Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 6:30:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 514 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 52  Další
 Víra a vše co s ní souvisí 
Autor Zpráva
Psycho
Psycho

Příspěvek Re: Víra a vše co s ní souvisí
Kurva! Zitra vysvetlim... :)

edit: No, šlo o to, že jsem asi 3x něco napsal a pokaždé se mi to neodeslalo, takže jsem to musel psát znovu a vzhledem k tomu, že jsem to psal na mobilu, tak mě to štvalo. :)

Ale psal jsem něco takového: Že si myslím, že Jeremy to myslel jinak. Podle něj po smrti nic není, tudíž když umřeš, tak z tvého pohledu vesmír přestane existovat, prostě proto, že už nebudeš...

ned 29. srp 2010 23:34:20
Psycho
Psycho

linda píše:
Jeremy: Jak to myslíš s tím, že smrtí jedince zanikne celý vesmír? Myslíš jako že zanikne pro každýho ten "jeho" vesmír? Takže věříš tomu, že něco po smrti je?
A ten bůh, to, co zapříčinilo hmotnej svět, teda zanikne taky, chápu tě správně, že? A co podle tebe způsobí, že zanikne?
Já vim, že jsem zvědavá, ale mě hrozně zajímá, co si ostatní myslí a čemu věří :)

max má zhruba pravdu :) i když mu to chudákovi vzalo hodně trpělivosti :lol:
prostě po smrti přestane fungovat tvůj mozek, tím pádem nejseš schopná vnímat absolutně nic, zaknikneš... to co my chápeme jako tělo a ducha(myšlení, city, bla bla) aneb jako dvě věci, to je podle mě jen jedna věc zapříčiněná evolucí v inteligentní bytost, která si uvědomuje svou existenci a existenci světa, následky svých činů atd... to všechno s tebou zanikne, stejně jako tvůj svět, což je svět viděný tvými zkušenostmi... prostě takový subjektivisticky racionální přístup... to jestli zanikne i ten bůh, to netušim, těžko říct jak to "vypadalo" když bylo před velkým třeskem "nic"... možná právě to nic, co bylo před velkým třeskem nastane po smrti :) možná po smrti všichni splyneme s bohem :)

pon 30. srp 2010 13:34:07
Profil Zobrazit autorovy stránky
Administrátor
Administrátor

Díky, Jeremy, snad už tě chápu :) Zajímavé, ale na mě asi moc bezútěšné (potřebovala bych lepší slovo, ale nemůžu ho najít) :)
Nevim, jak to vysvětlit, abych byla správně pochopena... prostě pro mě je strašně důležitý právě to, že vím, že Mu nejsem lhostejná, že mě miluje. A že všechno, co se mi děje, má nějaký smysl, i když ho teď nevidím. Zrovna teď, když už se mi za poslední měsíce a týdny zdálo, že by se v mém životě mohly jisté věci konečně obrátit k lepšímu, tak přišlo něco, co mi tu radost sebralo. No, nejsem nadšená (vlastně jsem docela zklamaná), ale když se to takhle stalo, asi to má opravdu smysl. Ale k tomuhle stavu jsem dospěla až v poslední době, takže po mnoha letech. Dřív bych asi okamžitě upadla do těch šíleně depresivních nálad, brečela bych a hrozně se litovala, teď to zvládám bez toho a neztrácím naději. Buď to přijde později, nebo to takhle prostě má zůstat a já se s tím budu muset naučit žít (a On mi dá sílu to nějak překonávat). A vím, že bez víry v Boha bych to takhle nikdy brát nedokázala (ale vim, že jsou lidi, co s podobnym přístupem problém nemají a v Boha nevěří, já mezi ně ale nikdy nepatřila).
Tak, omlouvám se za ten výlev, ale musela jsem se někomu svěřit :lol: možná to časem smažu, až toho začnu litovat :lol:

sob 11. zář 2010 18:32:08
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Kill Rock 'N Roll
Kill Rock 'N Roll

Ha, přesně tak, s nejvyšší pravděpodobností po smrti nic nebude. A snad je to tak i dobře :)

Lidé to nechtějí slyšet, pravda je holt moc demotivující. Což je taky ten hlavní důvod, proč se dodnes obecně tolik věří.

