Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 22:20:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 514 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 52  Další
 Víra a vše co s ní souvisí 
Autor Zpráva
Suite-pee
Suite-pee

Příspěvek Re: Víra a vše co s ní souvisí
Zkouknul jsem celý dokument Zeitgeist (byl tady na jeho část odkaz od MaxFrika...) a vřele doporučuji. Musíte překousnout nudnější pasáže, ale rozhodně je nepřeskakujte, zjistíte, jak je všechno propojené... Náboženství, politika, peníze, terorismus... Teda alespoň mě to hodně věcí vysvětlilo!

sob 29. bře 2008 19:14:45
Profil Zobrazit autorovy stránky
Administrátor
Administrátor

rizek píše:
no hlavne jde o to, ze kdyby muslimove chteli tak ti taky natoci takove video..akorat tam daj muceni jejich zajatcu, par "omylem" schozenych bomb na jejich mesity atd. a mas to to same..
ten politik je vazne hovado, pak se nedivme invazim do iraku a afganistanu kdyz politiku muze delat takovej blb

Jo, to máš naprostou pravdu. S videem i s těma politikama.

Mně ale strašně vadí, že jsou lidi, co to vezmou vážně, odnesou si z toho "poučení", že islám je jen o násilí. Že prostě lidi odmítaj použít svůj mozek. A bohužel jich mám i ve svym okolí víc než dost :roll:

sob 29. bře 2008 19:37:21
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Lost in Hollywood
Lost in Hollywood

Nvm, mě přijde, že náboženství je celé falešné. Člověk se obrací na boha nebo nějakou "vyšší sílu" když si neví rady, nebo si neumí něco vysvětlit apod. A samozřejmě bylo a je pár lidí co toho dovedou využít. Nevím co je na Zeiltgeist pravdy, ale to s tím náboženstvím by i možná dávalo smysl i když... Prostě si myslím, že by člověk měl věřit v sám sebe a nespoléhat se na nějakou "vyšší sílu".

čtv 03. dub 2008 16:55:55
Psycho
Psycho

bosak00 píše:
Nvm, mě přijde, že náboženství je celé falešné. Člověk se obrací na boha nebo nějakou "vyšší sílu" když si neví rady, nebo si neumí něco vysvětlit apod. A samozřejmě bylo a je pár lidí co toho dovedou využít. Nevím co je na Zeiltgeist pravdy, ale to s tím náboženstvím by i možná dávalo smysl i když... Prostě si myslím, že by člověk měl věřit v sám sebe a nespoléhat se na nějakou "vyšší sílu".

Souhlasim s tebou, jenže jde o to, že s tim náboženstvim je všechno takový jasnější a jednodušší - líp se s nim žije a předevšim kvalitnějc se s nim žije... Náboženství a víra neni nic špatnýho a pořád se dá do určitý míry kombinovat s vědeckejma poznatkama... Náboženství je prostě jedna z interpretací světa stejně jako věda. Ať už věříš v náboženství nebo ve vědu nikdy nemůžeš mít absolutní jistotu, protože všechno je poměrně hodně relativní. Do nedavna si všichni mysleli, že Newtonovská fyzika je absolutní pravda pak přišel Einstein a řek, že Newton kecá (v určitym měřítku)... Prostě naše vědomosti sou pořád hrozně omezený a tak nemůžeš tvrdit, že bezpečně víš, že neexistuje nějaká forma vyšší moci ať už v jakýkoliv formě... Třeba takový křesťanství se sice z pohledu dnešních znalostí a vědomostí zdá blbost. O to ale tak nejde, jde o to co křesťanství (víra a náboženství obecně) může člověku nabídnout.

čtv 03. dub 2008 17:10:53
Lost in Hollywood
Lost in Hollywood

D_M píše:
bosak00 píše:

Souhlasim s tebou, jenže jde o to, že s tim náboženstvim je všechno takový jasnější a jednodušší - líp se s nim žije a předevšim kvalitnějc se s nim žije... Náboženství a víra neni nic špatnýho a pořád se dá do určitý míry kombinovat s vědeckejma poznatkama... Náboženství je prostě jedna z interpretací světa stejně jako věda. Ať už věříš v náboženství nebo ve vědu nikdy nemůžeš mít absolutní jistotu, protože všechno je poměrně hodně relativní. Do nedavna si všichni mysleli, že Newtonovská fyzika je absolutní pravda pak přišel Einstein a řek, že Newton kecá (v určitym měřítku)... Prostě naše vědomosti sou pořád hrozně omezený a tak nemůžeš tvrdit, že bezpečně víš, že neexistuje nějaká forma vyšší moci ať už v jakýkoliv formě... Třeba takový křesťanství se sice z pohledu dnešních znalostí a vědomostí zdá blbost. O to ale tak nejde, jde o to co křesťanství (víra a náboženství obecně) může člověku nabídnout.

Mě osobně křesťanství a náboženství jako takové nemůže dát asi nic.K čemu mi je doufat že mi NĚCO pomůže v tom a tom. Jasně, nemůžu s určitostí tvrdit, že něco jako bůh neexistuje, jen mi přijde uhozené, že by to fungovalo podle křesťanství. Každý chápe boha jako něco jiného. Já to vidím tak, že lidstvo si vytvořilo víru, bohy apod. kvůli tomu, že nevěděli na koho se obrátit, byli zoufalí, hledali východisko. Když byl hlad modlili se k božstvům, aby jim seslal úrodu. Ale ta úroda se neobjevila sama, museli ji zasít. Když chtěli déšť a nepřišel vysvětlili si to tím, že jim prostě bohové nejsou nakloněni, ale když přišel tak mu děkovali.. Ale ten déšť nepřišel určitě kvůli tomu, že někdo poručil... Nevím jestli jsem to vysvětlil jasně a jestli jsem řekl vše tak abyste pochopili můj názor :D

čtv 03. dub 2008 19:23:16
Ego Brain
Ego Brain

Každopádne si myslím, že veľa ľuďom práve to pomože, keď sa možu niekomu posťažovať, poprosiť o niečo. A každý na to nemá príslušnú osobu, ktorá by ho vypočula...

