Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 27. lis 2024 10:59:02

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1066 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 107  Další
 Naše štůdia 
Autor Zpráva
Administrátor
Administrátor

Příspěvek Re: Naše štůdia
No já píšu o jistém druhu fuzzy množin: anglicky type 2 fuzzy sets -- už tady jsem váhala, jak to říct česky. Fuzzy množiny typu 2? Fuzzy množiny 2. typu? Mně se víc líbí to první, ale vyučující mi napsal "fuzzy přístup 2. typu" (nebo tak nějak). A jak přeložit věci jako "fuzziness"? :D Jako je mi jasný, co tim myslej, ale když se snažim najít nějaký hezký český slovo, tak se mi to prostě nelíbí :D Každopádně uvádím aspoň pro jistotu do poznámek pod čarou anglický výrazy, aby vyučující věděl, co jsem tim divnym českym slovem vlastně měla na mysli :D
Jo a dík :D

sob 20. bře 2010 20:25:57
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Johnny
Johnny

D_M píše:
Tohle je docela všeobecnej problém no... V IT je to obzvlášť markantní, ale v jinejch oborech asi taky... V IT se často v mluvenym projevu prostě ty anglický slova ohejbaj do češtiny :-) Přidá se jim český koncovka a pod. Vyzní to srozumitelně, ale problém je jak to napsat no :-) Překlad občas nepomůže... Tak to občas nechávám v Aj :-) Když je to jen jeden termín...
Každopádně zdar a sílu :-D

Po týdnu praxe mám pocit, e IT je jen o instalaci systému a aktualizacích :( ,...jinak přeju hodně štěstí ;)

sob 20. bře 2010 20:26:32
Profil ICQ
Psycho
Psycho

Tak sem se teď díval na Otázky Václava Moravce. Byla tam ministryně školství a Švejnar. Celkem zajímavý :-) Konečně sem pochopil k čemu je ta kategorizace Bc,Mgr,... A spoustu dalších věcí. Doufám, že se jim podařej všechny ty reformy a povede to k cíli :-) Jen se mi trochu nezdálo, že chtěj studium podporovat i pro starší 26 let (až do 45 let dokonce)... :-) Na jednu stranu je to dobrý kvůli vycestování. Já teď třeba taky furt kalkuluju jak to udělat, abych to stihnul do 26 :-D Na druhou stranu někdo je schopnej dělat bakaláře 5-6 let a to by to prodloužení akorát podporovalo...
A zjistil sem, že sem asi jeden z hooodně mála bakalářů, kterej měl bakalářský studium skutečně podle toho Boloňskýho principu. :-) Ministrině řekla, že ví jen o jednom takovym studiu, ale neřekla který to je... :-D Já to měl prostě v tom smyslu. Byl to prostě uzavřenej a ukončenej bakalář. Žádná návaznost na magistra. Takže bych měl bejt jako bakalář ve výhodě proti jinejm bakalářům, kdyby o tom ovšem firmy věděly... :-D Na jinejch školách to rozdělení Bc/Mgr prej provedli prostě jen časovym rozdělenim lol... :-D

ned 11. dub 2010 13:22:31
Administrátor
Administrátor

A nemyslela to tak, že by zůstalo zachováno to, co je teď (tedy můžeš zadarmo studovat max. rok navíc, roky z různejch škol se sčítaj), ale kdyby se někdo rozhodnul začít studovat třeba v 25, že by měl výhody studenta? Já to teda neviděla, jenom se tak ptám :D

ned 11. dub 2010 13:36:06
Psycho
Psycho

Hm, to nevim. Zdálo se mi, že to podávali jako prodloužení ne posunutí. Mluvili o hranici 35 až 45 místo stávajících 26. S tim, že by se to jako teď do důchodu nepočítalo. Šlo by jen nebo hlavně o školný... Neboli dotace statu univerzitě... Teď když studuješ nad 26, tak si to musíš zaplatit, pže škola od státu nic nedostane.
Ale měli tam zajímavý statistiky a informace ve srovnání s Evropou a světem... U nás je 10% populace vysokoškolsky vzdělanejch, což je podle mě akorát. Podle nich je to ukrutně málo :-) Ve srovnání s Evropou... Takže zvyšujou počty studentů na úkor kvality... To už dlouhodobě no... Právě tomhle by vyřešilo, kdyby ty školy dělaly hodně Bc oborů, který by ovšem byly plnohodnotný a v praxi uplatnitelný jako jinde ve světě... Jenže u nás je to prostě jen useknutý studium ve většině případů, což je fakt chyba...
Taky mluvili o tom, že vůči světu máme budoucnost jedině v průmyslu a v tom právě jdeme do háje, protože všichni jdou na ekonomky... :-D

ned 11. dub 2010 13:59:13
Psycho
Psycho

Hooray! :)

ned 11. dub 2010 14:00:39
Administrátor
Administrátor

Od 26 si nemusíš platit školu, pokud studuješ max. standardní dobu studia + 1 rok. Takže pokud máš bc. studium na 3 roky, můžeš studovat 4 roky zadarmo, pak si školu platíš. Ale přestáváš mít ty studentský výhody (jako studentský jízdný) + za tebe stát už neplatí zdravotní. Školu jako takovou platíš, až když přesáhneš tu dobu studia (a je jedno, kolik ti je).
Takže když někdo začne studovat v 25, tak má normálně tu školu zadarmo, ale stát za něj bude ty blbosti jako zdravotní platit jen do 26, pak už si to musí platit sám.

ned 11. dub 2010 14:39:20
Psycho
Psycho

Aha :-) Tak nevim co tim měli všechno na mysli. Oni to moc nerozebírali. Myslim, že jim to ani neprojde... :-)

ned 11. dub 2010 14:47:38
Administrátor
Administrátor

Ale kdyby to chtěli jenom posunout, tak bych byla docela pro. Když chce někdo po maturitě odjet třeba na rok do ciziny, tak pak má co dělat, aby to do těch 26 stihnul... Takže by to asi nemuselo bejt špatný.
No ale to se mně už netýká, no :D

ned 11. dub 2010 14:59:47
Psycho
Psycho

No, právě tak oni to mysleli... Taky si myslim, že by to bylo dobrý. Já bych si bejvale nejspíš dal chvíli pauzu, protože nabídka magisterskejch programů mě nenadchnula a novej kterej sem měl v merku teprve budou otvírat... Jenže sem zas nechtěl ten rok ztratit, když bych pak třeba magistra nějak musel prodlužovat a pod... Takže sem nastoupil na tuhle sračku... :-D
Ale na druhou stranu v tom vidim další věc, která by se dala zneužívat... To by se pak našlo studentů co by "studovali" na kolika školách kdo ví jak dlouho...

ned 11. dub 2010 15:14:48
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1066 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 107  Další