Serj Tankian zahraje s orchestrem
Ze
http://www.systemofadown.cz/Good news everyone! Serj Tankian v exkluzivním rozhovoru pro stuff.co.nz prozradil, že na příští rok chystá něco velmi speciálního. Zahraje jeden unikátní koncert s Auckland Philharmonia Orchestra (APO). V článku se píše následující:
Serj Tankian se chystá 16. března předvést své debutové solo album Elect the Dead s APO v aucklandské Town Hall. Koncert by měl být unikátní událostí, kterou neplánuje zopakovat.
"Písně na Elect the Dead jsem napsal pro spoustu nástrojů, protože je chci předvést v jiném stylu - s orchestrem. Nebude tam žádná kapela s katarami, bicími a dalším vybavením. Nebude to jako s kapelou v pozadí. Bude to kompletně orchestrální aranžmá pro tyto písně. Bude to jedinečné."
Tankian, který vlastní dům v Aucklandu a tráví v něm zhruba 3 měsíce ročne, říká, že nápad vzniknul, když se potkal člen APO s jeho známou, novozélandskou zpěvačkou Boh Runga (pozn. sestra zpěvačky Bic Runga viz novinka z 30.11.).
"Vyměnili jsme si kontakty a začli všechno plánovat. Stiskli jsme spoušť asi před týdnem.", říká Serj.
Koncert by mohl sloužit jako inspirace pro další Serjovo album. Serj ještě poznamenal:
"Chceme celou tu zkušenost zaznamenat na video a použít multikanálové audio. Můj napad je použít to pro mojí další desku. Moje další nahrávka bude jazzově orchestrální, takže bych to mohl použít jako její součást."
Tankian, který pomohl nahrát nějaké písně pro nová alba sester Bic a Boh Runga, má samozřejmě v plánu vystoupit jak už jsme zvyklí, tedy s kapelou FCC, na festivalu Big Day Out 2009.
Serj také říká, že System of a Down mají "trvalou přestávku" a nic se na tom nemění.
"Posledních pár měsíců slýchám samé zajímavé klepy o tom jestli kapela pojede na nějaké tour nebo se rozpadne natrvalo. Všechny ty teorie jsou velmi zábavné."