Jo, to bude asi pravda, volí je ti, co na net moc nechodí...
Podívala jsem na stránky Haló novin a našla tenhle článek: "
Přijďte k volbám" -- nejspíš dopis od nějakého čtenáře, nebo spíš od nějakýho stranickýho příslušníka.
Citace:
Přijďte všichni, co máte příjem nižší, než je průměrný plat či mzda.
Možná je to naposled, kdy máte jeden celý volební hlas. Pokud se totiž nějaký finančník, manažer či akcionář obrátí na Ústavní soud ČR se stížností, že je diskriminován tím, že má jenom stejně silný hlas jako občan s minimální mzdou či důchodce, který platí jenom zlomek daní, co on, lze předpokládat, že mu ústavní soudci vyhoví a ustanovení volebního zákona »jeden občan - jeden hlas« zruší.
a
Citace:
Pojďte k volbám. Nenechme rozhodnout volby mladými, nezkušenými, i když vzdělanými voliči. Oni jsou dnes nejsnáze manipulovatelní. Nejsou navyklí vytvářet své vlastní poznatky, hledají je na internetu. Internet jim sice sdělí spoustu informací, ale zároveň oslabuje jejich vlastní myšlení a svádí k omluvě jejich omylů větou: »Vyšlo mi to z počítače.«
Tak tohle je ukázka demence... V tom prvním jasně straší lidi (asi proto, že vědí, že ti, co je volí, na tohle uslyší a k volbám určitě přijdou). V tom druhym případě především nechápu, co myslí tím "vytvářet své vlastní poznatky" -- poznatek je přece poznatek, ten se poznává, nevytváří. Nejspíš mají na mysli názor, ale není divu, že si to zrovna komunisti pletou
Internet nám oslabuje myšlení? Možná tak komunistům, já se rozhodně nijak oslabená necítím. No, škoda slov.
Asi nemusím ani dodávat, že žádný prostor k diskusi tam není...