"The music of Scars will live on." - Daron, 7.10.'08

sob 11. zář 2010 19:13:14
Administrátor
Administrátor

S jakou pravděpodobností? Jak jsi na ni přišel?

Podle mě je pravda jiná, než si myslíš ty. A já bych tu víru přála každýmu na světě :)

sob 11. zář 2010 19:20:09
Kill Rock 'N Roll
Kill Rock 'N Roll

S nejvyšší pravděpodobností proto, že neexistuje jediný důkaz, který by byť jen nasvědčoval opaku. Víra je něco jako gigantická porce naivity, to samý jak kdybych teď začal věřit v postavy z pohádek. Ale neudělám to, protože mám rozum na prvním místě :)

Člověk může mít hodnoty a srdce na správnym místě i bez nadpřirozených výmyslů. To bych zase přál každýmu na světě já. To je totiž nulově zneužitelný.

Hej, ale to je můj názor, váš vám neberu ;)

sob 11. zář 2010 19:29:35
Boom!
Boom!

Jo, jak říká Slasher.
A na nějakej posmrtnej život kašlu, protože bych skončil stejně v pekle :D

sob 11. zář 2010 19:32:50
Administrátor
Administrátor

No vždyť jo, tohle je jenom diskuse :)

Já nemám důkaz pro to, že smrt není konec, ale nikdo nemá důkaz pro opak, takže to můžu klidně otočit.
Nemůžeš srovnávat postavy z pohádek a Boha, On je daleko víc než nějaká nadpřirozená bytost schopná dělat zázraky (kouzla). Ale chápu, že to děláš, kdysi jsem podobný názory zastávala taky :)

A můžu osobní dotaz? Jsi teda úplnej ateista, nebo přeci jen v "něco" věříš? :)

Hawkey: ach jo :) já vás chápu, v těch vašich názorech vidim ty svoje před několika lety :)
Snad je jednou taky změníte :)

sob 11. zář 2010 19:51:16
Kill Rock 'N Roll
Kill Rock 'N Roll

linda píše:
ale nikdo nemá důkaz pro opak, takže to můžu klidně otočit.

to není tak úplně to samý... důkaz, že existuje něco 'víc', by se hned vyjevil jakmile by byl. naopak důkaz že nic není ani najít nejde

linda píše:
Nemůžeš srovnávat postavy z pohádek a Boha

Ale můžu, úplně v klidu :) Bůh křesťanský, muslimský, seveřanský pohanský, jakýkoli... je pro mě ta samá fiktivní postavička jako Batman nebo upírská verze hraběte Draculy. Nebo čert nebo vodník.

Bůh je pro spoustu lidí smyslem života, ale neexistuje. Paradox? Ne, smysl života prostě bohužel žádný není :haha:

linda píše:
Jsi teda úplnej ateista, nebo přeci jen v "něco" věříš?

Úplný ateista, ale proti víře jiných moc nic nemám. S nadpřirozenem by byl svět zajímavější, ale bohužel...

linda píše:
Snad je jednou taky změníte :)

No to chraň Bůh :) Nejsem vírou zmanipulovatelný jedinec, to se nezmění teď ani mojí smrtelný posteli. A tvrdit že jsi naše mylný názory taky kdysi zastávala, ale pak se ti to najednou v hlavě přepnulo, to je jasná taktika věřících, jak si to sám pro sebe uhájit. Musela jsi pro to 'přijetí' mít důvod, neříkám že ne pádný. S tím že nad námi nikdo není se někdy nežije úplně lehce.

sob 11. zář 2010 20:05:53
Administrátor
Administrátor

Máš pravdu, nežilo se mi lehce. A nebylo to zas tak najednou (to "přepnutí"). Dneska to vnímám tak, že jsem konečně odpověděla na Jeho volání.

Smysl života není? Mě tahle představa naprosto ničila, až tak, že jsem ani nechtěla žít, když to žádnej smysl nemělo. Tobě to nevadí?

sob 11. zář 2010 20:45:12
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 514 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 52  Další