Autor |
Zpráva |
linda
Administrátor
|
Re: Naše štůdia
Ono se to studium sčítá, takže by si asi moc nepomohli. Jestli jsem tě správně pochopila. Když studuješ na první škole třeba 2 roky a odejdeš, a na tý další máš bc. studium na 3 roky, tak už nemáš nárok na (3+1) let zdarma, ale ty dva se odečtou, takže budeš zdarma studovat 2 roky a pak už to platíš. Ale myslim, že když tu školu někdo dodělá, tak jsou ty podmínky pak prej nějak mírnější, ale tohle nevim přesně. No, já bych si byla bejvala ten rok volna možná dala taky. Podle mě to je dobrá věc
|
ned 11. dub 2010 15:30:43 |
|
|
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
Ok, tak asi je to teda nějak ošetřený a nedalo by se to zneužít. Myslel sem že neni, protože sem o tom neslyšel a kámoši co protahujou o tom buď nic nevědi nebo kecaj
|
ned 11. dub 2010 15:40:58 |
|
|
linda
Administrátor
|
No ono o tom dost lidí tak nějak moc neví, aby se pak nedivili, až jim přijde ze studijního oznámení, že si mají platit studium
|
ned 11. dub 2010 15:52:44 |
|
|
linda
Administrátor
|
Tak jsem právě zjistila, že na 99% nemám šanci stihnout včas ukončit ročník, takže ke státnicím půjdu asi až v lednu Bude mi nejspíš chybět jedna zkouška... To zbývající 1% připadá na zázrak Ono mi to teda nijak zvlášť nevadí, což je asi trochu smutné, ale co nadělám, nic si nalhávat nebudu. Sere mě jenom to, že si to prodloužení studia budu muset nějak zařídit na studijním (ale asi to vyřešim přerušením na ten půl rok, kamarádka to udělala stejně, tak snad to jde i u nás ). Ale mám stejně trochu smíšený pocity -- na jednu stranu bych to chtěla mít už za sebou, na druhou stranu se právě toho docela bojim a je mi jasný, že budu mít stejně hodně velkej problém najít práci, takže je vcelku jedno, jestli skončim teď, nebo za pár měsíců...
|
úte 04. kvě 2010 20:20:17 |
|
|
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
Chápu... Sem sice ještě o rok za tebou, ale vzhledem k tomu, že poslední semestr je prakticky jen diplomka... A když teď neudělám všechny povinný věci... Taky zvažuju jestli budu prodlužovat nebo ne... Vlastně mi nic nechybí, pár zajímavejch předmětů bych si určitě našel... Spíš nevim jak to přesně je... Když bych chtěl prodlužovat, jestli mi pak stačí zapsat si jen diplomku nebo jestli budu muset ještě nějaký předměty... Je to celkem škoda, mám hafo povinnejch předmětů, který mě až tak nezajímaj a tudíž si nemůžu zapsat předměty, který by mě zajímaly, protože už bych toho měl moc... Ale to bych musel vědět už teď jestli chci prodlužovat nebo ne, abych si je zapsal... Njn, tak držim palce a užívej si ještě studentskej život! Jinak sem měl dneska ten nejdivnější zápočet... Z toho nejhardcorovějšího předmětu... Cvika nejsou povinný, jen se tam odevzdávaj části semestrálky, takže sem tam dneska přišel později (měli sme odevzdávat konečnou zprávu a jelikož plníme plán na 120%, odevzdávali sme to o týden dřív) a hned na mě kolega a učitel, že jdu akorát, že na to kouknem a jdem do hospody... Tak k tomu učitel sednul, dělal že čte a při tom řikal: "Hmhmhm... Bla bla bla... Co je tohle?! Jo aha, hm... Bla bla bla... Tady vám to pěkně vyšlo. Ale... No to né... Co to je?! [a další ironický kecy ] Tak jo, jdem..." A zapsal nám plný počty bodů. 15 minut sme lítali po Praze a hledali otevřenou hospodu... Tam nám pak řikal, že když ten předmět před lety studoval, tak to byla hrozná sekera. Že to udělalo 50% lidí výsledně... (minulej rok to dalo sotva 60%, tak to neni asi o tom lepší i když s náma má slitování cvičící alkoholik )
|
úte 04. kvě 2010 20:34:16 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
mám to téměř stejně, taky budu prodlužovat... sice bakaláře, takže o práci se zatím nestrachuju, ale taky mám smíšený pocity... hold sem si sám nasral do bot s tou bakalářkou...
|
stř 05. kvě 2010 1:02:29 |
|
|
linda
Administrátor
|
D_M: jo, tak takhle by měly vypadat všechny zápočty a zkoušky Jeremy: a už víš jistě, že budeš prodlužovat? A jenom kvůli bakalářce? Třeba by se to dalo stihnout Já nějak nemůžu sehnat toho vyučujícího, takže ani nevim, jestli má smysl žádat o týdenní odklad toho termínu, dokdy má být všechno splněno, nebo jestli mám rovnou požádat o odklad státnic. Zkurvená škola, už jí mám fakt dost, už mě neskutečně sere. A nejhorší je, když něco takhle závisí na jednom člověku, ale zas je blbý ho nějak nahánět, když si za všechno vlastně můžu sama. Já bych teda asi docela ráda dělala státnice později, ale kvůli rodičům musim vyvinout maximální snahu, aby to bylo včas
|
stř 05. kvě 2010 20:19:43 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
jo, páč sem včera zjistil, že musim do patnáctýho odevzdat další práci (sice "jen" 25000 znaků) a když ju neodevzdám, tak letííím né jako že bych si dal redbull nebo houbičky, ale jako pápá
|
stř 05. kvě 2010 22:25:48 |
|
|
Keiwa
Marmalade
Registrován: úte 11. srp 2009 13:58:04 Příspěvky: 1413 Bydliště: Slovensko
|
Pondelok a štvrtok robím príjmačky (tak sa to píše?) ....tak mi je teraz z toho blbo
pát 07. kvě 2010 18:16:50 |
|
|
Jeremy
Psycho
|
nevím jestli se to tak píše na Slovensku, ale u nás sou to přijímačky každopádně to je hold nervozita, to chápu... teď taky hodně lidí kolem mě dělá přijímačky na výšku a maj nervy v kýblu ale to bude dobrý, to zvládneš, prostě jen v klidu, logicky vyřeš to co budeš mět zadaný a je to
|
pát 07. kvě 2010 18:22:08 |
|
|