No tak asi si nerozumíme, nebo nevím
Tou "doménou" jsem myslela to, že se tomu obvykle věnují v daleko větší míře. Většina z nich z nutnosti, ale to je vcelku jedno. Faktem zůstává, že mezi nejlepšími kuchaři je většina mužů, tak to je už poměrně dlouhou dobu a podle mě to prostě o něčem vypovídá.
Tvrdit, že když se žena věnuje kariéře, je krkavčí matkou, nebo že když je muž citlivější, je to "buzík", je záležitostí lidí (nechci se nikoho dotknout) méně inteligentnějších, nebo těch, co prostě závidí (ženě kariéru a muži třeba to, že se nestydí dát najevo city).
Válčení je doména mužů (většinou se tomu věnují oni, většinu válek rozpoutali oni, nemá cenu to popírat).
Že jsou lidi schopni (až na výjimky -- fyzicky náročné práce nejsou pro ženu ze zdravotních důvodů prostě vhodné; že to v některých kulturách nebo podmínkách prostě dělat musí je věc jiná) vykonávat různá povolání bez ohledu na pohlaví rozhodně nepopírám. Důkazem budiž třeba stát Izrael, kde je vojenská služba (jak se tomu říká?
) povinná i pro ženy.
Umělec nemusí být empatický, tam jde hlavně o jeho city a pocity, o jeho nálady a jeho pohled na svět. Vynálezce taky nemusí být empatický. Já neříkám, že žádný muž není empatický, ale musím říct, že ve svém okolí snad žádného opravdu empatického muže nemám. Nevadí mi to. Nejsou necitliví, není pravda, že by nic necítili (to jsem nikdy neřekla a nemyslím si to) a neviděli.
Mě jenom udivuje, že někteří muži tohle berou jako nějaký útok proti nim. Já jim jsem vděčná za to, že jsou jiní.
Amazonky tedy žily s muži, pravda. Každopádně je to pořád extrém a nic, co by fungovalo (dávno tu už nejsou). Matriarchát je špatně, patriarchát je špatně, chce to rovnováhu (a doufám, že jednou přijde).