Autor |
Zpráva |
lusius
Jet Pilot
Registrován: sob 02. úno 2008 23:17:49 Příspěvky: 2523 Bydliště: slovensko
|
Re: Tool
MaxFriik píše: Ne kazdy je na takovou muziku zvykly no Ja prave posledni dobou skoro vubec neposloucham muziku, ktera je postavena na klasickych postupech, proste me to nebavi jj..máš pravdu...mne sa páči klasika, ale teda poznám aj perfektné skladby, ktoré nie su založené na tradičných postupoch, ale tool ma zatial z tejto stránky nezaujali
čtv 13. lis 2008 22:24:39 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
a ještě mám jednu malou poznámku možná se ti zdaj ty písničky stejný (resp. kytara v nich) páč Adam Jones je neskutečnej minimalista... třeba jeho sola, jsou totálně mimo hranice chápání (nebo alespon mýho)...prostě když zahraje James Hetfield solo v Nothing Else Matters, tak sem byl schopnej se ho naučit za rok, co sem hrál na kytaru...ale tady ty Jonesovy hrátky s minimem tonů, jsou prostě...neuvěřitelný. Nikdy bych nedonutil svou kytaru, aby z ní vypadly tyhle zvuky, abych mohl jenom napodobit to jeho solo...pokud máš 11:11 minut času, a cd 10,000 Days, tak si pust osmou písničku - Rosetta Stoned. Tam uslyšíš jak jedno solo tak onu gradaci a vrchol, který trvá nějakých 30 sekund (sem to tet stopoval - a mráz mě z toho jezdil po zádech jak to vygradovalo )... a pokud byste si rádi poslechli nějaký nádherný minimalistický dílka tak tady sou: Arvo Part (4 minuty) a Counting Crows - Colorblind (soundtrack Cruel Intentions) zejména u druhýho je to piáno prostě pořád stejný...ale! pořád stejně nádherný a ten minimalistickej text...NEBESKÁ NÁDHERA
|
čtv 13. lis 2008 22:26:09 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Hej, presne tech 30 sekund mam z Rosetta Stoned uplne nejradsi, genialni
|
čtv 13. lis 2008 22:29:13 |
|
|
lusius
Jet Pilot
|
Jeremyrook píše: Counting Crows - Colorblind (soundtrack Cruel Intentions) zejména u druhýho je to piáno prostě pořád stejný...ale! pořád stejně nádherný a ten minimalistickej text...NEBESKÁ NÁDHERA tak tuto uplne zbožnujem!!!...
čtv 13. lis 2008 22:30:06 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
MaxFriik píše: Hej, presne tech 30 sekund mam z Rosetta Stoned uplne nejradsi, genialni *podá ruku* dost možná nejhezčích 30 sekund na albu ...zbytek je samozřejmě taky nádhernej, ale nemožou mět takovou gradaci desetkrát v písničce, žejo, zaprvý by se to oposlouchalo, zadruhý by to nebylo minimalistický a za třetí - přece člověku nemože běhat stokrát při poslechu alba mráz po zádech, to by nikdo neposlouchal
|
čtv 13. lis 2008 22:33:34 |
|
|
Jeremy
Psycho
|
lusius píše: tak tuto uplne zbožnujem!!!... jojo ale ta nudit nemože na třech minutách, to by byla krize, kdyby nudila btw. nedávno sem se zamýšlel nad významem songu myslim, že je to o tom, jak se člověk cítí strašně divnej v tymhle světě, ale vlastně je to dobře... fakt skvělej textařskej obrat tam má aby vyjádřil na minimální ploše to jak se člověk cítí být divný
|
čtv 13. lis 2008 22:35:09 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Ok, donutili ste me k tomu, jdu si pustit kompletni diskografii Tool A co se tyce tech dvou pisnicek fakt ze pekne. Od Counting Crows jsem si uz davno chtel neco stahnout...
|
čtv 13. lis 2008 22:43:40 |
|
|
lusius
Jet Pilot
|
no teda Rosetta stoned úspešné vypočutá a.... ..mno asi ju skusim ešte raz... ..mno ja neviem dosť som sa premáhala aby som nesiahla po knihe... ..a teda ten koniec...no čakám, čakám...a teda už ked to išlo akože vrcholiť zrazu to skončilo.. čiže pre mna dobrých tak 5 minut....ale zato v strede sa mi to velmi pozdávalo asi od šiestej minuty tam bolo také gradovanie a to jeho akési "haje haje" sa mi páčilo... ..ale škoda, aspon pre mna, že ten jeho hlas znie v tool tak velmi potichu, tak nevýrazne, ved ten chlap má božský hlas, tak prečo tam viac nezareve?...príde mi to potom ako keby spieval potom furt v jednej rovine..alebo je to možno preto, že to je tak potichu?...neviem
čtv 13. lis 2008 22:49:11 |
|
|
Jeremy
Psycho
|
MaxFriik píše: Ok, donutili ste me k tomu, jdu si pustit kompletni diskografii Tool A co se tyce tech dvou pisnicek fakt ze pekne. Od Counting Crows jsem si uz davno chtel neco stahnout... SAKRA! MĚ STE DONUTILI SI MÍSTO LATERALU PUSTIT 10,000 DAYS no to je už moc (na kompletní diskografii nemám čas ) to lusius: tak ZNOVA! a dokud se ti to nezačne líbit! nebo dokud nepřečteš znovu všecky herry pottery ...ale no tak, co ta gradace? to že to tam spadlo, to je vono by to bylo na tool moc jednoduchý, prostě to vygradovat tam musí byt napětí...jakože "co? co se to děje?! á, jasný!" a co to kytarový solo tam? kolem 7. minuty?
|
čtv 13. lis 2008 22:55:24 |
|
|
lusius
Jet Pilot
|
[quote="Jeremyrook] to lusius: tak ZNOVA! a dokud se ti to nezačne líbit! nebo dokud nepřečteš znovu všecky herry pottery ...ale no tak, co ta gradace? to že to tam spadlo, to je vono by to bylo na tool moc jednoduchý, prostě to vygradovat tam musí byt napětí...jakože "co? co se to děje?! á, jasný!" a co to kytarový solo tam? kolem 7. minuty?[/quote][/quote] ako si vedel, že chcem siahnuť po potterovi???...umrem... ..no dobre dám si to ešte raz, a nepovedala som, že to je zléééé, len viac ako tých posledných 20 minut ma zaujalo to okolo tej 6 minuty a jasne aj to solo v 7 minute.. jáj no už asi idem chrnieť bo ty by si ma donutil to počúvať až do rána...
čtv 13. lis 2008 23:03:39 |
|
|