Autor |
Zpráva |
SLASHERK*RVA
Kill Rock 'N Roll
Registrován: stř 02. dub 2008 14:57:50 Příspěvky: 9031 Bydliště: Praha/ Jičín
|
Re: Indie
linda píše: Jo a ocenila bych, kdybyste přestali s těma ne zrovna hezkejma narážkama na gay komunitu. Dík to nebude lehký
_________________ http://sob-cz.blogspot.com/ http://www.facebook.com/slasheroid http://www.csfd.cz/uzivatel/18906-slasher/
"The music of Scars will live on." - Daron, 7.10.'08
|
pon 11. kvě 2009 12:56:32 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
linda: presne Ja proste rikam, ze je to naprosto nesmyslny zanr, ktery ti o hudbe dane kapely nic nerekne...
|
pon 11. kvě 2009 15:08:16 |
|
|
linda
Administrátor
|
Max: no právě, já mám taky pocit, že to teda o hudbě tý kapely nic neřekne... slasher 3005 píše: linda píše: Jo a ocenila bych, kdybyste přestali s těma ne zrovna hezkejma narážkama na gay komunitu. Dík to nebude lehký Joo, chlapče, život je boj, musíš se snažit
|
pon 11. kvě 2009 16:38:38 |
|
|
rizek
Mr. Jack
Registrován: ned 03. úno 2008 23:34:57 Příspěvky: 5421 Bydliště: Blatná
|
linda píše: rizek1939 píše: tak treba the strokes jsou u "velkeho" labelu ale jsou tam razeni furt
jsou kapely, ktere zni stejne jako jiz zmineni - tak je tam soupnem taky - label nelabel (spusta soucasnych kytarovek, ktere se od "prave" Indie kapely lisi pouze tim, ze jsou u vetsiho vydavatelstvi - jinak zvukove jsou na tom stejne - tudiz, proc je ta neradit....) hele, tohle je super indie rock" -- jaký budou tvoje očekávání? Nebo jinak -- můžeš vůbec nějaký mít? Podle toho, co jsi psal předtim, asi moc ne. Tak jakej má to označení vůbec dneska smysl, když ten původní už dávno ne? Občas mám pocit, že bejt zahrnutej pod "indie" je spíš tak trochu "in". maxi nemel o selskem rozumu zrovna ty ..pan chytry, kterej kopiruje clanky z AJ wiki a dela rozumneho linda - kdyz mi reknes, ze mi pustit indie rock tak si v soucasne dobe predstavim neco jako Mando Diao, Wombats atd... samozrejme, jak maxicek narazi - nezni vsechno steje - poukazuje na dalsi neznalost razeni k zanrum (asi to neni na AJ wiki) - bezne (napr u zminenych Animal Collective) se uziva sirsi specifikum - Experimental/Electronic/ Indie rock - coz se naprsoto bezne pouziva v publicistice (kontruj maxi ale nema to smysl, tvoji znami maji mensi vahu)..napriklad nova deska FF, ktera pridala elektroniku nese v reckach oznaceni Electronic/Indie rock, zatimco stare jsou Indie rock...atd...to mas jako ze soad? kam je zaradis? metal? rock? - ja dam metal s primesu rockum, punku atd...to je ten samej princip
|
pon 11. kvě 2009 17:07:10 |
|
|
rizek
Mr. Jack
|
MaxFriik píše: Ale ony na tom zvukove nejsou stejne, o to tady jde, indie rockova kapela se od sebe muse naprosto diametralne lisit viz. Beck, Animal Collective a treba White Stripes. Z toho odkazu, co sem soupnul Hawkey, jsem pochopil, ze jediny rozdil je - "Jako takový je indie rock otevřený experimentům se zvuky, emocemi a texty a nesnaží se hned na poprvé zalíbit mainstreamovému publiku. Víc než o zisk se zajímá o osobní vkus." Ale to by tam klidne mohl spadat i experimental rock ci progressive rock Mne jde o to, aby jsi pouzil vlastni selsky rozum a obhajil nejak, proc vznikl ten zanr, kdyz do nej patri kapely s odlisnym zvukem, v dnesni dobe ta kapela klidne muze byt i u major labelu, ale stejne se radi k indie rocku (coz je uplne postavene na hlavu). Ja rikam, ze se v dnesni dobe do indie rocku radi uplne vsechno, co zni trosku jinam, nez klasicky rock a je to takove jemnejsi. Coz je ale podle mne blbost. A aby sis nemyslel, ze tento nazor zastavam sam, znam hodne lidi, co s timto tvrzenim souhlasi. To je asi jako ze do screama se radi prakticky vsechno, kde se rve, do post-rocku se radi vsechno, co ma delsi pisnicky bez nejakych refrenu a proste pevne danych struktur (sloka-refre-sloka-bridge-refren-refren napr.)... chlapecku, zapoj selsky rozum a rekni mi co je jemneho na hives, kteri jsou tam celkem bezne ze by to nebylo o zjemneni? white stripes jsou taky jemni jak neco kdybys kontroval, zes to tak nemyslel . pouzil jsi mezi vetama pomer slucovaci, takze bud jsi to tak myslel, nebo se neumis vyjadrovat
|
pon 11. kvě 2009 17:11:19 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Clanky z wiki jsem pouzil jen jako podporu mych tvrzeni, ktere te to totiz nezajimaji...
