Víra a vše co s ní souvisí
Autor |
Zpráva |
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
Re: Víra a vše co s ní souvisí
linda píše: Zkusim ti odpovědět (proč zrovna křesťanství), ale ne teď, už napůl usínám (a stejně tu už asi nejsi ). tyjo, ty spíš už tři dny nejseš mrtvá?
|
sob 21. srp 2010 14:42:38 |
|
|
linda
Administrátor
|
Promiň, já neměla moc čas, ale nezapomněla jsem. Zkusim to napsat dneska v noci, případně zítra
|
sob 21. srp 2010 19:57:27 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
v pohodě
|
sob 21. srp 2010 20:40:14 |
|
|
linda
Administrátor
|
Vzpomněla jsem si, že tu mám nějakej rest, tak jdu odpovědět, teda spíš se o to pokusit Proč zrovna křesťanství? Předně to bylo jediný náboženství, který mě oslovilo. Ne že bych se o ostatní někdy nějak víc pokoušela zajímat, neměla jsem důvod, nezaujalo mě nikdy nic, byla jsem se svým tehdejším ateismem asi spokojená (nebo spíš by mě nikdy nenapadlo hledat příčinu některých svých starostí a dalších věcí ve svém odmítání Boha). A co mě zaujalo? Už jsem to zmiňovala -- byl to především fakt, že nás Bůh miluje. Jan 3,16 píše: Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Ř 5,8 píše: Bůh však prokazuje svou lásku k nám tím, že Kristus za nás zemřel, když jsme ještě byli hříšní. Bohu prostě nejsme lhostejní, záleží mu na nás, miluje nás. Chce, abychom byli spaseni. Jeremy píše: proč ne prostě jen nějakej vyšší princip, kterej bys našla sama v sobě a ne v nějaké knížce? Vidíš, sám píšeš "jen" No ale nechci tě chytat za slovo, nevim přesně, co tím "vyšším principem" myslíš. Jako "něco", co stvořilo svět? Nebo ještě něco víc (v jakymkoliv smyslu)? Jeremy píše: no nevim, vyšší pomoc... leda tak někdo kdo je neschopnej si pomoct sám No, to je vpodstatě pravda. Člověk se sám spasit nemůže, spásu přináší Ježíš No, asi jsem ti neodpověděla dostatečně, co?
|
pon 23. srp 2010 20:37:14 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Jo, vidíš, to jsi mně připomněla, že na tom pohřbu pořád valil, že kdo miluje Boha, bude mít věčný život a to jsem si teda říkal:"Tak to prrrr, si tady odkroutím těch 80 roků a pak alou, už chci pěkně nebýt." Jakože jsem z těch jeho řečí pochopil, že je to hlavní smysl věření v Boha - věčný život. Což rozhodně nechci. I když zase moc nechápu, co si pod věčným životem mám představit, no.
|
pon 23. srp 2010 20:53:13 |
|
|
linda
Administrátor
|
No, kdysi jsem přemýšlela podobně, hlavně jsem si říkala, že nějakej věčnej život by musel bejt docela nuda Ale vypůjčím si slova Katechismu katolické církve: Citace: Nebe je konečným cílem a uskutečněním nejhlubších tužeb člověka, stav svrchovaného a konečného štěstí. Citace: Toto tajemství blaženého společenství s Bohem a se všemi, kteří jsou v Kristu, překonává jakékoliv chápání a jakoukoliv představivost. Písmo svaté o tom mluví obrazně: život, světlo, pokoj, svatební hostina, víno, království, dům Otce, nebeský Jeruzalém, ráj: „Co oko nevidělo, co ucho neslyšelo, a nač člověk nikdy ani nepomyslil, co všechno Bůh připravil těm, kdo ho milují“ (1 Kor 2,9).
|
pon 23. srp 2010 21:04:58 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Víno moc nemusím, takže děkuji, nechci.
