Re: Zprávy/články které vás zaujaly V.
Ta rostoucí popularita KSČM je děsivá. Ta strana neprodělala a asi ani neprodělá žádnou pořádnou změnu, vždyť průměrnej věk jejích členů je snad přes 70, ne?
Někdo tvrdí, že za tohle může současná koalice, podle mě je to ale chyba i ČSSD, která neni schopná přitáhnout levicově orientovaný voliče k sobě (a taky ty, co jsou prostě nespokojený se současnou vládou).
Jinak teda na levicový orientaci neshledávám v zásadě nic špatnýho, pokud to ten člověk má opravdu srovnaný v hlavě a jeho jedinou vizí neni "hlavně sebrat bohatejm". U některejch levičáků mi připadá, že si vůbec neuvědomujou, že ty peníze, co by rádi rozdávali, musí napřed někdo vydělat...
Sama mám, stejně jako Max, problém vyloženě s KSČM... Je mi pořád záhadou, jak je možný, že na Slovensku dokáže většinu levicovejch voličů oslovit Fico; komunisti tam maj tak málo hlasů, že si ani neškrtnou. Přitom k sobě máme tak blízko... nevim, co je špatně
Tim teda neřikám, že by bylo super, kdyby socdem získala ve volbách tolik hlasů, že by mohla v pohodě vládnout sama... ale bylo to pořád lepší, než mít u moci KSČM...
A máte pravdu, holky: ono by se nejdřív muselo změnit myšlení lidí. Já to říkám pořád, ale některý naivní levičáky nepřesvědčim
Jako jo, současnej systém neni ideální, ale já si myslim, že by ten kapitalismus mohl fungovat hodně dobře, kdybychom na to šli trochu jinak (teda hlavně ti, co vlastní všechny ty banky, obří firmy a podobně...). Nejsem si ale moc jistá, jestli tam moje vize nakonec nepopírá samu definici kapitalismu, budu si to muset konečně pořádně zjistit
Každopádně je lehce utopistická