Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 18:53:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Další
 Indie 
Autor Zpráva
Kill Rock 'N Roll
Kill Rock 'N Roll

Příspěvek Re: Indie
Takže kdo vyhrál? :)

"The music of Scars will live on." - Daron, 7.10.'08

stř 13. kvě 2009 13:31:39
Profil Zobrazit autorovy stránky
Administrátor
Administrátor

Jeremy, zdá se mi, že ses v jednom příspěvku vyjádřil líp než já ve všech dohromady :D

Jinak já samozřejmě nepopírám, že se to běžně užívá, ale to přece nic neznamená. Teda jako neznamená to to, že to označení je správný, potřebný a výstižný. Mně přijde jako naprosto zbytečný a nicneříkající. Prostě to, že někdo řekne "tak, a indie rock je žánr" bez toho, že by to nějak charakterizoval, pro mě neznamená, že to opravdu existuje a že to má smysl.

stř 13. kvě 2009 13:34:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mr. Jack
Mr. Jack

ja jsem psal ze indie zanr neni ale s tim rock uz je

takze diky za

indie rock je žánr, jen díky tomu "rock"

stř 13. kvě 2009 17:24:16
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Psycho
Psycho

linda: vyjádřil sem se líp, páč sem to celý přečetl najednou a měl sem to tim pádem líp zhrnutý :)

já bych řekl, že vyhráli oba :lol: A teda ta stránka ohledně indie co se objevila v jinym topicu, tak jako dobrý, ale když se napíše "rozeznatelný pouze na základě poslechu, nikoli přístup k tvorbě hudby" tak fakt nevim co si pod tím představit :)... krom toho furt tady je ta otázka jakej je rozdíl mezi indie a alternativou...

a krom toho Hives, kteří podle rizka nejsou indie jsou na těch stránkách napsaní jako indie kapela :) takže to je fakt jako když člověk řekne "jo, SOAD sou nu-metal" ... a někdo "tak to ani omylem protože to a to a to" ...tak co no :) tak na to serme a nehádejme se tam, kde to záleží čistě na úhlu pohledu :) indie by mělo byt označení kapel v nezávislých labelech, ale všecko se vyvíjí a když dneska někdo řekne "tahle kapela zní indie rockově" tak co s nim naděláš?

to rizek: jo, vim, žes říkal že indie samo o sobě neni žánr... :) a není zač :lol:

stř 13. kvě 2009 17:33:06
Psycho
Psycho

No tak kamoš muzikolog se vyjádřil:

kamoš muzikolog píše:
ty vole, indie je spíš jenom přídavný jméno, jakože je to nezávyslí, takže by to neměl bejt žádnej žánr, aspoň já mám o tom takovou představu
ba dokonce teď to čtu

indie jako independent
ale požívá se to asi jenom pro rock, no

třeba u folku se používá v dnešní době víc označení lo-fi folk

jeremyrook píše:
hm... právě mám takovej pocit, že už se spojení s indie začalo používat všude možně a jako indie rock se označuje třeba Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, The Strokes a tak... prostě skupiny s trochu jinym soundem

kamoš muzikolog píše:
no, ale to pak převzali jenom debilní kritici, neboť tyhle kapely začali hrát retro, který vlastně hráli ty původní nezávislý kapely (třeba Brian JonestownMassacre)

nicméně pak zaváhal když sem se bavil o tom když kapela přejde z nezávislýho labelu do závislýho, jestli zůstane "indie":
kamoš muzikolog píše:
já bych řekl, že jo, pokud filozofie kapely zůstane stejná, ale otázkou je, jestli zůstane stejná, když se zaprodaj nějakýmu major labelu

hehehe :D a dodává:
kamoš muzikolog píše:
s těma Strokes nevím, protože sem slyšel jenom jejich první dně desky, ale na rovinu, ti nikdy nebyli indie ikdyž si přečtěš, kdo sou jejich rodiče, tak ti šli na jistotu vzhůru

Takže tak nějak :) taky to nepopírá, i když by to třídil mnohem tvrdějš než někteří kritici, kteří to plácaj na kdejakou kapelu :)

lol :lol: edit:
kamoš muzikolog píše:
myslíš si, že každá nezávislá kapela si může dovolit mít svůj první klip každej den aspoň třikrát v klavním vysílacím čase na MTV? :lol:

stř 13. kvě 2009 22:04:00
Psycho
Psycho

Tak to jsem rad, ze i muzikolog ten zanr moc nepobira :)

stř 13. kvě 2009 22:26:42
Psycho
Psycho

jo no :) hold něco takovýho tady je, ale smyslu to moc nemá :)

stř 13. kvě 2009 22:57:59
Psycho
Psycho

No ja rikam porad, ze je to naprosto nesmyslny, nic nerikajici pseudo zanr :) Akorat v dnesni dobe je strasne in, takze se ho v nejblizsi dobe tezko zbavime :)

stř 13. kvě 2009 23:00:21
Psycho
Psycho

jo no...ale přece jen v kombinaci s dalšíma žánrovýma označeníma nějaké kapely se to dá skousnout... ale samostatně fakt jen ve specifických případech... nicméně to existuje, takže to nemůžeš zase rizkovi popírat :)...

stř 13. kvě 2009 23:04:00
Psycho
Psycho

Ja mu nepopiral existenci, jen jsem rikal, ze pro me to proste zadny zanr neni, nema zadna hudebni meritka, nema smysl, nema proste nic :) Kdyby nebyl, nikomu by to nejak moc nevadilo (teda asi az na rizka)... :)

stř 13. kvě 2009 23:09:45
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Další