Re: Jídlo a co teď jíte: Episode II
Četl jsem teď v knížce Černá labuť zajímavou věc. Není to knížka o životosprávě, ale o náhodě, takže to tam úplně dopodrobna nevysvětluje, ale zhruba jde o to, že lidskému tělu je mnohem prospěšnější a přirozenější střídání půstu a nicnedělání s velkou aktivitou a následným žraním. Vychází to z toho, že dříve lidi taky dlouho nic nedělali, jen se někde váleli v jeskyni, pak vyrazili na lov, kde museli vynaložit velké úsilí a pak se nažrali. Autor to tak praktikoval dva a půl roku a údajně zhubl, krevní tlak má jako jednadvacetiletý a mnohem líp se mu myslí (je to filozof
).
Totiž když praktikujeme to, co je nám vtloukáno teď - jíst v pravidelných intervalech, pravidelně cvičit - tak je to sice pěkné a jde vidět, že to funguje, potíž ovšem nastává, když se člověku něco stane, třeba je nějak nemocný a nemůže cvičit, rázem strašně přibere a tělo to mnohem hůř snáší. Kdežto při tom střídání je tělo na výkyvy zvyklé, takže se nic moc neděje. Hlásá to nějaký Art De Vany, což je chlápek, co má přes 70 let, ale postavu má jak mladík.
Něco na tom bude, si myslím.