Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 8:44:15

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 514 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 52  Další
 Víra a vše co s ní souvisí 
Autor Zpráva
Administrátor
Administrátor

Příspěvek Re: Víra a vše co s ní souvisí
666:
Ale tak Bůh nám svou lásku dává najevo. Stačí se podívat třeba na verše, který jsem citovala o pár příspěvků výš. Já nedoufám, že mě miluje, já to vím, jsem si tím jistá.

Ze dne na den to určitě nebylo. Co mě přimělo? Nevím, jestli je "přimělo" zrovna správný slovo, ale když se na to dívám zpětně, tak mi prostě něco chybělo (vlastně stál můj život tehdy za starou belu, byla jsem celkově hrozně nešťastná a neměla žádnou naději -- a nebylo to jenom věkem). Ten chlap, co mi dal to kapesní vydání Nového zákona, mi tím opravdu změnil život, ale teda v tý době jsem už nebyla ateistkou, už jsem byla víc než nakloněná k tomu, že něco "vyššího" nejspíš musí existovat, ale moc jasno jsem o svých představách asi neměla. No a pak jsem se o křesťanství začala zajímat víc a víc.
Ale nechci, aby to vyznělo tak, že jsem od tý doby začala žít pohodovej a šťastnej život :D Krize jsem měla (a ne malý), ale trápila jsem sama sebe především tím, že jsem (mírně řečeno) zanedbávala svůj vztah s Bohem. Jsem něco jako ten mladší syn z podobenství o marnotratném synu :)

Pseudodůkaz? Co přesně máš na mysli? Něco jako důkazy Akvinského?

666 píše:
Ja nevim verim v neco vyssiho ale nijak si to nespecifikuju jako na nejakou postavu, cloveka, boha, proste to beru jako naky sily ktery lidi nechapou.

Síly jakýho charakteru? :) Jako něco, co stvořilo vesmír?

pon 23. srp 2010 22:53:09
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Administrátor
Administrátor

Jeremy píše:
vyšší princip je cokoliv od křesťanskýho Boha, přes Alláha, Budhu a kdoví jaký hovadiny ještě :) prostě prvohybatel, kterej způsobil velkej třesk, to je to nepředstavitelný, co dalo věcem směr :) v co věřím já, to je pro mě prostě bůh.. s malym b :) páč křesťanskej má velký, že :D tohle je prostě obecný pojemnování, něco prvohybného, co je navíc všude kolem nás a ve všem, jakožto i v nás :)

No, asi chápu. Prostě je to pro tebe něco, co zapříčinilo existenci času a prostoru (prostě všeho).
Jeremy píše:
rozhodně nehodlám respektovat nějaký pravidla, který kdosi vymyslel nebo bláboly, který kdysi kdosi jaksi sepsal do knížky, ať už byl v tranzu, spasitel nebo pomatenej bezďák na ulici v jeruzalémě :) a očekávat nějakou "výhru" za to, že budu věřit zrovna v tohohle "Boha" ... věřím, že chápeš co tím myslím :) všechno končí, nevěřím v kolektivní mysl, že by po smrti duše opustila tělo a přidala se k miliardám ostatních mrtvých... to, že lidi viděli bílý tunely a kdoví co ještě, to jsou prostě neprozkoumaný části síly lidské mysli... ale mozek bez kyslíku prostě umírá, stejně jako mysl bez mozku :)

Co se klinický smrti týká -- přijde mi zvláštní, že dost velká část lidí popisuje to stejný, ale může to být způsobeno čímkoliv a nepřikládám tomu velkou váhu.

Chápu, co myslíš. Ale musím dodat, že (budeme-li mluvit o Bibli) to nejsou žádný bláboly, ale Boží Slovo zjevené nám, lidem. Dává se nám tím poznat.
Jak myslíš to, že všechno končí? I ten bůh, ve kterého věříš?

Jeremy píše:
linda píše:
No, to je vpodstatě pravda. Člověk se sám spasit nemůže, spásu přináší Ježíš :)

tak v tom nesouhlasím :) záleží co myslíš tím spasením... pokud to, k čemu sem popsal názor nahoře, tak už nemusím dál psát :) pokud ne, tak já zastávám názor, že člověk se dokáže vyhrabat z těch nejhorších sraček i sám... věříc v sebe sama. Pokud samozřejmě netrpí nějakou psychickou nemocí atd...

taaakže celkově... nepochopeno, ale tolerováno :) nemusíš vysvětlovat :)

No dobře, ale vyjádřit se chci :D
Tou spásou myslím pochopitelně to, co bude po smrti.
Věřit v sebe sama je podle mě v pořádku (do jisté míry), ale ty to možná myslíš trochu jinak.

pon 23. srp 2010 23:05:41
Cigaro
Cigaro

Pseudodukaz jako neco co te primelo verit ze fakt existuje :)
V neco vyssiho nechci aby to vyznelo blbe ale proste sily ktery sou mimo lidsky chapani ktery nechapeme a nevidime je. V neco takovyho, proste si to nak moc nespecifikuju :)

Obrázek
S.O.A.D.FaN
C.O.B.FaN

pon 23. srp 2010 23:35:42
Profil ICQ
Administrátor
Administrátor

Jako něco konkrétního? No asi toho bylo víc, jak jsem zmiňovala. Jeho existence se dokázat nedá, takže by mě nějakej "důkaz" asi stejně neuspokojil :D

