Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
Re: Citáty, texty, básně...
rizek píše:
a jak to vyslo
bohužel
sob 07. úno 2009 0:28:13
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
Tak jeste pridam jeden muj oblibeny text. Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band - There's A River In The Valley Made Of Melting Snow, text Efrim Menück
Mystery and wonder did light up the valley To be beat back by dark clouds and a harsh reeking wind And that battle staggered through 3 awful months there To stop for a minute Just to start up again Your hands like birds in the trees If the trees themselves were all on fire Your hips on mine make a choir Singing "baruch atta adona?" And the river never made it to the lake So the lake surrendered to the mountain And the mountain's heart did fucking break At the sight of your nervous hands... And oh my love So gently breathing So my heart does softly swell So her & me did greet the evening With much red wine and giddy yells In these times of wandering soldiers Building towers on ruined land I hold my love to my belly And feel her breath fall across my hands... I have grown tired of the struggle And i've grown tired of making plans It think i'll quit to the valley Regain my strength And start again Where once we were some clumsy army Now we are just lazy hens I think i'll quit to the valley Until the light moves me again... So, let's link arms sisters and brothers And let's promise not to retreat There is glory in our failure So let's march to the rhythm of fatigue To live our lives without leaders To live in joy without fear Let's walk together to the valley And let the light redeem our hearts...
pon 09. úno 2009 18:05:00
ZuuL EF
Ego Brain
Registrován: ned 03. úno 2008 13:10:04 Příspěvky: 6093 Bydliště: Place inside my mind
Cítím, jak dýchaj Slyším je, jsou v mojí temnotě Sráží mě k zemi jejich touha znovu se narodit Teď sloužím Ďáblu smrtí a zlem Roznáším zkázu, jsem démonem
Cítím, jak dýchaj Slyším je, jsou v mojí temnotě Sráží mě k zemi jejich touha znovu se narodit Teď sloužím Ďáblu smrtí a zlem Roznáším zkázu, jsem démonem
to mi připomnělo, že nedávno mě napadlo jaký by to bylo stvořit vlastního démona, jako ne doslova, ale vymyslet třeba drogu, která ovládnce třetinu populace klidně i dvě a jak by asi bylo težké sám se nenechat podmanit tím démonem
sob 07. bře 2009 23:19:39
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
Ted jsem slysel peknou basnicku. Jmenuje se Moji rodice a zni: Neživí mě, nešatí šediví a plešatí.
ned 15. bře 2009 3:33:13
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
dobrá taková minimalistická, ze života
ned 15. bře 2009 5:22:54
Maxipes Fík
Psycho
Pěkný citát od filozofa Arthura Schopenhauera: "Bylo by lepší, kdyby nebylo nic. Neboť na zemi je víc bolesti než rozkoše, veškeré uspokojení je jen přechodné, vytváří nové touhy a novou úzkost a utrpení požíraného zvířete je větší než rozkoš toho, kdo je požírá."
ned 30. srp 2009 16:56:19
Hawkey
Boom!
Registrován: úte 15. dub 2008 16:10:04 Příspěvky: 7336 Bydliště: Brno
MaxFriik píše:
Pěkný citát od filozofa Arthura Schopenhauera: "Bylo by lepší, kdyby nebylo nic. Neboť na zemi je víc bolesti než rozkoše, veškeré uspokojení je jen přechodné, vytváří nové touhy a novou úzkost a utrpení požíraného zvířete je větší než rozkoš toho, kdo je požírá."
No Schopenhauer byl tak trochu cvok. Vůle, která je nekonečným puzením. Prostě tvrdí, že svět je poháněn pudy pomocí ideí. To způsobuje utrpení, které lze zmírnit buď askezí nebo estetickou cestou (osvobodit se od vůle a stát se čistým poznávacím subjektem pomocí umění). A to je 19. století!
myslím, že k tomu se hodí nejlépe:
Karel Kryl - Děkuji
Stvořil Bůh, stvořil Bůh ratolest, bych mohl věnce vázat, děkuji, děkuji za bolest, jež učí mne se tázat, děkuji, děkuji za nezdar: ten naučí mne píli, bych mohl, bych mohl přinést dar, byť nezbývalo síly, děkuji, děkuji, děkuji.
Děkuji, děkuji za slabost, jež pokoře mne učí, pokoře, pokoře pro radost, pokoře bez područí, za slzy, za slzy děkuji: ty naučí mne citu, k živým, jež, k živým, jež žalují a křičí po soucitu, děkuji, děkuji, děkuji.
Pro touhu, pro touhu po kráse děkuji za ošklivost, děkuji za to, že utká se láska a nevraživost, pro sladkost, pro sladkost usnutí děkuji za únavu, děkuji za ohně vzplanutí i za šumění splavu, děkuji, děkuji, děkuji,
Děkuji, děkuji za žízeň, jež slabost prozradila, děkuji, děkuji za trýzeň, jež zdokonalí díla, za to, že, za to, že miluji, byť strach mi srdce svíral, beránku, děkuji, marně jsi neumíral, děkuji, děkuji, děkuji, děkuji, děkuji...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru