Tak téhle koupě rozhodně nelituji. Krásná melancholická, ryze podzimní deska. Arjen Lucassen (Ayreon) má talent dostávat ze svých spoluučinkujících životní výkony, to platí i v případě zpěváka Jaspera Steverlinka (Arid). Spolu se svou přítelkyní a kytaristkou Lori Linsruth navíc vytvořili zatraceně zajímavý skladatelský a textařský pár. Krok správným směrem, tady by nemělo zůstat jen u jednoho alba.
pon 31. kvě 2010 14:20:01
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
Re: CD recenze
Bez keců.
The National - Boxer (2007)
Ukázky:
The National - High Violet (2010)
Ukázky:
sob 05. čer 2010 17:51:38
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
Ben Frost - Theory Of Machines (2007)
Uf, co k tomu napsat, abych vám to trochu popsal? Ben Frost je experimentátor. Jeho hudba je elektronická, experimentální, post-rocková, ambientní, dronová, indrustriální, kdesi jsem četl noisově post-minimalistická (:-D). Ale funguje to. Tohle album není vůbec posluchačky přívětivé a nejspíš (možná až na Jeremyho) ho tady nikdo neocení. Když jsem si o něm sháněl nějaké informace, tak žeprej je to novodobý Arvo Pärt...
Album jako takové je asi i na víc, ale skutečně je to muzika nelehko poslouchatelná a musí sednout do nálady.
Registrován: ned 03. úno 2008 23:34:57 Příspěvky: 5421 Bydliště: Blatná
Třistašedesátkové tour U2, které se opět obešlo bez zastávky v ČR, dostalo obrazovou podobu a předem avizuji, že vás čekají vizuální orgie. Je sice paradoxem že „ zachránce hladovějících dětí v Africe“ poskakuje uprostřed stadiónu a nad ním stojí padesátimetrový „pařát“ s gigantickými obrazovkami, který vozí 120 kamiónů. Toto megalomanství je naštěstí natolik efektivní, že podobnou úvahu si nikdo z přítomných nepokládal. Bono sype jeden hit za druhým, občas je proloží nějakým moudrem (to k U2 také neodmyslitelně patří) a stadion mu uznale přikyvuje. Skvělé kamery, občasné roztřesené záběry, úchvatné letecké pohledy, světelná show a nasazení Bona a spol. Kapela dokazuje, že je stádiónovkou číslo jedna - Bono si bez ostychu namontuje částí jiných slavných písní do svého repertoáru (např. Stand By Me od Lennona či I Its Only Rock 'N' Roll od Rolling Stones), obíhá pódium a energii rozhazuje na všechny strany. Pokud máte alespoň trochu rádi U2, tak 360° At The Rose Bowl nesmíte minout. Kromě občasného a otravného prolínání záběrů nabízí vše, co od U2 čekáte – monstrózní show.
U2 nepobírám, přijde mi to totálně bez koulí a s nezajímavým zpěvem. Navíc Bono je největší hovno na světě. Ale nepochybuju že show mají mega a vymakanou.
"The music of Scars will live on." - Daron, 7.10.'08
ned 13. čer 2010 20:58:28
Maxipes Fík
Psycho
Fever Ray - Fever Ray (2009)
V podstatě je to dost podobná muzika tomu, co dělá s The Knife (konkrétně album Silent Shout), jen takové ty barevné vyhrávky vystřídala za temné. Jinak je to samozřejmě velmi vyzrálá muzika plná emocí (převážně těch... temných).
Ukázky:
ned 11. črc 2010 18:57:01
linda
Administrátor
Him Crooked Slasher píše:
U2 nepobírám, přijde mi to totálně bez koulí a s nezajímavým zpěvem. Navíc Bono je největší hovno na světě.
Proč?
Právě jsem zjistila, že jsem z tohoto tématu měla přečtenou jen první stranu (až teď jsem to napravila a prošla to tady). Asi se inspiruju a něco z těch věcí, o kterých jste tu mluvili, si stáhnu
ned 11. črc 2010 21:50:45
rizek
Mr. Jack
Registrován: ned 03. úno 2008 23:34:57 Příspěvky: 5421 Bydliště: Blatná
to bys linduš měla
tady něco ode mě:
Tři roky po desce The Black and White Album přichází The Hives s EP Tarred and Feathered. Tři položky tvoří covery od The Damned, Flash And The Pan a Zero Boys. Samozřejmě by to nebyli The Hives, kdyby do skladeb nepromítli svou gáražovost a nadhled (což je poznat již podle obalu). Například Early Morning Wake Up Call je v originále sedmdesátkové disko, za které by se nestyděl ani Michal David, ovšem v pojetí The Hives získává skladba špinavý zvuk a uječený Pelleův vokál, který je pro kapelu již řadu let poznávacím znamením. Nejblíže originálu je punková Civilization's Dying od Zero Boys, ovšem jako jediná. Zábavné, a zároveň zvukově neodlišné EP od předchozí tvorby, je dobrou náplastí na čekání, které je spjaté s chystanou deskou.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru