Tyjo sem v poslední době viděl samý novější hitovky. To se mi moc často nestává... Ale teda nevim no, dal bych jim všem po 4 hvězdách: Valkýra, Wrestler a Podivuhodný případ B.B.
Valkýra byla trochu omezená tim, že člověk věděl jak to dopadne. Hezky udělaný, ale Tom Cruise mi tam teda vůbec neseděl. Kdyby tam dali jinýho třeba míň známýho herce, přišlo by mi to mnohem víc věrohodný, působívý a míň "americký". Další dva filmy byly od mejch oblíbenejch režisérů, ale ani jeden mě tenktokrát zrak nevytřel.
Podivuhodný případ B.B. - Fincher prostě umí točit zajímavý filmy, i když sou třeba i 3 hodinový tak je to pořád zajímavý a poutavý. Námět podle klasiky... Pěkný no, ale osobně nemám moc v lásce fantasy a tohle tak trochu bylo...
Wrestler - Aronofsky si umí pohrát s kamerou. V tomhle filmu byly věčně záběry na záda postav jak někam kráčej...
To je jedna z věcí, kterou mám na něm rád. Točí to prostě jinak.
Nicméně s Fontánou a Requiem se to co se týče "účinků" nedá srovnávat... Vrhnul se na takovýhle normálnější filmy a to je škoda. Takže Wrestler pro mě chvílema docela nuda, ale Mickey Rourke to držel silně nad vodou...
Trochu mi to připomnělo Gran Torino, kterýmu sem dal taky 4 hvězdy, ale při porovnání by GT teda vyhrálo... Doufám, že Aronofsky nebude točit toho RoboCopa a dá se na něco pořádnýho...
No a příště se chystám na Milionáře z chatrče
a na nějaký starý westerny...