Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 20:45:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Další
 Indie 
Autor Zpráva
Mr. Jack
Mr. Jack

Příspěvek Re: Indie
MaxFriik píše:
Cim prorazili je vcelku jedno, zni porad stejne, ne?

uz zase prudi
chtel jsi definici, mas ji tam tak uz dej pokoj

(vidite to? kdyz mu tu definici clovek da, tak zacne mlejt o necem jinym)

:hop:

EDIT: a jeste nezna jejich tvorbu - nebudu ti psat jak zneli driv a jak zni ted -stahni si desky a vsechno si to tak 10x pust at poznas rozdil (zase jsi to nekde vycetl?) :D

úte 12. kvě 2009 14:04:21
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Psycho
Psycho

Vidis tam ten otaznik? To se te ptam, jestli zni stejne...
A kdyz jsme u toho, tak druha deska vysla taky u indie labelu...

No jo, kdyz mi das definici, do ktere patri i Hives, ale pri tom se mi vysmejes, kdyz reknu, ze se rika, ze se Hives radi k indie rocku, tak promin, ze v tom mam nejasnosti... Stejne tak by tam mohli patri Sigur Rós, pac ti taky vydavaji u nezavisleho labelu...

úte 12. kvě 2009 14:33:47
Mr. Jack
Mr. Jack

absolutni nezajem o dalsi diskuzi, splnil jsem tve pozadavky, nic nehodlam dal obhajovat ani to s tebou resit, nebavi me to

pust si je, uvidis, uslysis a udelej si na to nazor sam - ja ti na to prdim

úte 12. kvě 2009 14:40:34
Psycho
Psycho

Pozadavky jsi splnil, ale sam jsi ukazal, ze si protirecis, to taky o necem vypovida :) Klidne koncim diskuzi s vedomim, ze sam nemas jasny nazor, co to je, nebo neni... (resp. mas, ale jak jsem rekl, protireci si)

úte 12. kvě 2009 14:45:17
Mr. Jack
Mr. Jack

MaxFriik píše:
Pozadavky jsi splnil, ale sam jsi ukazal, ze si protirecis, to taky o necem vypovida :) Klidne koncim diskuzi s vedomim, ze sam nemas jasny nazor, co to je, nebo neni... (resp. mas, ale jak jsem rekl, protireci si)

a cim? ja jsem nekolikrat jasne rekl, ze u me nezalezi na labelu (viz to s lindou) a celkovy zvuk kapely je pro me dulezitejsi - na coz jsem v te definici poukazal a pro me osobne je to dulezitejsi, nez kdez to vyslo - tudiz jse fajn, ze hives vydavali u indie labelu a ted spadaj pod giganta, ale dulezitejsi je pro me ten zvuk - tudiz nevim cim si tady protirecim - label pro me neni radici vec

ty mas neustalou potrebu vsechna tvrzeni (i o kapele o ktere nemas ani sajn) neustale obracet proti mne, coz mi prijde ubohe

tvoje reci ze v tom mam nejasno jsou mimo - sam jednou pises ze to existuje a pak ze ne

takze bud tak laskav - bav se normalne, nebo soupej nohama a mlc

bez si radsi nahanet ego do jinejch diskuzi

úte 12. kvě 2009 14:52:31
Psycho
Psycho

Ja ted vubec nebudu reagovat a necham to na Linde, jestli pochopi to tve protireceni jako ja...

úte 12. kvě 2009 17:15:28
Administrátor
Administrátor

Já nad tím vším dneska přemýšlela.

rizek: Když jsem se tě ptala, jestli jsem správně pochopila tvé chápání pojmu "žánr: indie", odsouhlasil jsi mi, že tam hodíš i kapely, co jsou indie v tom pravym slova smyslu (tedy za předpokladu, že jsme se oba pochopili). Tohle pravidlo bylo jedním ze dvou základních.
Pak ale opravdu nechápu, proč (za předpokladu, že první dvě desky těch Hives vyšly u nezávislýho labelu) nejsou ti Hives taky indie? Později jsi sice dodal, že prioritní je zvuk, label tě moc nezajímá, ale to jsi předtím neuvedl (ty dvě podmínky zkrátka působily rovnocenně).

Rozeberme si ty Hives. Celou dobu budu předpokládat, že opravdu vydali ty první dvě alba u independent labelu -- v tomhle případě jsou ta dvě alba indie, o tom snad nemůže být debat, ne? Že později přešli jinam + změnili styl, nemění nic na tom, že v pomyslném seznamu indie kapel by se prostě octnout museli.
Uvedu hodně divokej příklad: když budu zpívat country a vydám dvě country desky, po pár letech si řeknu "kašlu na country, budu dělat rock" a vydám další dvě desky, který ale budou rockový. To country se se mnou potáhne po zbytek kariéry, moje první dvě alba budou vždycky v oddělení "country". A budu na seznamu country zpěváků.
To samý s Hives -- v počátku kariéry zkrátky indie byli, tudíž by měli být k nalezení na seznamu "indie kapel" (ikdyž dneska už indie nejsou) -- nemůžeme je přece ochudit o jejich minulost.
Jsem si vědoma toho, že příklad s country/rockovou zpěvačkou není zcela ideální (protože country i rock jsou žánry, indie pro mě prostě žánr neni -- ale jde o podobnej princip, o princip házení do škatulek).

stř 13. kvě 2009 1:12:54
Mr. Jack
Mr. Jack

jo, jenze hives vydavali u indie labelu. protoze je jinde nechteli :D - oni nikdy nemeli potrebu byt INDIE, pote co se stali znamejma, tak okamzite prebehli a jejich nejlepsi desku uz vydava universal (predchozi deska byla kompilace hitu a diky nic prorazili svetove) - tudiz jaksi jakousi "filozofii" indie nezastavaj, proto je tam nikdy radit nebudu ;) - to je prave ten problem maxe, kterej se proste ridi nejakejma "zakonama, pravidlama a pouckama ovsem ty kapely neposloucha a nema o nich ani sajn - maximalne co je na wiki a jinejch

vetsina kapel chce byt indie, proto tam vydava desky, ale oni nikdy nechteli, jen je velke labely nechteli

navic kdyz jsme resili strokes tak jsi mi lindo psala, ze kdyz zacali u indie labelu a uz tam nevydavaj tak indie nejsou ;)

navic, indie zanr neni to mas pravdu ;) to je pouze jakesi souhrne oznaceni...indie rock, indie pop uz zanr je :happy:

stř 13. kvě 2009 8:33:46
Administrátor
Administrátor

rizek1939 píše:
navic kdyz jsme resili strokes tak jsi mi lindo psala, ze kdyz zacali u indie labelu a uz tam nevydavaj tak indie nejsou ;)

Já věděla, že se tohodle chytneš, ale neměla jsem už sílu hledat, co přesně jsem napsala, citovat se a vysvětlit :D

Ale na tom pořád trvám. Oni už indie nejsou, ale byli -- a jako pořád by měli být na tom pomyslnym seznamu indie kapel. Je to logický, viz ten můj trochu pochybnej příklad s tou zpěvačkou.
Dneska je už indie neoznačim, ale indie byli. Stejně jako ti Hives -- indie byli (vzhledem k tomu, že u toho indie labelu vydávali dobrovolně, tak se prostě dobrovolně přidali k indie), ale už nejsou.

edit: no jasně, indie žánr neni, když píšu "žánr indie", myslim tim ty subžánry, omlouvám se za matení...

stř 13. kvě 2009 12:37:51
Psycho
Psycho

tak... pánové a dámo... sem si tady ten děs přečet... za zhruba hodinku, kterou mi to vzalo musim říct pár věcí...

Indie dřív označovalo kapely, který vydávaly pod nezávislým labelem a tím pádem se označovaly indie-rock/pop/whatever... po tom co přestaly vydávat pod indie labelem, tak by jim měla byt kolonka "indie" odebrána, protože prostě už nesplnují parametry toho slova a slovo "indie" je v charakteristice kapely uplně nesmyslná věc, protože to znamená jen to, že vydávali u nezávislýho labelu... Mno a pokud si někdo převedl označení "indie" z původního smyslu na smysl -> "nejsou tak mainstreamoví" tak to už je to prostě tak a tím, že to nejspíš byl nějakej kritik, kterým všichni tak zarytě věří, stejně jako jiní wikipedii, tak se to dostalo do obecnýho povědomí a tím pádem vznikla tahle hádka maxe - kterej neuznává tu změnu významu slova "indie" a rizka, kterej ju obhajuje.

jinak co se hudební charakteristiky týče tak rizek neuvedl natěch dvaceti stránkách diskuze (a že sem se na to těšil) ani jeden hudební znak, kterej by nějak vymezoval at už indie rock, indie pop nebo cokoliv jinýho... pokud je to jen "něco co se nesnaží byt mainstreamový" tak by klidně mohli hrát indie-rock-metal i SOAD... hm?
- ano, rizek psal charakteristiku "indie scény" ale tam nebylo nic o hudebních postupech nebo tak... takže prostě indie samotný není žánr... rock samotnej je žánr... a indie rock je žánr, jen díky tomu "rock"... "indie" je označení něčeho, co nemá s hudbou nic moc společnýho...

každopádně to označení tady je a používá se...prostě když s tím někdo začal, tak se to dostalo do povědomí...něco jako když se začalo používat "vygooglovat"... ale je fakt, že když se člověk zamyslí, tak mu označení "indie rocková kapela" opravdu moc neřekne, maximálně se mě vybaví nějakej pocit, kterej z té hudby nejspíš budu mít... a krom toho... jakej je rozdíl mezi "alternativním rockem" a "indie rockem" v téhle době, když se teda změnil význam toho slova indie? Spíš asi žádnej co?... bylo by paradoxní, kdyby se indie, jako označení něčeho "nemainstreamovýho" stalo moderním a IN přídavkem k zařazení kapely :)

btw. tak mě napadá... je Indie Records nezávislej label? protože skupinu Final Fiction odmítli jen proto, že zpívaj anglicky :|

Mno a kámoše muzikologa se zeptám hned jak bude k dispozici...

stř 13. kvě 2009 13:21:57
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Další