Takze ja to mam takto:
Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-la-la Band – 13 Blues For Thirteen Moons – paradni album, jedno z mych nejoblibenejsich alb vůbec…
The Mars Volta – Bedlam In Goliath – hodne me potesili, poslouchal jsem ho nepretrzite asi dva mesice…
Portishead – Third – predtim jsem je moc neposlouchal, ale tohle album me k nim privedlo, skvele album
Sigur Rós – Med sud í eyrum vid spilum endalaust – vyborne album, trosku zmena ve stylu hry, ale porad skvele
Scars On Broadway – Scars On Broadway – velmi dobre album ale s odstupem musim rict, ze Serjovo mam jako celek asi radsi… ale Scars maji zase vic hitovek
The Racounters – Consolers Of The Lonely – sveho casu jsem ho poslouchal hodne, ted si pustim jen par pisnicek, ale Carolina Drama je dokonalost. Debut byl lelpsi...
Mogwai – The Hawk Is Howling – po vyborne desce Mr.Beast hodne velke zklamani… Slysel jsem to album asi 3x a nemam chut se k nemu vratit
The Evpatoria Report – Maar - fajn album, ale predchozimu albu Golevka, nesaha ani po kotniky
pg.lost – It’s Not Me, It’s You – dobre album, rad si ho pouštím
+ spousty dalsich, na ktere si ted nevzpomenu a spousty dalsich dalsich, ktere mam teprve v planu poslouchat
Jeste bych snad uvedl hudebni objevy roku 2008: A Whisper In The Noise, Iamx, Anathema, Katatonia, Gogol Bordello, Potishead + strasne moc post-rocku, ale to jsou casto spis kapely, ktere si poustim na spani
(Julia Kent, Blood & Time, Anja Lechner & Vassilis Tsabropoulos, Bell Orchestre, Beast Please Be Still, Kimtak Building, Lakes Of Russia, etc. etc.)