Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 10:18:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 514 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 52  Další
 Víra a vše co s ní souvisí 
Autor Zpráva
Administrátor
Administrátor

Příspěvek Re: Víra a vše co s ní souvisí
Katuna píše:
Obecně to nějak upadá, lidi věří v jiné věci než je Bůh.

Asi jim něco (teda spíš myslím Někdo :)) chybí, tak se snaží hledat to jinde. Ale to je jenom můj názor a zkušenosti.
666 píše:
Prvni co verili tak fakt verili protoze nevedeli jak si neco vysvetlit, potom jejich dalsi generace uz verila proto ze jejich rodice, a treti generace ti verili proto ze potrebovali love a chteli na tom rejzovat a manipulovat a tak je to dodnes. :)

Zásadně nesouhlasím (hlavně s tou poslední částí). Nejspíš narážíš na (římskokatolickou) církev, ale ta je složená jenom z lidí a lidé prostě chybují a nejsou dokonalí. Tím neomlouvám nic z toho, co se "ve jménu církve" dělo nebo děje, jenom to konstatuji. Křesťanství za to nemůže. A jestli někdo "věří" jenom proto, aby mohl "rejžovat a manipulovat", pak nic nepochopil a jeho víra je zřejmě vírou v něco jiného, ne v to, co je napsáno v Bibli (případně jiné knize).

Maxipes Fík píše:
No, a jinak k té víře. Na víře samozřejmě není nic špatného, spíš naopak, spousta lidí potřebuje v něco věřit, protože je to pohání a dává jim to sílu, ale fakt nepochopím, jak někdo může věřit těm křesťanským blábolům. :)

Tak předně to nejsou bláboly, já tomu věřím taky. A nestydím se za to.
Leč přiznám se, že v temných dobách své ateistické minulosti (řekněme víc než 10 let zpátky) jsem taky nechápala, jak někdo může věřit v něco, co není dokazatelné. No, časy se mění :)

Jinak ti věřící, o kterých píšeš -- to je smutné, no (taky pár takových znám). Ale tak sama nikoho soudit nemůžu, příkladným životem zrovna nežiju.

stř 28. črc 2010 20:52:28
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Administrátor
Administrátor

Teď jsem si pročetla pár stránek z toho tématu a narazila na věc, které jsem si předtím nevšimla a tudíž ji náležitě neokomentovala (tak omluvte, že reaguju s ročním zpozděním :D):
rizek1939 píše:
Brontosaurus píše:
V Římě byly nalezeny ostatky svatého Pavla
Příde mi to zajímavý. Ostatky apoštola? Tak na tom story s Ježíšem fakt něco je? Nebo to je jeden z tvůrců příběhu? Hm? :|
Ale stejně jim to moc nevychází ne? Prej žil mezi 1. a 2. stoletim. Teda nevim jak moc je ta metoda přesá, ale neměl by bejval apoštol žít okolo roku 0?

rok nula je jeden velkej blud..chcipl nekdy tusim kolem roku 30 naseho letopoctu

svatej pavel to odnesl tusim v roce 67 nl za vlady Nera, navic se s Jezisem nikdy nesetkal - to jsou ty krestansky bludy, na kterejch cela vira stoji - jeho zak to nebyl ani nahodou, jen siril jeho viru

navic patril puvodne k farizejum a jezisovo nasledniky pronasledovali :D
to je jako Jidas, to byl taky jen "partyzan"

Copak se někde v Bibli tvrdí, že Pavel se někdy s Ježíšem setkal? První zmínka o Pavlovi (původním jménem Saul, případně Šavel) je až ve Skutcích a je tam napsáno i to, co píšeš ty -- že první křesťany pronásledoval:
Sk 8,3 píše:
Saul se však snažil církev zničit: pátral dům od domu, zatýkal muže i ženy a dával je do žaláře.

A dále třeba:
Sk 9,1-2 píše:
Saul nepřestával vyhrožovat učedníkům Páně a chtěl je vyhladit. Šel proto k veleknězi
a vyžádal si od něho doporučující listy pro synagógy v Damašku, aby tam mohl vyhledávat muže i ženy, kteří se hlásí k tomu směru, a přivést je v poutech do Jeruzaléma.

Na cestě do Damašku dochází k jeho obrácení.
Moc tedy nechápu, co myslíš těmi "křesťanskými bludy, na kterých celá víra stojí".

A co myslíš tím, že Jidáš byl "partyzán"?

stř 28. črc 2010 21:14:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Boom!
Boom!