|
pon 23. srp 2010 21:06:50 |
|
|
linda
Administrátor
|
Ach jo
|
pon 23. srp 2010 21:09:41 |
|
|
666
Cigaro
Registrován: sob 21. lis 2009 19:59:56 Příspěvky: 1892 Bydliště: Oltec(Brno)
|
Chapu ze treba clovek ktery nema nikoho kdo ho ma rad nebo tak se ke krestanstvi muze upnout , myslim v tom smyslu ze buh ho miluje, proste dela se mu vsechno lip kdyz na vsechno neni "sam" ale buh mu pomaha, a tohle je presne to co ja minimalne TED , lepsi je mit ty lidi a vedet o nich, buh ti to nikdy nerekne ty v to muzes verit.. ale kdyz ti treba baba rekne ze te miluje a ze pro ni hodne znamenas tak je to super.. jako jasny je to pomijivy laska lidi mezi sebou, buh te miluje porad, ale na boha si proste nemuzes sahnout a buh ti to do oci nerekne.. Ja nevim verim v neco vyssiho ale nijak si to nespecifikuju jako na nejakou postavu, cloveka, boha, proste to beru jako naky sily ktery lidi nechapou. Jinak proti vericim nic nemam pokud mi svou viru necpou. Jinak to vysvetleni docela chapu, a to si proste mela ze dne na den sis rekla ze ten buh existuje nebo co te jakoze primelo verit ? Jako proste nakej "pseudodukaz" ze buh je.
_________________ My pain is constant and sharp, and i do not hope for better world for anyone. In fact i want my pain to be infected on others.
S.O.A.D.FaN C.O.B.FaN
|
pon 23. srp 2010 21:59:05 |
|
|
Jeremy
Psycho
|
linda píše: V Jan 3,16 píše: Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Ř 5,8 píše: Bůh však prokazuje svou lásku k nám tím, že Kristus za nás zemřel, když jsme ještě byli hříšní. Bohu prostě nejsme lhostejní, záleží mu na nás, miluje nás. Chce, abychom byli spaseni. Stále u mě panuje stejná otázka nebo to prostě nedokážu pochopit, jen tolerovat linda píše: Jeremy píše: proč ne prostě jen nějakej vyšší princip, kterej bys našla sama v sobě a ne v nějaké knížce? Vidíš, sám píšeš "jen" No ale nechci tě chytat za slovo, nevim přesně, co tím "vyšším principem" myslíš. Jako "něco", co stvořilo svět? Nebo ještě něco víc (v jakymkoliv smyslu)? vyšší princip je cokoliv od křesťanskýho Boha, přes Alláha, Budhu a kdoví jaký hovadiny ještě prostě prvohybatel, kterej způsobil velkej třesk, to je to nepředstavitelný, co dalo věcem směr v co věřím já, to je pro mě prostě bůh.. s malym b páč křesťanskej má velký, že tohle je prostě obecný pojemnování, něco prvohybného, co je navíc všude kolem nás a ve všem, jakožto i v nás ...rozhodně nehodlám respektovat nějaký pravidla, který kdosi vymyslel nebo bláboly, který kdysi kdosi jaksi sepsal do knížky, ať už byl v tranzu, spasitel nebo pomatenej bezďák na ulici v jeruzalémě a očekávat nějakou "výhru" za to, že budu věřit zrovna v tohohle "Boha" ... věřím, že chápeš co tím myslím všechno končí, nevěřím v kolektivní mysl, že by po smrti duše opustila tělo a přidala se k miliardám ostatních mrtvých... to, že lidi viděli bílý tunely a kdoví co ještě, to jsou prostě neprozkoumaný části síly lidské mysli... ale mozek bez kyslíku prostě umírá, stejně jako mysl bez mozku linda píše: No, to je vpodstatě pravda. Člověk se sám spasit nemůže, spásu přináší Ježíš tak v tom nesouhlasím záleží co myslíš tím spasením... pokud to, k čemu sem popsal názor nahoře, tak už nemusím dál psát pokud ne, tak já zastávám názor, že člověk se dokáže vyhrabat z těch nejhorších sraček i sám... věříc v sebe sama. Pokud samozřejmě netrpí nějakou psychickou nemocí atd... taaakže celkově... nepochopeno, ale tolerováno nemusíš vysvětlovat
|
pon 23. srp 2010 22:48:59 |
|
|