Autor |
Zpráva |
Barča
Cigaro
Registrován: čtv 24. čer 2010 15:38:02 Příspěvky: 1734 Bydliště: Brno
|
Re: Knihy
Ále, kašlu na to, se mi nechce. By se mě ještě lekl a utekl.
|
ned 15. led 2012 19:59:56 |
|
|
Kaťuša
Ego Brain
|
Kto chytá v žite od Salingera prvýkrát som čítala v anglitine celú knihu, trvalo mi to dobré 4. mesiace ale s velkými prestávakmi cez skúškove a cez obdobia kedy sa mi do toho nechcelo... ale poviem vám, teda riadna nuda... ak sú všetky tieto klasiky také o ničom nechápem na čo sa o tom vôbec v školách učieva... možno to bolo aj tou strašnou dobou, ktorú som to čítala, ale aj tak viem, že tento typ knížiek nie je pre mňa...
|
ned 22. led 2012 20:46:35 |
|
|
Johnny
Shimmy
Registrován: úte 29. črc 2008 8:28:07 Příspěvky: 3448 Bydliště: Dolní Suchá (Havířov), Olomouc
|
Mě by asi nebavilo číst v angličtině nic i když je to asi správné a učíš se tím jazyk.. ale knihy, co mají hloubku, bývají často složitější i jazykově, takže ti polovina věcí odejde pryč, protože tomu neporozumíš tím správným způsobem A přestávky taky dělají svoje, to je jasné.. Musiš si na to prostě vyčlenit nějaký čas, stojí za to Pustil jsem se do Steinbeckova "na východ od ráje", já teď právě klasiky vyhledávám a zatím samé pěkné tituly, takže možná kecám
|
ned 22. led 2012 23:23:11 |
|
|
Kaťuša
Ego Brain
|
Johnny píše: Mě by asi nebavilo číst v angličtině nic i když je to asi správné a učíš se tím jazyk.. ale knihy, co mají hloubku, bývají často složitější i jazykově, takže ti polovina věcí odejde pryč, protože tomu neporozumíš tím správným způsobem A přestávky taky dělají svoje, to je jasné.. Musiš si na to prostě vyčlenit nějaký čas, stojí za to a ty si čítal tú knižku? možno v preklade by to bolo o trochu zaujímavejšie beriem, že som určite všetko neporozumela tým správnym spôsobom, ale viem aj tomu že to není typ knihy pre mňa
|
pon 23. led 2012 16:23:26 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Zrovna Kdo chytá v žitě je ten typ knížky, který má strašně moc obdivovatelů, ale taky opovrhovatelů. Stejně jako třeba Malý princ. Těžko říct, co za to může, mně se Kdo chytá v žitě líbilo, nebyl jsem z toho nijak zvlášť odvařený, ale povedlo se mu podle mě moc pěkně zachytit pocity, které prožívá plno mladých lidí... A mělo to moc pěknou depresivní náladu.
|
pon 23. led 2012 16:27:43 |
|
|
Barča
Cigaro
Registrován: čtv 24. čer 2010 15:38:02 Příspěvky: 1734 Bydliště: Brno
|
Já to taky četla, sice už je to nějaký ten rok zpátky, tak si to moc nepamatuju, ale vím, že se mi to líbilo. I když za něco výjimečného bych to asi nepovažovala, možná v té době, však knížek s takovým námětem je dneska plno... Ale bylo to fajn.
|
pon 23. led 2012 16:31:45 |
|
|
Kaťuša
Ego Brain
|
Maxipes Fík píše: Zrovna Kdo chytá v žitě je ten typ knížky, který má strašně moc obdivovatelů, ale taky opovrhovatelů. Stejně jako třeba Malý princ. Těžko říct, co za to může, mně se Kdo chytá v žitě líbilo, nebyl jsem z toho nijak zvlášť odvařený, ale povedlo se mu podle mě moc pěkně zachytit pocity, které prožívá plno mladých lidí... A mělo to moc pěknou depresivní náladu. mne vadil hlavný hrdina a dnes som si vypožičala Výklad snov od Sigmund Freud, tak uvidíme čo sa z toho vykľuje... ako povinnú četbu som od neho mala jeden článok a páčilo sa mi akým spôsobom písal... no ale tiež je možnosť, že to po tretej strane zavrem a vrátim
Naposledy upravil Kaťuša dne pon 23. led 2012 16:40:40, celkově upraveno 1
|
pon 23. led 2012 16:37:35 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Jo, to je možná to, proč to má tolik obdivovatelů (= lidi, kteří se cítí jako hlavní hrdina) a opovrhovatelů (= ti, co ho nechápou). Já ho teda taky nechápu, ale i tak jsem si to docela užil.
|
pon 23. led 2012 16:39:37 |
|
|
ei.ei
Marmalade
Registrován: pát 17. říj 2008 12:21:33 Příspěvky: 1085 Bydliště: Brno
|
nikdy sem necetl knizky... nevim proc, ale nelakalo me to... mel sem radsi filmy... ale po 18nach sem si rekl, ze uz je cas a az ted sem se k tomu dokopal... v patek sem si pujcil od kamosky "Těžší než nebe: životopis Kurta Cobaina" a uplne sem se zamiloval do cteni asi taky diky tomu ze miluju Kurta sem to v sobotu cetl celej den
pon 30. led 2012 16:17:07 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
|
Těžší než nebe je dobrá knížka. Já teďka četl Černou labuť (ne, nemá to nic společného s tím filmem ). Je to knížka o černých labutích, čili neočekávatelných jevech, které mají velký dopad. Napsal to chlápek, který býval traderem, teď je to empirický skeptik. Strašně sečtělý chlap (pro představu: seznam použité literatury byl na 40 stránek, přičemž na jedné stránce bylo cca 20 děl...). Strašně tam jebal ekonomy, statistiky (hlavně přesně to, co se učíme na výšce ve statistice ) a prostě všechny, co nějak odhadují budoucnost. A čtu teď Podzim patriarchy od Márqueze a je to poměrně náročné čtení. Odstavec jednou za zhruba 30 stránek, tečka jednou za 1,5 (ale klidně i 5 stránek bez tečky), neustále se tam bez nějakého upozornění mění vypravěč, takže člověk musí fakt dávat pozor, aby se neztratil. Ale je to fakt dobře napsané, to se musí nechat.
|
úte 31. led 2012 13:48:29 |
|
|