Autor |
Zpráva |
linda
Administrátor
|
Re: Indie
rizek1939 píše: MaxFriik píše: Ja na Slavika nenarazim, ja narazim na tebe. Ty nejsi schopny mi rict, co ten zanr vlastne je. On by nejspis byl a mozna by me presvedcil, ze ma nejaky smysl, bohuzel ho tu nemame.
Ja to prave nevim, proto se ptame tebe, ktery to pouziva a zurive obhajuje, pac ja opravdu nevim, na zaklade jakych meritek se posuzuje indie rock, ty bys to vedet mel... nazory jsem psal uz nekolikrat navic me se to definovat nechce - jakmile tam nekde jednou zaskobrtnu tak se toho chytis a budem se zase popotahovat - sam jsi tam radil hives a podobne - tudiz o tom nemas ani sajn - coz me tesi ze jsem na tom lepe No tak ale nebraň Maxovi řadit tam Hives, když jsme se shodli na tom, že si mohou lidi protiřečit v tom, co tam vlastně patří nebo ne
|
úte 12. kvě 2009 0:45:28 |
|
|
rizek
Mr. Jack
Registrován: ned 03. úno 2008 23:34:57 Příspěvky: 5421 Bydliště: Blatná
|
moje charakteristika indie sceny - soucasne nebudu tu charakterizovat mnohokrat recene - indepentent . indie labely x majors ani to ze byli mladi, talentovani, kreativni a delali hudbu po svem, nezavisle na labelu. Tot je vseobecne zname samozrejme to co bylo predmetem sporu jsou bandy jako Strokes atd - coz ma sve duvody v minulosti - v pocatcich teto sceny se hraly prakticky jen kytarovky - byla to nejjednodussi cesta - hrat to mohl kazdej a hlavne nezavisle - proto zde stale zustavaj strokes a dalsi (wombats, mando diao) - tudiz zde je jednoznacny duvod razeni kytarovek (arcade fire, artic monkeys atd - nevim kde vydavaj) do indie rocku - vzdyt to jsou pokracovatele dneska jsou tam smozrejme i jine styly jako elcetro atd.. duvod -kazdej muze vzit syntak a delat elektro, dance a podobne styly taky vice mene nezavisle - samozrejme na tom ma podil rozsireni internetu - neco si doma muzes maxi nahrat a prdnout to na myspace - tudiz uz jsou Indie i jine styly, nez drive kytarovky asi tak nejak bych to charakterizoval
|
úte 12. kvě 2009 0:49:02 |
|
|
linda
Administrátor
|
Jinými slovy (jestli tě chápu správně) do indie řadíš to, co - zní jako starší, originál indie kapely,
- je indie v tom starym smyslu?
Tak nějak jsi to myslel? A dík
|
úte 12. kvě 2009 0:55:24 |
|
|
rizek
Mr. Jack
|
linda píše: Jinými slovy (jestli tě chápu správně) do indie řadíš to, co - zní jako starší, originál indie kapely,
- je indie v tom starym smyslu?
Tak nějak jsi to myslel? A dík jop
|
úte 12. kvě 2009 0:57:01 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
A proc tam nepatri Hives, kdyz vydavali u indie labelu?
|
úte 12. kvě 2009 0:58:43 |
|
|
rizek
Mr. Jack
|
MaxFriik píše: A proc tam nepatri Hives, kdyz vydavali u indie labelu? vydava je universal treba FF vydava domino (jako AC) - to je indie label
|
úte 12. kvě 2009 1:02:16 |
|
|
linda
Administrátor
|
rizek1939 píše: jop Tak dík, jsem ráda, že vim, jak to vnímáš ty Ale pořád trvám na tom, co jsem napsala předtim. Shrnu to úplně jednoduše: kdyby každej člověk, kterej na hudebním poli odpovídající autoritou, vybral množinu kapel, který jsou indie, mohlo by se stát, že bychom v průniku těch množin nedostali skoro nic, kdežto v jejich sjednocení by bylo kde co... Teď mám hodně OT dotaz: nevíte, kde by se daly zjistit nějaký průběžný výsledky zápasů NHL? Potřebuju nutně vědět, jak hraje Pittsburgh (měli by snad teď někdy hrát), dík
|
úte 12. kvě 2009 1:11:02 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
rizek: Ja ti nevim, ale prvni desku vydali u indie labelu... linda: OT dotaz viz. prislusna diskuze NHL
|
úte 12. kvě 2009 1:16:02 |
|
|
rizek
Mr. Jack
|
MaxFriik píše: rizek: Ja ti nevim, ale prvni desku vydali u indie labelu... linda: OT dotaz viz. prislusna diskuze NHL prvni deksu bych neresil prorazili az kompilaci prvnich dvou tusim
|
úte 12. kvě 2009 8:33:26 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
|
Cim prorazili je vcelku jedno, zni porad stejne, ne?
|
úte 12. kvě 2009 13:50:11 |
|
|