rizek1939 píše:
linda píše:
rizek1939 píše:
kdyz hrajou dal to same, tak proc neoznacovat? kdyz se zmenilo jen vydavatelstvi?
Dovol mi odpovědět otázkou: proč je někdo poprvé označil jako indie?
ano samozrejme protoze vychazeli tam kde vychazeli, ovsem rozeznavat hudbu pouze v zavislosti na labelu je zcestne
to bychom pak mohli mit zanry - emi, monitor, warner music a treba universal
No tak moment, já měla za to, že to označení vzniklo právě proto, že označovalo skupiny, který vydávaly pod určitym lablem -- a ten label (nebo lépe jeho nezávislost) byl tím kritériem rozdělení.
Proto nechápu, proč tomu nálepku indie nechávat dál, když už tam nepatří.
Já jsem přece neřekla, aby se hudba dělila podle toho u jaký společnosti vyšla.
Ve chvíli, kdy označím "indie" výše zmíněnou skupinu, dávám světu najevo, že indie už neznamená "vydáno pod nezávislym lablem", ale něco úplně jinýho. Dělám z toho teda opravdu jakejsi žánr, ale spíše pseudožánr, protože to (nezlob se na mě) žádný pravidla teda nemá. Je-li pro označení indie podstatný to, že kapela zní jako zněla před lety, kdy byla opravdu indie (dle původní definice), případně to, že kapela je zvukově podobna jiné, která byla indie, pak je tedy definice žánru cosi jako "zní to jako něco, co už tady bylo a bylo to indie -> je to indie"? Všichni se asi shodneme na tom, že jednotlivý kapely, který se označujou jako indie rock, spolu nemusej mít skoro nic společnýho. Pak ale opravdu nechápu, proč se tomu říká žánr, když to o zvuku kapely nemusí vypovídat vůbec nic (krom podobnosti s nějakou jinou indie kapelou).