Víra a vše co s ní souvisí
Autor |
Zpráva |
Liter poeta
Old School Hollywood
Registrován: pon 17. bře 2008 15:28:42 Příspěvky: 4898 Bydliště: Hodonín
|
Re: Víra a vše co s ní souvisí
no tak to je k tématu asi to budeš muset rozvynout
|
pon 06. dub 2009 18:02:23 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
liter: no trochu... ten text bez smajlíků to jenom trochu umocnuje... nicméně souhlasim, že je to společnost lidí, takže to neni dokonalý, ale když to přeženu, tak to máš stejný jako kdyby se udělala skupina přátel dobré nálady a začala utlačovat všechny, kteří maj jinou náladu než dobrou... dobře, takže nebudeme soudit komunisty za procesy co tady byly, nebudem soudit hitlera a další.. za pár let se nepodíváme špatně na toho rakouskýho úchyláka... jooo, klidně... jako, dnes církev není téměř vidět (krom průserů jako je popírání holokaustu u jednoho kněze nebo co, neustálé odsuzování homosexuálů a takový věci)... jooo dneska sou nejhorší kapitalisti, mafie, ropní magnáti a tak dál...
|
pon 06. dub 2009 18:03:52 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Jsem vam to jen chtel rict Kdyztak je to sedma serie jedenacty dil, tak se na to podivejte
|
pon 06. dub 2009 18:04:18 |
|
|
Liter poeta
Old School Hollywood
|
Jeremyrook píše: liter: no trochu... ten text bez smajlíků to jenom trochu umocnuje... nicméně souhlasim, že je to společnost lidí, takže to neni dokonalý, ale když to přeženu, tak to máš stejný jako kdyby se udělala skupina přátel dobré nálady a začala utlačovat všechny, kteří maj jinou náladu než dobrou... dobře, takže nebudeme soudit komunisty za procesy co tady byly, nebudem soudit hitlera a další.. za pár let se nepodíváme špatně na toho rakouskýho úchyláka... jooo, klidně... jako, dnes církev není téměř vidět (krom průserů jako je popírání holokaustu u jednoho kněze nebo co, neustálé odsuzování homosexuálů a takový věci)... jooo dneska sou nejhorší kapitalisti, mafie, ropní magnáti a tak dál... ale tak Jeremy. Já chtěl říct žes kritizoval církev za cosi co se stalo před stovkami let. To je naprostá blbost. Sampozřejmě to že odsuzují třeba homosexuály je špatný páč oni na to nemaj ani prívo na někoho i kdyxž pomyslně házet až tak hrubě kamenem. Prostě a jednoduše na světě existuje spousta sekt, organizací atd. o kterých ani třeba nevíme a ty jsou někdy mnohem mnohem radikálnější než církev. Jinak Hitler je pro mě stále aktuální událost. Neaktuální je až potom co poslední pamětník zemžel před 100 lety
|
pon 06. dub 2009 18:10:14 |
|
|
lusius
Jet Pilot
Registrován: sob 02. úno 2008 23:17:49 Příspěvky: 2523 Bydliště: slovensko
|
no to je v povahe ludí, odsudzovať cirkev, každý vidí na nej iba to zlé a to dobré sa nejako prehliadne...ale takí sme my ludia...
pon 06. dub 2009 19:59:35 |
|
|
Liter poeta
Old School Hollywood
|
ach ano
|
pon 06. dub 2009 21:23:52 |
|
|
Kaťuša
Ego Brain
|
podľa mňa kresťanstvo nehovorí, že bohovia iných náboženstiev stoja za prt, jednoducho tomu neverí, že taký boh existuje. V tom spočíva aj celá viera veriť v jedného Boha. v minulosti sa takmer všekty spory riešili vojnami, to cirkev neospravedlňuje rovnako ako to neospravedľnuje všetkých ostatných ktorí tak konali neviem akého magora, ktorí zadal tieto pravidla si mal na mysli, keďže Cirkev vychádza z Biblie
s tým Henrichom si to asi zle pochopil, alebo neviem, tam išlo o to, že válka by vznikla kvôli tomu, že sa Henrich chcel rozviesť zo svojou manželkou a cirkev sa tomu snažila zabrániť... ale to je jedno... to, že si Hernich našiel milenku, vďaka ktorej sa rozpútala vojna nevadí...
