Re: Aký ste mali deň...?#2
Dneska pěkný zakončení prázdnin... Zejtra nástup...
Pořád dolaďuju rozvrh. Už ho mám celkem OK, ale zavisí to na tom, jestli se mi povede se přifařit do hodin, který sou plný a nejsem tam zapsanej....
No a k tomu dnešku... Byli jsem s bráchou opět na mrchasu (hledání s detektorem) a měli jsme nejvtipnější a zároveň nejúspěšnější nález... Našli sme letadlo...
Jako fakt zřícený...
Jednoduše... Vyrazili jsme na klasickej mrcas na pole do míst kde podle map v 19. stol. vedly cesty - to byl náš cíl... Úspěch fakt pramalej. Odpad.. Dlouho nic... Bylo to u takový chatový oblasti... Po chvilce vyběhnul z jedný chajdy takovej dědula.. Tak si řikáme ááá problém...
No a dědula: "Tak vám do toho nechci kecat, nevim co hledáte... Ale támhle spadlo letadlo... Už ho tam ale před váma někdo hledal s bagrem..."
Hm, tak sme trochu nevěřicně poděkovali a šli dál... Jako teoreticky možný to bylo obvzlášť, když máme ve vsi hledače, kterej se specializuje na letadla a prej už i bagroval... No tak jsme hledali dál, shodou okolností tudy vedla i ta stará cesta... No a po chvilce sme začli nacházet úlomky... Pak větší úlomky... A pak za polem v lese kříž jako památník tomu letci s datem někdy v březnu 1945. Bohužel musim teda ještě nějak zpětně dohledat co to bylo zač... Ale myslim, že bude stačit se zeptat toho místního kolegy
No takže kromě rozoranejch úlomků letadla jsme našli ještě nacistickej odznak za zranění... Což nás teda dost potěšilo
Vtipný na tom bylo to, že ležel vyoranej na povrchu pole a brácha ho našel bez detektoru, prostě očima...
Tak takhle se to dělá... Jdete na cesty a nakonec máte nácka bez pomoci detektoru...