No, já nad tím zase přemýšlela a dospěla k definitivnímu rozhodnutí, že to prostě opravdu nelze
Já bych tam musela dát i
Mozarta (a jednu věc bych vybrat nedokázala),
Smetanu (minimálně jednu symfonickou báseň z cyklu Má vlast) a další pány, co dělali to, čemu dneska říkáme klasická hudba...
Z těch nových by tam museli být určitě
Radiohead (ale vybrat jednu píseň? ne, to prostě nejde, u nich míň než u kohokoliv jiného
), určitě
System of a Down (taky bych měla problém vybrat jednu), určitě
Michael Jackson (asi Billie Jean, nebo ještě nějaká, dřív jsem ho opravdu hodně poslouchala a chybět by tu tudíž nemohl), dál něco od
Underworld (nejspíš Born Slippy
) a další, který si momentálně (naštěstí
) nevybavuju.
To všechno jsou takový "stálice", jsem přesvědčená o tom, že si je s chutí poslechnu i za 10 (i více) let
Dala bych vám taky odkaz na moje "loved tracks" na last.fm, ale nemělo by to smysl, protože:
- jsem to strašně dlouho nepoužívala, začala jsem (opět) nedávno,
- vzhledem k problému s diskem nemůžu k velký části svý hudby, takže můj profil není úplně vypovídající (navíc jsou věci, který mám třeba jenom v přehrávači),
- obvykle jsem líná píseň označit
Takže ten můj výběr byl opravdu jen za velmi krátkou dobu. Tool, Sigur Rós i Mono poslouchám poměrně krátkou dobu, takže ti by se na jinym seznamu (na nějakym, kterej bych brala z dlouhodobějšího hlediska) octnout prostě nemohli. Ale u Sigur Rós si jsem skoro jistá, že se mi budou líbit i za těch 10 let, Mono asi taky (ale u nich jsem pořád nebyla schopná si nějak víc poslechnout i jiná alba) a Tool -- tam se rozhodnu až poté, co si poslechnu celou diskografii, ale zatim jim dávám taky velkou šanci
Co se tý písně od Radiohead týká, tak tu jsem vybrala proto, že je nová a že na mě ze všech písní, co jsem slyšela za poslední dobu, asi nejvíce zapůsobila, je opravdu krásná.
No, tolik moje zdůvodnění a vysvětlení