Autor |
Zpráva |
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Re: Volby 2009 + 2010
Někde jsem četl, že momentálně zvažuje odchod do zahraničí 70% firem, jestli vyhraje ČSSD volby a zavede tady ty zdanění... Ten tvůj pohled na platy je velice divný. Ono je to sice pěkné, že bys chtěl rozdělovat státní příjmy těm, co to potřebují, ale to je prostě utopie, nikdy to nerozdělíš jen těm, co to vážně potřebují, ale najde se strašná spousta lidí, která toho zneužívá a čím víc chceš tady těm lidem, co to opravdu potřebují pomáhat, tím víc lidí toho bude zneužívat...
|
pát 30. dub 2010 12:34:26 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
no sice nevím co by měl společnosti splácet, když si sám svou vlastní šikovností získal to bohatství, ale budiž a že se jako společnost uráčí ho NECHAT bohatým, když na něm bude rýžovat prachy to je směšný... proč ho rovnou neukamenujeme a neobereme? Na jeho místo můžeme pak strčit dalšího šikovnýho člověka a až si nahrabe, tak ho zas zabijem... to se budem všichni mít
|
pát 30. dub 2010 13:13:17 |
|
|
linda
Administrátor
|
Ti bohatší odvádí státu víc peněz i teď, jak už tu někdo zmiňoval... Navíc, můžu to otočit -- proč chce spousta lidí zůstat průměrných a při představě, že by byli v práci k dispozici i ve dvě v noci, kdy jim šéf zavolá, se jim udělá špatně? Nebo podnikatelé, co začínali od nuly -- byli na všechno sami, v práci tráví o dost víc než 8 hodin denně, přijdou domu a práci z hlavy stejně nemůžou pustit. Jo, vybrali si to sami, ale velká spousta těch lidí si to svoje současný postavení opravdu oddřela, tak za co je trestat? Kdyby ty peníze šly potřebným, tak bych nic neřekla -- ale když vidíš, že makáš jako blázen a tvoje prachy pak dostává někdo, komu se dělat nechce a stát neni schopen zaručit, aby je dostal ten, kdo to potřebuje... nedivím se, že se to těm lidem nelíbí, mně by se to nelíbilo taky. Když ty prachy nedostanou flákači, tak se rozkradou, nebo něco podobnýho. Kdyby to tady (no, nejen tady) fungovalo normálně, tak bych možná i byla pro (mírně) větší daně, ale spíš bych oceňovala, kdyby ti lidi sami dávali prachy někam, kde je to třeba (dobročinný účely a podobně) -- jenomže i tam se to kolikrát rozkrade... Pohádka je dobrá a výstižná D_M píše: V Americe to prej platilo a díky tomu si pomohla tam kam si pomohla, dokud to nezrušila... No tak z US si snad příklad brát radši nebudeme, ne? Mimochodem, kdy to asi tak bylo? Jako kdy to zrušili?
|
pát 30. dub 2010 14:30:12 |
|
|
linda
Administrátor
|
Tohle je zajímavý: HN spočítaly volební sliby: ČSSD i ODS nás zadluží stejně -- to číslo u komunistů by mohlo přesvědčit tisíckrát víc lidí než nějaký video "Přemluv bábu".
|
pát 30. dub 2010 15:05:54 |
|
|
Johnny
Shimmy
Registrován: úte 29. črc 2008 8:28:07 Příspěvky: 3448 Bydliště: Dolní Suchá (Havířov), Olomouc
|
A myslíš, že si zrovna tohle přečtou?