možno by bolo lepšie si pečlivo vyberať partnera do budúcnosti, neskúšať či mi to víde s tým alebo oným a vstúpiť do manželstva až keď si budú tí dvaja istí
v tých článkoch neviem presne čo ťa zhnusilo, nebola to obrana inkvizície, ale uvedenie niektorých mylných faktov o nej
pozri, ja to veľmi dobre viem, že Cirkev urobila veľa chýb v minulosti, veď je zložená z ľudí a nie bohov (aj keď stavia na Božom písme), takže chybuje... nesnažím sa ťa presvedčiť aby si ju začal uznávať, pýtal si sa ma na dobro čo priniesla, snažila som sa ti tu niečo dať, je mi jasné, že ti to nestačilo a že vždy bude na ňu útočené zo strany ateistov kvôli jej minulosti... aj keď urobila za ten čas kopec dobra a ešte urobí...
mne len jednoducho vadí, že na Cikrvi vidí každý len to zlé, jej dobré skutky sa prehliadajú, ako katolík sa snažím v nej vidieť zmysel, ktorý určite má, samozrejme, že prvoradá je však samotná viera
už som tu spomínala, všetko nebolo z mojej hlavy, pomáhal mi kamarát, snažila som si jeho slová overiť, keď človek vie čo má hladať ide to ľahšie
|
pon 06. dub 2009 22:15:46 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
Liter poeta píše: ale tak Jeremy. Já chtěl říct žes kritizoval církev za cosi co se stalo před stovkami let. To je naprostá blbost. Sampozřejmě to že odsuzují třeba homosexuály je špatný páč oni na to nemaj ani prívo na někoho i kdyxž pomyslně házet až tak hrubě kamenem. Prostě a jednoduše na světě existuje spousta sekt, organizací atd. o kterých ani třeba nevíme a ty jsou někdy mnohem mnohem radikálnější než církev. Jinak Hitler je pro mě stále aktuální událost. Neaktuální je až potom co poslední pamětník zemžel před 100 lety Tak dobře, tak až tady nebudou žádní pamětníci sto let, a bude tady pořád hodně lidí propagujících neonacismus, s tim, že budou v pozadí a budou podporovat třeba co já vim... např. pracovní příležitosti pro ty co nejsou v danym státu cizinci... budeš za tim furt vidět ty hrůzy nacismu, nebo si řekneš "joo dyt' hele jak sou v pohodě... klidně je budu aj volit" ?... samozřejmě je to trošku blbej příklad, tim, že neonacismus neni postavenej na nějakých těch morálních hodnotách, ale pointa toho příkladu je podobná... jinak, jak sem psal, myslel sem církev jako jakoukoli náboženskou organizaci, to, že píšu furt o církvi křest'anské je tim, že sem evropan a vim o ní víc, než o ostatních... takže nemám rád i sekty a takový... nicméně sou vyjímky... například Ghándhího hnutí v Indii založeným na nenásilí... to mělo skvělou myšlenku, která fungovala a dovedla Indii k samostatnosti... Katuš: Ano, odmítají existenci "nějakého jiného boha" ...ale přece nejde o to, jak se ten bůh jmenuje, nebo jak je popsanej... ten pocit, kterej máš z toho, že tvůj bůh existuje a třeba někdy cítíš, že je ti blízko nebo tak... prostě ty stejný pocity maj ti muslimové a kdokoliv v jakékoliv jiné víře...i já mám stejný pocity... jediný co ty bohy rozděluje, je to, že sou nazvaný jinak a maj jiný kořeny, tradice a "pravidla", který stejně vytvořil jenom člověk, kterej se prohlásil za proroka... a ano, tím magorem myslím toho, kdo napsal bibli, autor není známý, pokud vím. ne, pochopil