Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 12:20:35

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1006 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 101  Další
 NESNÁŠIM... 
Autor Zpráva
Ego Brain
Ego Brain

Příspěvek Re: NESNÁŠIM...
ale máloktoré ženy sa pri hádke pomlátia... a tie ich silácke kecy typu "ty nevieš s kým sa bavíš" a bla bla vedia vypotiť len chlapi

pát 15. říj 2010 20:45:58
Psycho
Psycho

no, tak ženský to řeší intrikama, pomouváním a naschválama :) chlapi si rozbijou huby a je klid... tim nechcu říct, že bych s tím souhlasil, taky se nerad s někým mlátím... ale taky nesouhlasím, že by všichni chlapi byli neústupní a agresivní... to je prostě pár takových debilů na světě no... hold dva bydlí s tebou katuš... a proč se pobili? jeden nechal kelímek od jogurtu na stole? :D

sob 16. říj 2010 13:01:20
Profil Zobrazit autorovy stránky
Old School Hollywood
Old School Hollywood

no víš ono to zas taky není tak běžné, že se inteligentní chlapi poperou...aspoň podle sebe ... když už se mlátím, tak už musí jít o něco, aby mi to zato stálo...a taky není normální, že si ženské dělají nějaké špatnosti na úrovni takové, že to tu druhou vyloženě zničí a položí na kolena...jde o takové menší kraviny jako pomluvy...i když taky pomluva docela hodně udělá, ale jak která...chlapi si zase víc nadávaj a tak, ale stejně nejde lidi dělit podle toho jestli je to chlap nebo žena, protože pohlaví podle mě zase tak moc velkou roli nehraje...vezměme si v potaz, že na zemi jsou společnosti, kde ženy jsou spíše těmi vedoucími a starají se o to živobytí a přirozeně tedy jsou vládci .... takže podle mě tohle jsou skutečně jenom gendrové stereotypy...nic víc...kdyby vás společnost od mala učila, že kluci nosí růžovou a jsou citlivky, tak takový budete, protože takový máte být...a to je škoda....myslím, že člověk by se měl chovat tak jak to cítí, že je správné a ne podle toho, že jsem chlap a tak nebudu brečet....tohle je třeba případ naprosto typický ... chlapy nebrečí a ženské gébí co to jenom jde...a přitom máte ženy co slzu neuroní skoro nikdy a chlapy co fňágajů pořád....a to podotýkám nemusí být gayové jak si samozřejmě správný tvrďácký chlap myslí... no takže asi takhle a jsem zvědaví jak mi tohle vyvrátíte :D

sob 16. říj 2010 21:34:15
Administrátor
Administrátor

Jako odlišní jsme, nemá smysl to popírat. Nelze to globalizovat, ale je to tak. Holt, genetika :) Stačí jedna drobnost -- většina mužů není schopna dělat více věcí najednou, většině žen to problém nedělá. To proto, že muži se museli prostě soustředit na jednu věc (ulovení potravy) a ženy musely svou pozoronost rozptýlit mezi více věcí (příprava potravy, starost o děti, ...). Podobných rozdílů je více a zůstaly nám (v nějaké míře) obvykle dodnes. Nevidím na tom nic zvláštního a už vůbec ne špatného :)

Jiná věc je, že se chováme nějak ne proto, že nám to je vlastní, ale proto, že to společnost očekává. Tady teda hodně záleží na tom, jaké konkrétní věci se to týká. A taky záleží na tom, jestli to někdo dělá dobrovolně, nebo jestli je do toho (nějakým způsobem) tlačen.

Ale že někdo nechce brečet před ostatníma naprosto chápu, já to taky nedělám (nebo se o to aspoň ze všech sil snažím :D).

Jaký společnosti máš na mysli? Myslím ty, ve kterých jsou ženy vedoucími a starají se o živobytí :)

Ještě dodám, že ti nechci nic vyvracet (abys necítil potřebu mi něco vyvracet, tohle je prostě můj názor).

sob 16. říj 2010 22:03:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Old School Hollywood
Old School Hollywood

teĎ z placu si vzpomenu třeba na amazonky, ale najde se jich více
to, že většina muží snad prý neumí dělat víc věcí najednou je pěkná kravina...stačí se podívat na stavbu, kterou jsem sám zažil a sám tam musel dělat hodně věcí na jednou a nikdo mě nebral jako nějakou výjímečnost...další věc...dovedu hrát na kytaru a k tomu zpívat a klidně ještě dupat nějaký rytmus ... a těch příkladů je samozřejmě víc... ještě si vzpomenu na kuchaře...slavní kuchaři jsou prakticky jenom muži a ti kuchaři často zvládají dělat spousty věcí najednou...tudíž v tomhle případě je naprosto k ničemu se odvolávat na přírodu, protože tyhle věci jsou spjaté více s psychikou...lidi prostě zákony přírody popírají v ledasčem a tak je zbytečné se vracet zpátky a hledat se v ní...to je podle mě prostě ... no jak to nazvat ... nevím to je jedno :) no a pokud by někdo vznesl dotaz v čem lidi popírají přírodu...například samec je schopný bez matky odchovat dítě...i když v přírodě se vyskytují i druhy kdy to funguje naopak, ale ten druh není schopen dvou možností jako člověk....
Lidi si prostě vytvořili svoje zažité pravidla a drží se jich...
to s tím brečením....já taky samozřejmě nebrečím na veřejnosti ( psychické nemoci se nepočítají :) ) ale ono je smutné, že tomuhle nádhernému projevu emocí se lidi často brání i v soukromí...takže asi tak...a teď mi to vyvraťe :D to je samozřejmě jenom vtip :)