|
sob 01. kvě 2010 9:11:04 |
|
|
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
Jojo, já to vidim každopádně hodně utopisticky. Možná taky proto nevidim větší daně nejbohatší vrstvě, jako okrádání nebo něco co by je mělo poškodit, ale to by se holt muselo změnit asi hodně pohledů na svět jestě Jenže mě prostě nebaví polemizovat o tom jestli je lepší z bláta do louže, tak se snažim rovnou mluvit o mojí pěkný utopii V těch USA to mělo bejt nejvýraznější snad nějak po válce cca do konce 70. let? Pak to snížili a všecho začlo krachovat a sou tam kde sou
|
sob 01. kvě 2010 9:38:36 |
|
|
linda
Administrátor
|
No jako já tě chápu, o utopii se mluví hezky Já sama mám dost utopistický vize budoucnosti, ale je jako je mi jasný, že k opravdový solidaritě mezi lidmi (což rozhodně není to, co tady máme), ke vzájemný toleranci, ohleduplnosti ke svému okolí (k ostatním lidem, ke zvířátkům, vlastně k celý přírodě ) a dalším a dalším věcem, který si představuju, stejně nikdy nedojde... bohužel. Jinak v mých těžce utopistických představách činí lidem radost být solidární s ostatními a nikdo toho nezneužívá, takže já vlastně počítám s tím, že se asi stane zázrak a změní se myšlení drtivé většiny lidí Vlastně ani nevim, kam na to chodim, obvykle se snažím být co nejvíce racionální No s těma USA... já nevim, ale já bych si je za vzor nebrala. Už jenom proto, jak vypadá jejich zdravotnictví, kde si zdravotní pojištění nemůže (nemohl) dovolit každej. A možná, že kdyby v US nebyli postižení tou svou expanzivní zahraniční politikou a nelili tolik prachů do činností s armádou souvisejících, bylo by jim líp Ale to už jsem asi hodně OT vontešn: Jo, to máš vlastně pravdu, on si to tam asi skoro žádnej volič KSČM nepřečte...
|
sob 01. kvě 2010 11:37:22 |
|
|
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
Jj, ale s tim, že k tomu (utopie) nikdy nedojde nesouhlasim Všechno je možný, jen to chce vzít za správnej konec a snažit se. Myslim, že by stačilo líp vychovávat děti, vést je k solidaritě, k lásce k bližnímu svému a podobně... Pak už stačí jen striktně dodržovat předepsaný pravidla a vymítit korupci. Ale základ vidim prostě v tý výchově. Však v USA se taky strašně báli těch zdravotnickejch reforem lamky... Trochu socializmu neuškodí...
|
sob 01. kvě 2010 11:44:07 |
|
|
linda
Administrátor
|
No jo, ale abych mohla ty děti dobře vychovat, nejdřív musim změnit myšlení já. A jak udělat to, aby všichni začali myslet jinak a vést k tomu i děti? Přemýšlím nad tím už docela dlouho a pořád nevím, jak by se to mohlo stát. Jako podle mě to nastat může, ale ta změna by byla pomalá, rozhodně ne žádná revoluční záležitost. A když si dovolím optimismus a připustím, že ta změna v lidském myšlení může opravdu nastat, tak bude nějako dobu trvat, než ti uvědomělí převáží nad těma ostatníma (a protože na těch vedoucích postech se ti neuvědomělí budou držet co nejdéle ) a jestli už nebude pozdě. Bohužel se obávám, že v tuhle chvíli je pravděpodobnější, že naše civilizace půjde úplně do prdele. Věřím sice, že je pořád čas s tím něco udělat, že stačí "jenom" chtít, ale nevim, no... Já si myslim, že žijeme v docela zajímavý době, naše civilizace ve svý současný podobně podle mě nemá moc šancí na nějakou další dlouhodobější existenci. No a asi je na nás, abychom s tím něco udělali, jenom pořád nevím co No, musim toho nechat, jsem strašně OT
|
sob 01. kvě 2010 12:13:44 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Utopie to je a nikdy k tomu nedojde. Civilizace je úplně v pohodě, jste moc pesimističtí. Já si žiju krásně, všechno kolem mě je krásné, nevím, co pořád všichni mají.
|
sob 01. kvě 2010 12:29:30 |
|
|