A co ty síly pro tebe znamenají? A co znamenáš ty pro ně? Jestli teda nevadí, že se ptám, jsem prostě zvědavá :)

pon 23. srp 2010 23:40:41
Cigaro
Cigaro

Ne v pohode klidne se ptej ;) No co pro mne znamenaji, asi proste vedomi ze tady ten svet neni jenom proste , kurva nevim jak to popsat, asi ze proste to neni vsechno jenom takovy o penezich a tak ze tady je i neco vic, neco jak rikam ty vyssi sily.. a pro ty sily ja neznamenam nic , nechci abych znamenal a nevadi mi to ze neznamenam :)

Obrázek
S.O.A.D.FaN
C.O.B.FaN

úte 24. srp 2010 11:02:11
Profil ICQ
Old School Hollywood
Old School Hollywood

No jak vidím každý tu má svůj názor. Řeknu co mi brání být křesťanem a doufám, že mě Lindo nějak obohatíš svou odpovědí. :)
Takže: Podle křesťanů je pro všechny stejný ráj, že ano ? Ovšem vadí mi, že si nikdo nemůže vybrat cestu, kterou projde tady na zemi, aby dosáhl bran nebeských. Tedy abych to upřesnil, někdo se narodí jako velmi zanedbané dítě, téměř bez možnosti poznávat Krista a umře ve válce řekněme ve 20. A někdo se narodí v Evropě dožije se krásných 70-ti let, které naplní rodinou a štěstím a hlavně možností v klidu objevovat Boha a rozvíjet svůj vztah s ním.
Ovšem rozhodně nejsem proti křesťanství, je to víra která učí lidi lásce a to je správné.
Jinak Lindo fandím ti v tom rozvíjení vztahu s Bohem, jsem z křesťansky založené rodiny a mnohokrát jsem o tom mluvil s tetou, která pracuje v církvi.
Což mě přivádí k otázce k jaké církvi se vlastně hlásíš Lindi ? :)

úte 24. srp 2010 13:43:46
Psycho
Psycho

ad bůh: ano, přesně to :) co prostě zapříčinilo hmotnej svět...

ad klinická smrt: jo no, když se sjedeš herákem, tak taky prožíváš to stejný co další závislí na heroinu :)

ad konec všeho: ano :) jak kámoš jednou řekl "když zemřu já, zemře celý vesmír" a je to tak... jen to má háček, páč je to asi nejabstraktnější věc na představivost, co existuje :) páč lidi si neumí představit absolutně nic a tím myslím neexistenci času ani prostoru, prostě bude to pro tebe stejný, jak to, co bylo nežs byla splozena :) absolutně nic... jasný, všechno okolo pofrčí dál... kromě tebe :) a jelikož je člověk tvor subjektivní, všechno se hodnotí z pohledu pozorovatele, takže po smrti pro každýho zanikne celý vesmír :)

ad víra v sebe: tím myslím, že člověk dokáže téměř cokoli, pokud se bude dostatečně snažit.

úte 24. srp 2010 16:51:35
Profil Zobrazit autorovy stránky
Ego Brain
Ego Brain

liter:
podľa môjho skromného názoru do posmrtného raja sa dostanú všetci tí, ktorí sa snažia žiť podľa Božích prikázaní, nemusia to dodržovať dokonale, ale svoje chyby ľutujú...
Aspoň tak ja chápem Boha, že si nevyberá len z tých ktorý chodia do kostola, čítajú jeho písmo, žiju dokonalým kresťanským životom... myslím že šancu má každý keď si to uvedomí...

pretože hodnotím Boha ako milosrdného a ľúbiaceho všetkých bez výnimky, či už sa o jeho náboženstve dozvedeli alebo nie, jednoducho ak niekto vedie správny život, aj keď s chybami ale s uvedomovaním si, že chybí a že ho to mrzí, má nárok na večný život...

ale možno sa aj mýlim, zatiaľ tomu chcem veriť a budem až do smrti, lebo už bych dávno zhorela v pekle :lol:

čtv 26. srp 2010 10:51:23
Jet Pilot
Jet Pilot

Maxi, s těma pohřbama si měl pravdu. V pátek sme na něm byli a bylo to vážně strašný. Člověk by skoro zapomněl, proč tam vůbec je, dlouhej proslov prakticky pořád o tom samém, Bůh, utrpení, milosrdenství, všechno dokola, celkově nevím vůbec čeho se to mělo týkat a kdyby na konci neřekl, že to celý bylo o smyslu života či co, tak mi to snad ani nedocvakne. Nemám nic proti církvi a jejím názorům, ale čeho je moc, toho je moc. Příště radši světskej pohřeb. :|

ned 29. srp 2010 20:35:15
Administrátor
Administrátor

Úplně jsem zapomněla reagovat, tak to teď stručně shrnu: s Literem jsme se už bavili...
S tím, co napsala Kaťuša, souhlasím. Napsala jsi to hezky :)
666: díky za odpověď :)

Jeremy: Jak to myslíš s tím, že smrtí jedince zanikne celý vesmír? Myslíš jako že zanikne pro každýho ten "jeho" vesmír? Takže věříš tomu, že něco po smrti je?
A ten bůh, to, co zapříčinilo hmotnej svět, teda zanikne taky, chápu tě správně, že? A co podle tebe způsobí, že zanikne?
Já vim, že jsem zvědavá, ale mě hrozně zajímá, co si ostatní myslí a čemu věří :)

ned 29. srp 2010 23:05:38
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 514 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 52  Další