Autor |
Zpráva |
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Re: OFF Topic NO.4
Já se podle toho už nějaký ten rok řídím a skutečnosti to odpovídá prakticky stroprocentně.
|
pát 19. lis 2010 13:23:16 |
|
|
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
Jenže na tom idnes měli moc velký skoky a já potřeboval vědět, kdy to cca přijde k nám... V době kdy sem to psal u nás ještě nepršelo, ale podle předpovědí to sem právě mělo příjít od jihu... Jinak používám http://medard-online.cz maj to tam podrobnějš rozkreslený... z čehož ovšem pramení to, že to neni 100%... už mnohokrát jim to vyšlo naprosto přesně na hodinu... A několikrát mělo pršet a nepršelo... Chtěl sem vědět jestli má cenu jezdit do lesa... Protože ještě včera předpovídali, že ten déšt přijde až navečer a dneska to měli změněný, mělo to přijít kolem 14. hodiny... Tak sem chtěl vědět jestli ten mrak nad jihem fakt je a jestli to sem teda fakt přijde... Přišlo, celkem se jim to splnilo... Někdy před 14. hodinou začlo chcát... Ale pohoda... nejsme z cukru a na detektory sme dali igelitky...
|
pát 19. lis 2010 17:14:37 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Jo tak jako ty jejich výhledové předpovědi vůbec nesleduju, tak to nevím. Dívám se jen na aktuální situaci a podle pohybu a tak dále usuzuji, jestli v dohledné době pršet bude, nebo ne. Ono výhledově a lokálně se to moc odhadnout nedá, tam figuruje moc proměnných, které to můžou změnit.
|
pát 19. lis 2010 17:21:58 |
|
|
lubo-86
Lost in Hollywood
Registrován: ned 12. dub 2009 20:08:31 Příspěvky: 912 Bydliště: Praha 8
|
No ja sa predpoveďami neriadim a nikdy som sa neriadil. Pozrem z okna a vidím čo sa deje.
pát 19. lis 2010 17:22:58 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
|
Já taky ne, řídím se podle aktuální situace, ale dívám se právě na radar a když vidím, že prší někde na západ od nás a sune se to na východ, tak je velká pravděpodobnost, že bude pršet za nějakou tu hodinku i u nás a podle toho se zařídím. Popř. když prší a někam chci jet, tak se zase podívám a vidím, že nikde jinde než nad náma srážky nejsou a zase se to někam sune (většinou na východ, páč máme západní proudění ), tak vím, že za chvilku přestane pršet a zase se podle toho zařídím. A fakt mi to tak v naprostě většině vyjde.
|
pát 19. lis 2010 17:29:04 |
|
|
D_M
Psycho
|
Tak já se řídim snad jen kvůli tomu hledání... Ono se za deště hledá celkem blbě, protože prostě elektronika... Dneska jen silněji mrholilo, což v lese jde... Člověk se sice snaží, aby to nezmoklo, různě to zakrejvá, ale stejně to neni 100%. Sem tam kapička... Navlhne to a je po ptákách... Už sme teda párkrát zmokli no... holt jim nevyšla předpověď... Většinou se tim řídíme, když vybíráme kterej den půjdeme a jestli dopoledne nebo odpoledne... Ale jinak sem s tim medardem celkem spokojenej. Spíš jim to víckrát vyšlo než nevyšlo a to to tam maj fakt po hodině... Čili sleduju přeháňky, když potřebuju... Jinak snad jen jestli bude mrznout nebo tak, abych věděl jestli si vzít zimní bundu nebo ne...
|
pát 19. lis 2010 18:16:39 |
|
|
linda
Administrátor
|
Jo, medard je dobrej, taky tam občas kouknu Jeden z těch lidí, co to tvořil (nebo s tim měl prostě něco společnýho), nám přednášel cosi o predikci časových řad (ten medard je numerickej model) a říkal něco v tom smyslu, že s nima mluvil někdo z hydrometeorologickýho úřadu a nechápal, jak si dovolujou dělat nějaký předpovědi počasí, když nejsou meteorologové Ale je to prej docela spolehlivý (nevim, tak často tam nekoukám). Jinak předpovědi nějak moc nesleduju (jenom když si vzpomenu), obvykle předpokládám, že zítra bude podobně jako dneska
|
pát 19. lis 2010 21:37:33 |
|
|
D_M
Psycho
|
linda píše: Ale je to prej docela spolehlivý (nevim, tak často tam nekoukám).
Zajímavý info... A tohle můžu docela potvrdit no. Neřikám, že vždycky, ale už se mi párkrát stalo, že sme měli naplánovaný hledání s tim, že v tolik a tolik začne pršet, takže máme tolik a tolik času. Většinou to vyšlo a párkrát fakt dost přesně... Ale párkrát tam měli srážky a nepršelo nebo obráceně no... Ale podle mě pořád spolehlivější než pocasi.cz... S tim to většinou porovnávám...
|
pát 19. lis 2010 23:05:00 |
|
|
Sugar
Marmalade
|
Máte radi segedín?
_________________ kečup.
|
čtv 25. lis 2010 20:19:45 |
|
|
Hawkey
Boom!
Registrován: úte 15. dub 2008 16:10:04 Příspěvky: 7336 Bydliště: Brno
|
Sugar píše: Máte radi segedín? Velice A ty?
čtv 25. lis 2010 20:29:14 |
|
|