The Girl With The Dragon Tattoo
Prvně na Fincherovi v kině
Čili čekal sem, že mě to posadí na zadek a dám 5/5, ale upřímně tolik dát nemůžu. Ale určitě to bylo povedený, pěkný a zajímavý, takže 4/5 tak akorát... Podotýkám, že sem švédskou verzi neviděl, knížku nečet a ani moc nevěděl, o čem to má být...
Takže.. Líbily se mi postavy - oba působivý.. Rooney Mara možná oscar? Ladění filmu se taky povedlo, dobrá atmosféra... Celkový balení díky písničce z traileru a úvodních titulků je hodně zdařilý... Písničku miluju a úvodní sekvence filmu je prostě úchvatná
Najdete na youtube když tak.. I když mladá kritizovala, že prej levný efekty, laciný triky..
Mně to přišlo skvělý, působivý a trochu umělecký. Každopádně to navodilo tu správnou atmosféru.
Takže jak se dalo čekat, zpracování parádní. Ale celkově mě to prostě nedostalo. Přišlo mi, že se nepodařilo najít správnou rovnováhu mezi vykreslováním postav (zdařilý) a vykreslovánim detektivního příběhu (což je podle mě kámen úrazu). Konec sice pěkně pořešenej, ale podle mě nelogickej, ale asi to tak bylo v knížce?
Čili prostě fajnový, ale mohlo to být lepší...