sem to správně... ale možná sem se špatně vyjádřil... myslel sem to tak... že kdyby tady církev nevytvořila takový morální zásady, kde rozvod panovníků je urážka druhého státu, který je v tom "poškozený" tak by ta válka vůbec nevznikla, královna by se vdala jinam a hotovo... lépe vybírat partnera do budoucnosti je dost těžký, když zrovna ve středověku, se manželství uzavíraly na dvacet let dopředu... nicméně je to fakt těžký aj ted'... můžeš vybírat jak chcheš a za pár let zjistíš, že sis vybrala špatně a už může být pozdě... člověk se třeba změní... zmagoří... začne chlastat a nic s nim neuděláš... člověka opravdu poznáš až po hooodně letech, a navíc jak sem psal, i když ho poznáš, tak se může změnit... tohle je prostě neskutečně těžký. A i psychologové a sexuologové říkají, že to prostě rozpad vztahu po deseti letech neni nic překvapujícího... No, zhnusilo mě, že sou to fakta... já sem nikdy nelpěl na číslech, at' už upálili jednu čarodějnici nebo milion... a tady sem to v číslech viděl... a to mě přišlo nechutný.. taky popis mučení a ty ostatní věci... No, ale musim uznat, že sem se rozepsal a rozčiloval zbytečně moc a zbytečně moc hrubě nesouhlasil, za což se omlouvám... taky ti křest'anství nechcu brát a beru, že si katolička a žes tak prostě byla vychovaná a tak se snažíš ji bránit... no ale mělo to pro mě docel přínos tady ta diskuze... uvědomil sem si, že mi nevadí jenom náboženské organizace, ale celkově organizace a skupiny lidí... protože to jde vždycky všechno strašně do sraček...a ano, existujou vyjímky, ale je téměř jistý, že se do nich dostanou lidi, kteří je začnou zneužívat. Což mě vede k naprosto šílené a utopické myšlence individuality člověka, žijícího v tomhle světě, ale uzavřenýho ve svým nitru, který by tím pádem odmítal všechny strasti, ale i radosti spojené s interakcí s ostatními lidmi...a tím pádem by lidé vymřeli... hmm a pak nemá být člověk pesimista... je smutný, že tenhle svět nemá žádnej jinej smysl kromě reprodukce potomků... a je to tak, když to zobecníš na člověka jako tvora... jediný čím se lišíme od zvířat je inteligence, díky níž si můžeme říct "smysl mého života bude v celibátu a pomáhání druhým" ano, to může být smysl našeho života, ale udělal to tak každej, tak vymřeme... smysl tohohle světa je prostě ve splození potomků -> smrtelnosti -> evoluci... docela nuda, když si to člověk uvědomí ále to už sem těžce pryč od náboženských organizací... díky za některý ty dobré skutky církve... s pár hold souhlasit nemůžu, ale to se hold nedá nic dělat... mě ta historie prostě vadí...
|
úte 07. dub 2009 0:47:21 |
|
|
SLASHERK*RVA
Kill Rock 'N Roll
Registrován: stř 02. dub 2008 14:57:50 Příspěvky: 9031 Bydliště: Praha/ Jičín
|
vůbec nevim o čem se tady bavíte, ale ta délka příspěvků je zarážející až odpudivá
_________________ http://sob-cz.blogspot.com/ http://www.facebook.com/slasheroid http://www.csfd.cz/uzivatel/18906-slasher/
"The music of Scars will live on." - Daron, 7.10.'08
|
úte 07. dub 2009 0:48:50 |
|
|
Jeremy
Psycho
|
souhlasím s tebou ve skratce:
Naposledy upravil Jeremy dne úte 07. dub 2009 1:09:16, celkově upraveno 2
|
úte 07. dub 2009 1:05:00 |
|
|