Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 29. lis 2024 7:52:22

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1030 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 103  Další
 Zprávy/články které vás zaujaly 
Autor Zpráva
Ego Brain
Ego Brain

Příspěvek Re: Zprávy/články které vás zaujaly
hej... čo je na tom divného... :D mne skôr príde divné to vaše

čtv 14. kvě 2009 23:48:47
Psycho
Psycho

No tak jasne, ono to ani v anglictine neexistuje, takze kdyby to nas jazyk nemel, tak by mi to taky pripadlo strasne divne :)

čtv 14. kvě 2009 23:55:36
Psycho
Psycho

linda píše:
Jak tomu chceš dneska bránit? Vždyť je tu spíše opačnej trend -- už kvůli vstupu do EU. Aby se prostě lidi mohli sebrat a jít pracovat jinam.

To by právě měl někdo vymyslet... Asi to teda bude narážet kapku na dohody s EU no... Myslel sem nějakej benefit třeba. Nevim... Nižší daň? To já nevymyslim, ale myslim si, že by se něco mohlo dát vymyslet.
linda píše:
Takhle se prostě nedá uvažovat, to bys nakonec neudělal vůbec nic.

No když budeš uvažovat realisticky, tak by s tim měl člověk nějak počítat. Ale nemusí to je na každym jedinci no... Já osobně bych s tim chtěl počítat víc než s tim ve skutečnosti počítám... :D No a právě, když budeš mít takovýhle realistický myšlení, dožene tě to k tomu něco udělat... Než že se budeš spolehat na to, že něčeho dosahneš až po vějšce a díky vejšce...

Jinak s tim zkvalitňovánim výuky... Na vejškách by tomu možná někde teda školný a víc financí pomohlo, když by to využili efektivně. Ale řek bych, že by něco takovýho nepomohlo na středních a základkách. Zvýšení platů učitelům podle mě nepřinese kvalitní výuku... Ale to je jiná debata...

Já jako jinak chápu jak to myslíš a souhlasil bych, kdyby sme prostě už tu školu neměli zaplacenou v daních... To je hlavní věc co mi vadí... Podle mě je zavádění jakejchkoliv takovejch poplatků znakem toho, že stát selhává.

pát 15. kvě 2009 7:56:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Administrátor
Administrátor

Brontosaurus píše:
linda píše:
Jak tomu chceš dneska bránit? Vždyť je tu spíše opačnej trend -- už kvůli vstupu do EU. Aby se prostě lidi mohli sebrat a jít pracovat jinam.

To by právě měl někdo vymyslet... Asi to teda bude narážet kapku na dohody s EU no... Myslel sem nějakej benefit třeba. Nevim... Nižší daň? To já nevymyslim, ale myslim si, že by se něco mohlo dát vymyslet.

Jenomže to bys musel snížit daně všem. Což je pochopitelně vynikající nápad, to bych brala hned :D
Jestli se nepletu, tak když jsme vstoupili to tý strašný EU, tak se všem strašně nelíbilo, že některý státy nám okamžitě neumožnili volnej pohyb pracovní síly, či jak se tomu říká. Jenom chci říct, že většina lidí tuhle možnost prostě uvítala, ať už proto, že chtěj víc peněz, nebo třeba jenom zkušenosti s jinym prostředím a tak...
Brontosaurus píše:
linda píše:
Takhle se prostě nedá uvažovat, to bys nakonec neudělal vůbec nic.

No když budeš uvažovat realisticky, tak by s tim měl člověk nějak počítat. Ale nemusí to je na každym jedinci no... Já osobně bych s tim chtěl počítat víc než s tim ve skutečnosti počítám... :D No a právě, když budeš mít takovýhle realistický myšlení, dožene tě to k tomu něco udělat... Než že se budeš spolehat na to, že něčeho dosahneš až po vějšce a díky vejšce...

No jako jo, máš pravdu... Ale tohle záleží na úhlu pohledu. Protože kdybych timhle stylem uvažovala já ("zejtra už tu nemusim bejt"), tak bych opravdu nechodila na VŠ, ale flákala bych se jak by to šlo :D Čili žádný podnikání, ale nějaká úplně jednoduchá práce na minimum hodin, prostě tak, aby mě to uživilo :D
Já naopak potřebuju nějakou motivaci, že mi to časem třeba může bejt k užitku. Nemusí, ale může. A tý budoucnosti se nemusim dožít. Nemusim, ale můžu.
Ale chápu, jak to myslíš ty...
Brontosaurus píše:
Jinak s tim zkvalitňovánim výuky... Na vejškách by tomu možná někde teda školný a víc financí pomohlo, když by to využili efektivně. Ale řek bych, že by něco takovýho nepomohlo na středních a základkách. Zvýšení platů učitelům podle mě nepřinese kvalitní výuku... Ale to je jiná debata...

Já jako jinak chápu jak to myslíš a souhlasil bych, kdyby sme prostě už tu školu neměli zaplacenou v daních... To je hlavní věc co mi vadí... Podle mě je zavádění jakejchkoliv takovejch poplatků znakem toho, že stát selhává.