ned 17. říj 2010 0:47:34
Administrátor
Administrátor

No tak podle mě o něčem svědčí i to, co jsi sám napsal -- většinu nejproslulejších a nejlepších kuchařů tvoří muži. Čím to je, když obecně je vaření spíše doménou žen? :) Podle mě je to dáno tím, že muži jsou prostě větší experimentátoři (pochopitelně to není zcela obecné pravidlo, jako všechno), nebojí se zkoušet nové kombinace, chutě a podobně.
Já si prostě nemyslím, že rozdíly mezi muži a ženami spočívají jenom v odlišném vzhledu. A tuhle mou teorii podpurují i moje zkušenosti jak s čistě ženským kolektivem (na střední), tak s čistě chlapeckým (podstatná část VŠ). Prostě jsme v mnohém jiní. A není to snad dobře? Podle mě jo :)
Drtivé většině mužů, s nimž jsem za svůj život přišla do styku, chybí empatie (ale jako to není nic špatného, já jim to nezazlívám, prostě to beru, že to tak je). A ono se to někdy i hodí, častokrát se díky tomu dokážou na tu konkrétní věc dívat s větším nadhledem a pomoct mi tak vidět to, co mi uniká :)

A ještě k těm slzám -- no tak záleží na úhlu pohledu. Podle mě je lepší nebrečet, protože když začnu, těžko přestávám, mám šíleně zarudlý a napuchlý oči a podobně :D

edit: no, Amazonky jsou tak trochu extrém, ne? Tam snad muži ani nežili, to byla čistě ženská společnost (nebo nebyla? já o tom moc nevím).

ned 17. říj 2010 10:53:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Old School Hollywood
Old School Hollywood

no pokud vím, tak u Amazonek byli i muži a měli tam funkce ženské ...ale je jasné, že u lidí není žádná funkce ani ženská ani mužská
no s tím vařením... víš vaření je doménou žen, protože ženy prostě v dnešní společnosti jsou naučené aby byly pečovatelky ...a jakmile je nějaká žena trochu víc karieristka hned je z ní krkavčí matka atd. a jakmile je muž trochu více citlivý hned je z něj buzík a za to můžou právě ty stereotypy...
třeba to vaření...podle mě se na určitou činost člověk nesmí dívat jako na doménu nikoho protože tím připustí, že mezi mužem a ženou jsou nějaké rozdíli a to přece nemůže být pravda, když tu máme např. ty zmiňované Amazonky, které chodili do válek místo mužů ...a když to budeme brát tak jak lidi berou není válčení přece doména mužů ? no a tím se dostáváme k tomu, že lidi jsou už druhem jehož pohlaví je schopné prostě zastávat všechny funkce stejně jako to durhé...pouze společenská pravidla nám říkají, že ne...no nic myslím, že je čas na výzkum, který by tohle nepochybně prokázal :) a to, že chlapi jsou méňe empatičtí...nevím, ale myslím, že to by asi nebylo tolik umělců a že jich je pěkná řádka...a co teprve vynálezci...kdyby se ti nedokázali vcítit do potřeb, tak by nevynalezli nic...myslím, že chlapi jsou empatičtí jenom josu svázaní tím co jsem už říkal ...prostě to musí být tvrďáci co necítí a nevidí...nevím no

ned 17. říj 2010 12:26:21
Psycho
Psycho

Já ti nevím, Litere, ale podle mě nemáš pravdu. Už jen proto, že ono to v podstatě vědecky dokázané je - ženy a muži používají jiné části mozku a z toho vyplývají ty určité gendrové odlišnosti. Jasně, Amazonky mohly klidně válčit, otázkou je, jak dobře válčily. :) Páč mimo ten mozek, se ženy a muži liší i muskulaturou, různými hormony a tak dále a tak dále.

ned 17. říj 2010 12:35:14
Old School Hollywood
Old School Hollywood

Já neříkám, že lidi se neliší fyzicky, ale ve společenské struktuře jsou prostě obě pohlaví schopná zastávat obě funkce stejně dobře...stačí se podívat na společenskou situaci před první světovou válkou...ženy byli zahalené domácí puťky bez velkých možností, protože se myslelo, že jedině muži dokáži pracovat a vyrábět a tvořit atd. najednou odešli do zákapů a zjistilo se, že i ženy si poradí samy a ejhle najednou se ženy začali osamostaňovat a vzdělávat a odhalovat atd. no...takže já nepopírám fyzické odlišnosti muže a ženy, ale popírám ty společenské stereotypy jaký je muž a jaká žena a co umí a co ne

ned 17. říj 2010 12:41:01
Psycho
Psycho

Tak samozřejmě že žena může vykonávat "mužské" práce a naopak, ale jde právě o to, jak jí to půjde. Když bude žena horník, tak se nadře mnohem víc než muž, protože na to není stavěná (beru to teda obecně, určitě by se našla žena, která by stavěná byla). :) Ale je pravda, že právě proto, že ženy dělají "mužské" práce, čímž se vlastně tak nějak evolučně mění, se tyto rozdíly čím dál víc smazávají a myslím si, že jednou nastane doba, kdy mezi muži a ženami nebudou prakticky žádné rozdíly (snad jen to pohlaví zůstane, ale ani tím se nejsem jistý :)).

ned 17. říj 2010 12:51:43
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1006 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 101  Další