Ten plakát je vtipnej
Video nevidím, pochopitelně
Jeremy, já ty lidi chápu -- mě to tak sralo, že jsem to zrušila. Co je mi do toho, co někdo zrovna dělá? Jo, jsou lidi, u kterejch mě to zajímá, ale zajímají mě spíš věci, který jsou dlouhodobější (např. studuju bohemistiku, pracuju v bance), ne věci typu (právě jsem vstal a přemýšlím, co jestli si dám vodu nebo čaj, nebo třeba právě jsem se vrátil z kina). Jo, chápu, že to někoho zajímá, ale mně je to opravdu jedno. Možná by se našla hrstka lidí, u kterejch by mě to třeba i zajímalo, ale těch se můžu zeptat, na ty mám kontakt. A jak si vás začnou přidávat lidi do přátel, tak je blbý je odmítat (co na tom, že je neznáte, nechcete je urazit), takže to máte za chvíli vyloženě zaneřáděný.
Myšlenka dobrá, o tom není pochyb. Ale posedlost lidí přidávat si do přátel i ty, který maj problém normálně pozdravit a následné sdílení bezvýznamných věcí s okolím, který ještě musí kdekdo inteligentně okomentovat -- to jsou věci, který mi ten facebook fakt znechutily.
Je to dobrý, když hledáte někoho, koho jste roky neviděli, ale ve velký většině případů stejně platí to, že kdybychom opravdu chtěli, našli bychom si kontakt i jinak. Takže jde častokrát zase jenom o to, že si ty lidi někoho najdou, přidají, kouknou, jak se má, vymění si pár slov a tím to hasne. Chápu, že někoho tohle baví, ale já mezi takový lidi prostě nepatřim.
A někdy mě opravdu děsí, když tak slyším, co všechno jsou někteří schopní tam veřejně psát. Přijde mi, jako by se lidi dobrovolně připravovali o svoje soukromí, což je pro mě naprosto nepochopitelná věc. Dá se to sice zabezpečit, ale většina lidí obvykle povoluje všem "přátelům", aby viděli, co píšou.
A jedna z hlavních věcí -- nemůžu prostě souhlasit s politikou facebooku, já tam měla účet, ten jsem deaktivovala. Nedávno jsem zjistila, že se to dá údajně zrušit, tak se asi budu muset přihlásit a udělat to
Jako já chci opravdu záruku, že když už tam nechci být, tak mi ten účet prostě zruší a hlavně že smažou veškerá data, co jsem tam dala. Nevím, jak je to teď, ale pokud vím, bylo dost nejasné, co facebook s těmi daty vlastně dělá. Já tam teda nic neměla, ani svoje pravý jméno, ale to na věci nic nemění