Kecy v kleci. Booooriiiing :| :lol:

Obrázek

stř 28. črc 2010 23:02:01
Profil Zobrazit autorovy stránky
Cigaro
Cigaro

Benjamin F. Pierce píše:
Kecy v kleci. Booooriiiing :| :lol:

^ Jo, to doslova. :haha:
S tím stejným brainwashingem, jak psal Max, jsem si taky na pohřbu prošla - dvakrát. No a není divu, že mě to tak nudilo a nehorázně uspávalo… Plus to, že při každým „zpěvu“ si musíte stoupnout a pak zas sednout, a to se tak opakuje po cca 5 minutách snad hodinu i víc. Prostě utrpení. No, a abych se teda dostala ke konci, tak jsem během toho všeho omdlela a měla jsem pokoj :D
Dneska se tomu směju, ale když si na to vzpomenu, tak jsem ráda, že jsem si v tom kostele nerozbila hlavu o ty kamenný dlaždice…
Každopádně se kostelům vyhýbám víc než předtím a už mě tam ani nikdo nenutí chodit... :) :happy:

čtv 29. črc 2010 9:00:41
Cigaro
Cigaro

TO: Linda
No nepochopili.. ale vetsina tech nejvys postavenych sou ti manipulatori a proste tak to je a bylo.. ja se o to nezajimam nak extremne jako o ty hlavni predstavitele a tak ale je to proste vetsinou tak. Jenom muj nazor ;)

Hawkey: Booring jak prase :happy:

Obrázek
S.O.A.D.FaN
C.O.B.FaN

čtv 29. črc 2010 12:31:53
Profil ICQ
Cigaro
Cigaro

No a ted sem videl v televizi ze knez v moldavii pri krtu utopil novorozence...

Obrázek
S.O.A.D.FaN
C.O.B.FaN

čtv 29. črc 2010 18:53:14
Profil ICQ
Psycho
Psycho

Maxipes Fík píše:
...Pořád tam valil něco o Jeremym a o Bohu

:haha: no takový mám nejradši, jen kecat a skutek utek :lol:

Katuna píše:
Já třeba nikdy nechápala, jak může člověk v moderní době zasvětit život něčemu, co neni vůbec prokázaný jako skutečnost.. Dobrá, dřív to bylo jiný, ale dnes..
Pochopitelně je to jejich věc, no.. Ale já bych něco takovýho asi neudělala. :)

já se zase strašně divím, jak moc se dnes věří vědě, výzkumům a médiím :) není blbost říkat "co není dokázaný, to neexistuje"? :) a mimochodem, už sme nějakých 50-60 let v postmoderní době ;) samozřejmě, záleží na tom, kde se zrovna ve světě nacházíme... někde je ještě středověk...

linda píše:
Max: to je od tebe hezké :D Ale tak pro tebe to jsou "hovna", pro věřící to určitě znamená daleko víc...

jojo, "some got shit, some got the holly shit!" :haha:

linda píše:
nedá se to prokázat, kdyby jo, ztratilo by to smysl, ne? :)

ano ano...

linduš a proč si začala věřit zrovna jako křesťanka? :) já taky věřim v boha, ale s křesťanstvím to nemá vůbec nic společnýho :)

666: sakra, to byl beztak satan... a já bych ho tak rád poznal... :D

ned 01. srp 2010 9:20:31
Jet Pilot
Jet Pilot

Jeremy píše:
já se zase strašně divím, jak moc se dnes věří vědě, výzkumům a médiím :) není blbost říkat "co není dokázaný, to neexistuje"? :) a mimochodem, už sme nějakých 50-60 let v postmoderní době ;) samozřejmě, záleží na tom, kde se zrovna ve světě nacházíme... někde je ještě středověk...

Já neřikám, že to nemusí existovat. :) Tím "zasvěcením života církvi" myslím jeptišky, kněze, apod.. Lidi, který se vzdají věcí v životě, který sou přirozený, aby se, jak říkají, odevzdali Bohu. Tak sem to myslela. :) Víra a církev není špatná, ale pořád jsou věci, které mi na ní vadí, a nesouvisí to nijak se životem jejích příslušníků..

ned 01. srp 2010 10:30:59
Psycho
Psycho

hm... já bych to asi přirovnal k tomu, když má umělec hodně silný nutkání udělat nějaký umělecký dílo... prostě ty lidi vidí tohle jako svou cestu... těžko říct co přesně je k tomu dostává, ale prostě ví, že takhle to má být... cítí to :)

ned 01. srp 2010 11:00:01
Cigaro
Cigaro

Jeremy píše:
ale prostě ví, že takhle to má být... cítí to :)

Nebo je k tomu dokope matka :happy: :D

Obrázek
S.O.A.D.FaN
C.O.B.FaN

ned 01. srp 2010 13:25:59
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 514 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 52  Další