čtv 03. dub 2008 19:36:20
Psycho
Psycho

Kaťuša: Jj jedna z přínosnejch věcí... :)

bosak00: Myslim, že chápu jak to myslíš. Prostě je hloupý věřit a doufat, že to pomůže k tomu, aby sme se měli líp ať už materiálně nebo co se běhu života týče. Já, bych ale nějak rád řekl, že nevěřim přímo tomu, že by ten majetek nebo tok života ovlivnil přímo někdo nebo něco v co věříme, ale ovlivnila by to samotná víra (věření). Ono kolikrát stačí trochu zameditovat, dostat se do správnýho duševního rozpoložení a hned jdou věci líp a to našema rukama... A to je právě to přínosný na víře a podle mě taky to co je bohužel trochu přehlížený.
Jako příklad si vem třeba budhistický meditace. Pomáhaj zkvalitnit vnímání světa - zkvalitnit a prohloubit prožitky, odpoutat se od stresu a každodenního shonu, urovnat myšlenky, ujasnit cestu a co vlastně chceš,... No a právě na těhle meditacích je fajn, že je né nutně musíš spojovat s vírou v budhu (myslim, ne že bych toho o tom zas nějak moc věděl) a proto jsou tak populární. Jenže součástí křesťanský víry jsou taky meditace jen trochu jinak podaný - rozímání v kostele třeba,...

Vypadá to tady, že se nějak hrozně zastávám víry. Vlastně tak nějak jo... Ne, že bych byl členem nějaký církve, věřící nebo co, jen nemám rád, když víru a tak lidi odsuzujou - hlavně tim, že se snažej dokázat to, že to vlastně neni pravda. Protože co je pravda? Všechno je relativní... :D

čtv 03. dub 2008 20:13:43
Lost in Hollywood
Lost in Hollywood

D_M píše:
Kaťuša: Jj jedna z přínosnejch věcí... :)

bosak00: Myslim, že chápu jak to myslíš. Prostě je hloupý věřit a doufat, že to pomůže k tomu, aby sme se měli líp ať už materiálně nebo co se běhu života týče. Já, bych ale nějak rád řekl, že nevěřim přímo tomu, že by ten majetek nebo tok života ovlivnil přímo někdo nebo něco v co věříme, ale ovlivnila by to samotná víra (věření). Ono kolikrát stačí trochu zameditovat, dostat se do správnýho duševního rozpoložení a hned jdou věci líp a to našema rukama... A to je právě to přínosný na víře a podle mě taky to co je bohužel trochu přehlížený.
Jako příklad si vem třeba budhistický meditace. Pomáhaj zkvalitnit vnímání světa - zkvalitnit a prohloubit prožitky, odpoutat se od stresu a každodenního shonu, urovnat myšlenky, ujasnit cestu a co vlastně chceš,... No a právě na těhle meditacích je fajn, že je né nutně musíš spojovat s vírou v budhu (myslim, ne že bych toho o tom zas nějak moc věděl) a proto jsou tak populární. Jenže součástí křesťanský víry jsou taky meditace jen trochu jinak podaný - rozímání v kostele třeba,...

Vypadá to tady, že se nějak hrozně zastávám víry. Vlastně tak nějak jo... Ne, že bych byl členem nějaký církve, věřící nebo co, jen nemám rád, když víru a tak lidi odsuzujou - hlavně tim, že se snažej dokázat to, že to vlastně neni pravda. Protože co je pravda? Všechno je relativní... :D

Ne já neodsuzuju lidi co věří :D , to vůbec. Každý svého štěstí strůjce, ale zase si nemyslím, že by meditace musela nějak souviset s vírou.. U mě to zase vypadá jako bych to celé odsuzoval, nebo jak říkáš dokazoval že to není pravda. Jen jsem se trochu víc rozkecal , tak to tak může vypadat :happy:

čtv 03. dub 2008 20:19:13
Psycho
Psycho

bosak: Jasný já to nemyslel na tebe... To já jen tak obecně... Nedavno sem slyšel, že někdo natáčí film v němž chce dělat všechny možný psí kusy, porušit desatero a tak dokázat, že nebude potrestán žádnou rukou boží a bude žít v klidu dál... Nebo tak nějak to bylo... A to mi příde prostě zvrhlý a trapný...

čtv 03. dub 2008 20:40:52
Lost in Hollywood
Lost in Hollywood

D_M píše:
bosak: Jasný já to nemyslel na tebe... To já jen tak obecně... Nedavno sem slyšel, že někdo natáčí film v němž chce dělat všechny možný psí kusy, porušit desatero a tak dokázat, že nebude potrestán žádnou rukou boží a bude žít v klidu dál... Nebo tak nějak to bylo... A to mi příde prostě zvrhlý a trapný...

Jestli je to pravda tak je to celkem dmnce... mno nvm co k tomuto tématu ještě víc říct, snad až přijde od někoho zase podnět tak se rád podělím o svůj názor :)

čtv 03. dub 2008 21:27:41
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 514 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 52  Další