Jistě, v daních ji platíš, ale těm školám to prostě nestačí. Některejm určitě ne. Jde prostě o to, že stát jim těch peněz dává málo. A víc jim prostě nedá, protože ty prachy vrazí do něčeho jinýho. Otázka, jestli to stát přerozděluje dobře, je zcela namístě. Jenomže to už by zase chtělo nějaký reformy...
A máš pochopitelně pravdu, musely by to ty školy využít efektivně. Ale to už by zase byl jejich problém, kdyby to nedokázaly využít efektivně, přišly by o studenty a o další peníze.

Co se základního a středního školství týká, tak tam by víc peněz asi opravdu moc nepomohlo. Možná by víc peněz mohlo nalákat lepší učitele, ale když občas slyšim, jak se dneska děti chovaj, nešla bych na základku asi ani za 50 000 měsíčně.
Ale pokud výchova selhává v tom nejzákladnějším bodě (v rodině), stát s tim těžko něco udělá.
No, radši nechci vědět, kam se to celá naše společnost (a teď myslim civilizaci jako celek) řítí. Ale to už jsem trochu OT :)

pát 15. kvě 2009 11:17:30
Administrátor
Administrátor

MaxFriik píše:
Oslovovaci a volaci.

Pockat, takze Vileme, Hynku, Jarmilo! By u vas bylo Vilem, Hynek, Jarmila? :-D

Tak přesně tohle se mi včera vybavilo taky :D
Samozřejmě vim, že slovenština nemá ten oslovovací pád a divný mi to vůbec nepřijde, ale včera se mi (nevim proč :D) vybavilo, jak by teda vypadal překlad Máje a docela mě ta myšlenka pobavila :D

pát 15. kvě 2009 11:20:46
Psycho
Psycho

http://www.novinky.cz/ekonomika/168870- ... vnemu.html
http://www.novinky.cz/domaci/168848-pos ... latku.html

Boze, co to zase v te PS delaji??

pát 15. kvě 2009 12:50:31
Administrátor
Administrátor

Snaží se zalíbit. Spousta lidí se na to chytne, stačí se podívat na výsledky krajských voleb. Je zvláštní, co udělá s lidma 30 korun. Přitom si za to dneska stěží koupíte aspoň svačinu.

pát 15. kvě 2009 12:56:36
Psycho
Psycho

Jo, je to smutne no. Ja uz si rikal, ze se o politiku snad radsi ani nebudu zajimat, pac clovek je pak akorat nasrany, ale ani ne tak na ty politiky, ale na ty lidi, kteri jim to zerou... Sladka nevedomost :)

pát 15. kvě 2009 12:58:57
Psycho
Psycho

Poplatky za zdravotnictví viz co sem psal o školnym. Násobný placení = selhání státu...
Problém byl v tom, že to ti modráci vůbec lidem nevysvětlili. Kdybych viděl konkrétní čísla a důvody proč se to muselo přijmout tak bych byl nejspíš pro. Mám pocit, že zdravotnictví je už delší dobu v krizi takže jestli by takovejhle poplatek nějak pomohl tak proč ne, ale já prostě nevim. Jako občana mě o tom nikdo nijak neinformoval...
Když už je to zavedený tak je bejkovina to rušit. Padlo na to zavádění a schvalování už asi hroznejch peněz, když by se to vyčíslilo... Ale ne no, populisti.

pát 15. kvě 2009 13:11:10
Administrátor
Administrátor

MaxFriik píše:
Sladka nevedomost :)

Taky si občas říkám, ale nakonec nikdy neodolám :D

Brontosaurus píše:
Poplatky za zdravotnictví viz co sem psal o školnym. Násobný placení = selhání státu...
Problém byl v tom, že to ti modráci vůbec lidem nevysvětlili. Kdybych viděl konkrétní čísla a důvody proč se to muselo přijmout tak bych byl nejspíš pro. Mám pocit, že zdravotnictví je už delší dobu v krizi takže jestli by takovejhle poplatek nějak pomohl tak proč ne, ale já prostě nevim. Jako občana mě o tom nikdo nijak neinformoval...
Když už je to zavedený tak je bejkovina to rušit. Padlo na to zavádění a schvalování už asi hroznejch peněz, když by se to vyčíslilo... Ale ne no, populisti.

Tak s tim naprosto souhlasim, lidem se vlastně nic nevysvětlilo, což je chyba. Čísla bych taky ráda viděla.
Chápu třeba poplatky za pobyt v nemocnici -- jídlo do zdravotního pojištění určitě nepatří a doma bys jedl taky, takže to je jedno, to samý praní povlečení, nějaká ta elektřina za spotřebiče atd. -- ale tohle je teda spíš moje vysvětlení toho, proč se to vlastně platí, jaký je oficiální, netušim. Ovšem platit za novorozence v inkubátoru mi moc zdůvodnitelný nepřijde (jestli to teda pro tyhle případy platí taky, ale asi jo).

pát 15. kvě 2009 14:56:00
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1030 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 103  Další