Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 20:06:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95  Další
 Knihy 
Autor Zpráva
Cigaro
Cigaro

Příspěvek Re: Knihy
Ále, kašlu na to, se mi nechce. By se mě ještě lekl a utekl. :D

ned 15. led 2012 19:59:56
Ego Brain
Ego Brain

Kto chytá v žite od Salingera

prvýkrát som čítala v anglitine celú knihu, trvalo mi to dobré 4. mesiace ale s velkými prestávakmi cez skúškove a cez obdobia kedy sa mi do toho nechcelo...
ale poviem vám, teda riadna nuda... ak sú všetky tieto klasiky také o ničom nechápem na čo sa o tom vôbec v školách učieva... :shock: možno to bolo aj tou strašnou dobou, ktorú som to čítala, ale aj tak viem, že tento typ knížiek nie je pre mňa... :|

ned 22. led 2012 20:46:35
Shimmy
Shimmy

Mě by asi nebavilo číst v angličtině nic i když je to asi správné a učíš se tím jazyk.. ale knihy, co mají hloubku, bývají často složitější i jazykově, takže ti polovina věcí odejde pryč, protože tomu neporozumíš tím správným způsobem :) A přestávky taky dělají svoje, to je jasné.. Musiš si na to prostě vyčlenit nějaký čas, stojí za to :)

Pustil jsem se do Steinbeckova "na východ od ráje", já teď právě klasiky vyhledávám a zatím samé pěkné tituly, takže možná kecám :D

ned 22. led 2012 23:23:11
Profil ICQ
Ego Brain
Ego Brain

Johnny píše:
Mě by asi nebavilo číst v angličtině nic i když je to asi správné a učíš se tím jazyk.. ale knihy, co mají hloubku, bývají často složitější i jazykově, takže ti polovina věcí odejde pryč, protože tomu neporozumíš tím správným způsobem :) A přestávky taky dělají svoje, to je jasné.. Musiš si na to prostě vyčlenit nějaký čas, stojí za to :)

a ty si čítal tú knižku? možno v preklade by to bolo o trochu zaujímavejšie
beriem, že som určite všetko neporozumela tým správnym spôsobom, ale viem aj tomu že to není typ knihy pre mňa

pon 23. led 2012 16:23:26
Psycho
Psycho

Zrovna Kdo chytá v žitě je ten typ knížky, který má strašně moc obdivovatelů, ale taky opovrhovatelů. :) Stejně jako třeba Malý princ. Těžko říct, co za to může, mně se Kdo chytá v žitě líbilo, nebyl jsem z toho nijak zvlášť odvařený, ale povedlo se mu podle mě moc pěkně zachytit pocity, které prožívá plno mladých lidí... A mělo to moc pěknou depresivní náladu. :)

pon 23. led 2012 16:27:43
Cigaro
Cigaro

Já to taky četla, sice už je to nějaký ten rok zpátky, tak si to moc nepamatuju, ale vím, že se mi to líbilo. :) I když za něco výjimečného bych to asi nepovažovala, možná v té době, však knížek s takovým námětem je dneska plno... Ale bylo to fajn. :)

pon 23. led 2012 16:31:45
Ego Brain
Ego Brain

Maxipes Fík píše:
Zrovna Kdo chytá v žitě je ten typ knížky, který má strašně moc obdivovatelů, ale taky opovrhovatelů. :) Stejně jako třeba Malý princ. Těžko říct, co za to může, mně se Kdo chytá v žitě líbilo, nebyl jsem z toho nijak zvlášť odvařený, ale povedlo se mu podle mě moc pěkně zachytit pocity, které prožívá plno mladých lidí... A mělo to moc pěknou depresivní náladu. :)

mne vadil hlavný hrdina
fagan, ktorý není schopný dokončiť ani jednu školu aby sa aspoň odvďačil rodičom, je stále v depresii a nevie čo zo sebou...
ale uznávam, že mal aj dobré názory...

a dnes som si vypožičala Výklad snov od Sigmund Freud, tak uvidíme čo sa z toho vykľuje... ako povinnú četbu som od neho mala jeden článok a páčilo sa mi akým spôsobom písal... no ale tiež je možnosť, že to po tretej strane zavrem a vrátim

Naposledy upravil Kaťuša dne pon 23. led 2012 16:40:40, celkově upraveno 1

pon 23. led 2012 16:37:35
Psycho
Psycho

Jo, to je možná to, proč to má tolik obdivovatelů (= lidi, kteří se cítí jako hlavní hrdina) a opovrhovatelů (= ti, co ho nechápou). Já ho teda taky nechápu, ale i tak jsem si to docela užil. :)

pon 23. led 2012 16:39:37
Marmalade
Marmalade

nikdy sem necetl knizky... nevim proc, ale nelakalo me to... mel sem radsi filmy... ale po 18nach sem si rekl, ze uz je cas :D a az ted sem se k tomu dokopal... v patek sem si pujcil od kamosky "Těžší než nebe: životopis Kurta Cobaina" a uplne sem se zamiloval do cteni :D asi taky diky tomu ze miluju Kurta sem to v sobotu cetl celej den :)

pon 30. led 2012 16:17:07
Psycho
Psycho

Těžší než nebe je dobrá knížka. :)

Já teďka četl Černou labuť (ne, nemá to nic společného s tím filmem :)). Je to knížka o černých labutích, čili neočekávatelných jevech, které mají velký dopad. Napsal to chlápek, který býval traderem, teď je to empirický skeptik. :) Strašně sečtělý chlap (pro představu: seznam použité literatury byl na 40 stránek, přičemž na jedné stránce bylo cca 20 děl...). Strašně tam jebal ekonomy, statistiky (hlavně přesně to, co se učíme na výšce ve statistice :-D) a prostě všechny, co nějak odhadují budoucnost. :)

This movie was rated 4.0 stars out of 5

A čtu teď Podzim patriarchy od Márqueze a je to poměrně náročné čtení. :) Odstavec jednou za zhruba 30 stránek, tečka jednou za 1,5 (ale klidně i 5 stránek bez tečky), neustále se tam bez nějakého upozornění mění vypravěč, takže člověk musí fakt dávat pozor, aby se neztratil. Ale je to fakt dobře napsané, to se musí nechat. :)

úte 31. led 2012 13:48:29
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95  Další