Kdyz se rekne Wombats, tak me prvni napadne britska kytarovka, naprosto typicka....
Hives i White Stripes jemni jsou, v porovnani s rockem jako je The Mars Volta, Rage Against The Machine atd... Proste ta jejich atmosfera je jemna, neni nijak hutna, nevim, jak presne to popsat, ale tohle je pro me jemny rock...
Samozrejme nebudes souhlasit, ale tim rikas, ze se do indie rocku radi uplne kazdy rock, ktery je trosku jiny, nez klasicky...
Proste tento zanr je naprosto zbytecny, nic nerikajici. Ja kdysi stahovaval z torrentu takovy vyber z indie rockovych kapel, ktery vychazel kazdy mesic a vzdycky tam bylo neco pres 100 pisnicek a vim, ze tam kazda druha pisnicka znela uplne jinak. Takze na co oznaceni indie rock, kdyz kdyz se rekne garage rock, british rock, synthpop, atd atd je kazdemu hned jasne, jak to asi bude znit, ale kdyz se rekne indie rock, nikdo nevi, proto se to musi upresnovat. Nebyt oznaceni indie rock, nikomu by to nevadilo.... Nereknu, kdyby to porad oznacovalo kapely, ktere jsou nezavisle, ale kdyz neoznacuje, tak what's the fucking point???
|
pon 11. kvě 2009 17:44:47 |
|
|
rizek
Mr. Jack
|
MaxFriik píše: Clanky z wiki jsem pouzil jen jako podporu mych tvrzeni, ktere te to totiz nezajimaji...
Kdyz se rekne Wombats, tak me prvni napadne britska kytarovka, naprosto typicka....
Hives i White Stripes jemni jsou, v porovnani s rockem jako je The Mars Volta, Rage Against The Machine atd... Proste ta jejich atmosfera je jemna, neni nijak hutna, nevim, jak presne to popsat, ale tohle je pro me jemny rock...
Samozrejme nebudes souhlasit, ale tim rikas, ze se do indie rocku radi uplne kazdy rock, ktery je trosku jiny, nez klasicky...
Proste tento zanr je naprosto zbytecny, nic nerikajici. Ja kdysi stahovaval z torrentu takovy vyber z indie rockovych kapel, ktery vychazel kazdy mesic a vzdycky tam bylo neco pres 100 pisnicek a vim, ze tam kazda druha pisnicka znela uplne jinak. Takze na co oznaceni indie rock, kdyz kdyz se rekne garage rock, british rock, synthpop, atd atd je kazdemu hned jasne, jak to asi bude znit, ale kdyz se rekne indie rock, nikdo nevi, proto se to musi upresnovat. Nebyt oznaceni indie rock, nikomu by to nevadilo.... Nereknu, kdyby to porad oznacovalo kapely, ktere jsou nezavisle, ale kdyz neoznacuje, tak what's the fucking point??? 1) doporucuji naposlouchat hives at vis o cem mluvis 2) wiki neni zdroj (boze amatere) 3) jedna za nejvetsich databazi hudby - allmusic.com take bezne s indie rock operuje tudiz existuje a smysl ma...pokud chces obhajovat nazory tim co je na wikipedii, tak se ti mohu akorat tak zasmat, protoze to opravdu vtipne je (zkus si zjistit neco o kritice pramene )
|
pon 11. kvě 2009 17:56:00 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
|
Milacku, z wikipedie jsem hodil jeden jediny clanek, jeste k tomu clanek, ktery rika jen to, co rikas i ty. S tim, ze tam neni zadna charakteristika hudby, jelikoz indie rock temer zadnou charakteristiku hudby nema, az na to, ze je otevreny experimentum se zvukem, emocemi a texty a nesnazi se byt mainstreamovy. Tot vse. Porad me tady obvinujes z diletanstvi, ale ty nedokazes rict jedinou charakteristiku zanru, jen ze maji stejny zvuk, coz, jak sam slysis, nemaji...
Ja Hives slysel, tohle je pro me jemny garazovy rock, smiseny s punkem...
A zase, Slavik s tim operuje, allmusic s tim operuje a blablabla s tim operuje, ja nerikam, ze se s tim neoperuje, jen ze je to zbytecne a nesmyslne, kdyz se do indie rocku radi kde co a jeste k tomu ani nemusi byt nezavisly...
|
pon 11. kvě 2009 18:09:13 |
|
|
rizek
Mr. Jack
|
a me uz to fakt nebavi se tady neustale ospravedlnovat Kód: [b]Indie rock zadna hudebni meritka nema, cili to neni hudebni zanr. Proste to neni hudebni zanr. Tecka.[/b] ja jsem bojoval proti temto dvou tvrzenim, dal jsem ti jasne podklady k tomu, ze to existuje a je to tak brane proto koncim a uz nebudu dale reagovat, dukazy jsi dostal, to ze mas jen svou pravdu neni nic noveho Kód: Vis co, zeptame se potom Jeremyho, resp. on se zepta kamose muzikologa... ptat jsi se chtel, kdyz jsem ja nahodil hudebni kritiky (o nich nemas ani paru a nevis o nich nic) takto bylo najednou spatne tudiz mi spis prijde, ze budes dute a neustale dokola mlejt to same, nez abys uznal, ze to tak asi bude (nezapomen citovat z wiki )
|
pon 11. kvě 2009 18:11:22 |
|
|
linda
Administrátor
|
rizek1939 píše: 1) doporucuji naposlouchat hives at vis o cem mluvis 2) wiki neni zdroj (boze amatere) 3) jedna za nejvetsich databazi hudby - allmusic.com take bezne s indie rock operuje tudiz existuje a smysl ma...pokud chces obhajovat nazory tim co je na wikipedii, tak se ti mohu akorat tak zasmat, protoze to opravdu vtipne je (zkus si zjistit neco o kritice pramene ) Sice to bylo pro Maxe, ale: existenci a užívání pojmu "indie" a "indie+žánr" v žádnym případě nezpochybňuju. Ale nechápu, jakej to má (dneska) smysl. Proč tady ten pojem vůbec je, když se původní smysl dávno vytratil a dneska je to nicneříkající označení? Mě by zajímal tvůj názor, to, že to publicisti, recenzenti (a nevim kdo ještě) užívají, mi je teď úplně jedno rizek1939 píše: maxi nemel o selskem rozumu zrovna ty ..pan chytry, kterej kopiruje clanky z AJ wiki a dela rozumneho linda - kdyz mi reknes, ze mi pustit indie rock tak si v soucasne dobe predstavim neco jako Mando Diao, Wombats atd... samozrejme, jak maxicek narazi - nezni vsechno steje - poukazuje na dalsi neznalost razeni k zanrum (asi to neni na AJ wiki) - bezne (napr u zminenych Animal Collective) se uziva sirsi specifikum - Experimental/Electronic/ Indie rock - coz se naprsoto bezne pouziva v publicistice (kontruj maxi ale nema to smysl, tvoji znami maji mensi vahu)..napriklad nova deska FF, ktera pridala elektroniku nese v reckach oznaceni Electronic/Indie rock, zatimco stare jsou Indie rock...atd...to mas jako ze soad? kam je zaradis? metal? rock? - ja dam metal s primesu rockum, punku atd...to je ten samej princip No já nepopírám, že něco se nedá hodit přesně do nějaký škatulky a charakteristka tý daný hudby bude mít víc položek, jako třeba "Experimental/Electronic rock". Já nevim, jak pořádně vysvětlit, co vlastně moc nechápu, sakra No, zkusim to. Řekněme, že máme nějakou kapelu, označme ji A. Tahle kapela vydala pod nezávislym labelem jakousi desku, hudební recenzenti ji (správně) označili jako indie rock. Po čase přijde kapela B, vydá desku pod nějakym velkym labelem, jejich styl se dá zařadit třeba jako "Experimental/Electronic rock". Poslechne si to recenzent (publicista, prostě kdokoliv) a řekne si "a hele, ti mají podobný zvuk jako kapela A" a skupinu následně zařadí do "Experimental/Electronic/Indie rock"? Chápu to správně? Jako je to řečeno s nadsázkou, ale jde o ten princip "přidělování" označení indie. Takhle jsem to totiž pochopila, proto si myslím, že otázka o smyslu užívání označení "indie" je zcela na místě.
|
pon 11. kvě 2009 18:23:29 |
|
|