Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 20:32:16

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1006 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 101  Další
 Filmy (3.0) 
Autor Zpráva
Psycho
Psycho

Příspěvek Re: Filmy (3.0)
The Social Network This movie was rated 4.5 stars out of 5
Tak sem konečně kouknul. Tešil sem se, byl sem zvědavej, jak si s tim Fincher poradil. Čili koukal sem na to jako Fincherův fanoušek a vlastně i ta tématika mě docela zajímá... Ale spojení toho tématu a Finchera mě ze začátku docela překvapilo....
Bohužel ta verze byla nějaký promo... Nevim proč to ty blbouni vypouštěj. V názvu to má DVDrip, tak sem si myslel, že to bude OK, ale furt nějaký texty o copyrightu nebo co... :-D Klidně bych si počkal na normální DVD, ale když sem viděl DVDrip, myslel sem, že to bude v pohodě. A dneska sem byl docela grogy, takže možná se tyhle dvě věci trochu promítly do hodnocení...
Nicméně jinak dobrý :) Asi takový jak sem si představoval. Až teď koukám, že to má stopáž 120 minut... S Fincherem to tak je vždycky... Tipoval sem to tak o půl hodiny kratší... :-D Prostě od začátku mě to vtáhlo... Pak teda možná ke konci to začlo bejt trochu nudnější... a pak najednou konec... To asi jediný mi trochu vadí. Skončilo to prostě normálně, podle skutečnejch událostí... Ale možná sem čekal něco víc. Nějaký poselství, závěrečnej verdikt... Neřikám, že je špatný, že tam nic takovýho nebylo... Prostě mě překvapilo, že to najednou skončilo :-) Klidně bych ještě půl hodiny koukal :-)
Samozřejmě režie parádní, možná mi to trochu připomnělo Zodiaka tou režií ani nevim proč... Asi tim že sem byl od začátku do konce vtaženej a hltal... Představitel Marka Z. se tam dost hodil. Co se týče příběhu, tak prostě zajímavý... Jednak takový to "mladej miliardář story" ale hlavně to, že člověk ten FB denně používá, tak zajímavý vědět jak to vznikalo, co za tim stálo... Podle ohlasů sem trochu čekal, že tam bude nějaký hodnocení FB... jako jeho přínosu, politiky, morálky... V podstatě nic takovýho sem tam nenašel :) Prostě jen to jak to vzniklo a pohnutky, motivace těch lidí co za tim stály. Jen z těch se dá soudit o nějaký morálce a pod...
Jen nevim jestli tomu dát 4 nebo 5... Bylo to prostě takový, jak sem čekal. Poutavý, zajímavý, dobře natočený a to je všechno... Víckrát to vidět nemusim, nijak mě to nepoložilo... Ale dokud je FB in, tak to určitě stojí za to vidět...

sob 13. lis 2010 23:10:23
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Psycho
Psycho

Ještě jsem to neviděl, čekám na blu-ray rip, ale co mě na tom filmu štve už tak trochu dopředu, je to, že to je podle skutečné události, ale zároveň není. :) Jakože to tak ve skutečnosti nejspíš vůbec nebylo, ale tváří se to, že to tak bylo, takže spousta blbců bude věřit tady téhle filmové verzi...

sob 13. lis 2010 23:28:13
Psycho
Psycho

Jo já myslel, že to tak fakt bylo :-) Ale je fakt, že to tam nikde nepsali :-D Tak potom je to blbý no a nemá to moc smysl... :-D Tak to pak klesá na 3.5 hvězdiček... :-D
No jako jasně že to neni 100% podle skutečný události, ale myslel sem, že se opírali o hlavní fakta, který sou známý nebo známy z nějakejch rozhovorů... Jako běžně se podobný filmy trochu odchylujou a příkrášlujou... Určitě ty soudní spory a inspirace vzniku. Jestli ne, tak je to fakt na hovno...
Teď by mě fakt zajímalo na kolik je to pravdivý. :-)

sob 13. lis 2010 23:40:52
Psycho
Psycho

To se právě nedozvíš, no. :) Ale sám Zuckerberg říkal, že to tak nebylo, ale to mohl klidně kecat, takže se holt nejspíš nikdy nedovíme, jak to skutečně všechno bylo. :) Ono mi to dost připomíná Kajínka, tam to taky bylo podle "skutečné" události, ale přitom to bylo dost vymyšlené a lidi tomu prostě věří.

ned 14. lis 2010 0:08:17
Psycho
Psycho

Jako je fakt, že bych prostě tý hlavní dějový lince věřil a sem línej si to ověřovat. Musel bych spoilerovat, ale doufám, že aspoň osoby byly skutečný... :-D Je jasný, že nějaký detaily se neřeší... Celkově to bylo docela postavený na tý pohnutce proč to chtěl vytvořit. To beru s rezervou, ale jestli sou pravdivý i ty jeho předchozí projekty, tak by to nemuselo bejt až tak úplně mimo.
No a pak to docela vychází z těch soudních kauz, z nichž by mohly bejt dostupný zdroje... Tak jako nevim no :-)

ned 14. lis 2010 9:07:02
Administrátor
Administrátor

Jestli se nepletu, tak je to natočený podle tý knihy (The Accidental Billionaires), takže je spíš otázkou, odkud čerpal ten chlapík, co ji napsal.
Tohle píšou na wiki:
Some reviewers pointed out that the film plays loosely with the facts behind Facebook’s founding. Joe Morgenstern in The Wall Street Journal praised the film as exhilarating but noted: “The biographical part takes liberties with its subject. Aaron Sorkin based his supersmart and superbly funny screenplay on a contentious book, Ben Mezrich's "The Accidental Billionaires," so everything that's seen isn't necessarily to be believed.”

Co není určitě pravda, je to, že všechno začalo kvůli tomu, že se s ním rozešla ta holka, ta je taky snad jedinou vymyšlenou postavou. Co jsem tak četla, tak ten Mark randí už od doby "před Facebookem" s jednou holkou.

Já to teda beru dost s rezervou, přeci jen je Facebook je zkrátka zlatej důl a každej je rád, když se na tom může nějak přiživit, ať už něčim pravdivym, nebo naprosto smyšlenym... Každopádně jsem teď ještě zvědavější, jak přesně to tehdy bylo :D

ned 14. lis 2010 10:31:13
Jet Pilot
Jet Pilot

joj ako sa tešíme už, ani sa to nedá opísať.... :)

http://film.moviezone.cz/harry-potter-a ... 1/recenze/

fajna recenzia... :happy:

ned 14. lis 2010 16:36:07
Boom!
Boom!

lusius píše:

Taky jsem zvědavej. Ale po té zmrvené šestce se i dost bojím :| :happy:

ned 14. lis 2010 20:31:40
Profil Zobrazit autorovy stránky
Ego Brain
Ego Brain

Hawkey píše:
lusius píše:

Taky jsem zvědavej. Ale po té zmrvené šestce se i dost bojím :| :happy:

moja reč... to mi u toho recenzenta vadilo, ako tam vychválil prácu Davida Yatesa na 6. pokračovaní Harryho... predvčerom som si ho znova pozrela a znova mi srdce zaplakalo :cry:

ned 14. lis 2010 21:17:26
Cigaro
Cigaro

Co ctu tak by to melo byt v pohode. Ja to vsecko precetl takze cajk :D

Obrázek
S.O.A.D.FaN
C.O.B.FaN

pon 15. lis 2010 11:21:58
Profil ICQ
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1006 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 101  Další