No... Je to jak kde se všim...
U nás se bude otevírat novej magisterskej obor Otevřená informatika. Je to pro mě jedna z mála variant kam jít dál (ale je to dost matika pff). Na tenhle obor a ještě na jeden starej prej budou brát jako každej rok bez přijimaček pokud projdeš výběrem komise. Ti budou rozhodovat předevšim podle průměru, prej do 2 celých by se mělo brát bez přímaček, ale záleží ještě na dalších parametrech... Jako bonus se počítá studium v cizim jazyce, studium v zahraničí, prokázaná praxe v oboru - doporučení, ..... No a ti co jim budou vyhovovat vemou bez přímaček a když zbydou místa tak vypíšou ještě normální přijímačky... Problém je, že spousta lidí má průměr do 2 celých, včetně mě zatim, pokud si to příští semestr nepokazim. Takže konkurence je velká... Jestli se nepletu tak Lindu vzali na magistra bez přímaček, je taky na ČVUT, ale jiná fakulta takže to můžou mít úplně jinak...
Díky za chválu, ale nijak extra přeborný to neni, to E je docela ostuda...
Sou tu lepší, ale i horší lidi...
Stýpko je u nás zvlášť za každej semestr. Loni v letnim sem dostal něco okolo 2100,- asi... Záleží vždycky na rozpočtu školy pro danej semestr... Byla to základní sazba. Tu má nejvíc lidí... Letos bych snad měl mít 1,75 násobek základu, pže mám lepší průměr... Kdybych měl průměr 1,00 až 1,10 tak dávaj 5,25 násobek základu...
Takže přez 10,000 to už je solidní peníz
Jenže mít takovej průměr neni jen tak... Navíc to neni klasickej průměr známek, ale tzv. "váženej" průměr, to znamená, že se do toho započítávaj kromě známek ještě kredity... Takže když máš A z předmětu za 2 kredity, ve výsledku je to mnohem míň než když máš A z předmětu za 6 kreditů...
lusius: Držíme palce