Re: Víra a vše co s ní souvisí
jeremy: bibliu nenapísal jeden človek, magor ako ho ty nazývaš... konkrétne Starý zákon je ústne a potom písomne zachytenou tradíciou, spísanou prorokmi, Nový zákon sú napísané evanjelia od štyroch apoštolov, aj keď si ateista zdá sa mi prisilné slovo nazvať autora biblie magorom ale budiš
k tomu Henrichovi, predsa to že opustí svoju manželku či rozvodom alebo bez neho je dostatočnou urážkou pre druhý štát
s tou vyspelou kultúrou by sa dalo tiež diskutovať...
hej hej s tým partnerom je to ťažké si vybrať to priznávam, dúfam, že v tom bude mať šťastie...
je smutný, že tenhle svět nemá žádnej jinej smysl kromě reprodukce potomků... - je smutné, že to takto vidíš, možno už len preto má pre mňa zmysel náboženstvo, že verím, že život má zmysel a hlavne verím, že smrťou nič nekončí... ako si tu spomínal, možno budem sklamaná ak mi to nevíde, ale vtedy mi to vlastne bude už jedno...
nechápem prečo sa ospravelňuješ je to tvoj názor, a ja ho teda beriem a akceptujem že ti na Cirkvi história vadí, nie si prvý ani posledný
asi by sme to mali uzavrieť túto diskusiu bolo to poučné a zaujímavé ale nikam to asi nevedie...
LiterPoeta: pekný názor