Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 23:45:05

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 95  Další
 Knihy 
Autor Zpráva
Shimmy
Shimmy

Příspěvek Re: Knihy
což zní nakonec docela logicky..jó už mi to začalo dávat smysl :D

pát 02. pro 2011 16:38:06
Profil ICQ
Psycho
Psycho

No já knížky nekupuju a ani moc nečtu :-D Takže by se mi nic nevrátilo, ale možná bych díky tomu začal víc číst. Sem doufal, že i tuhle funkčnost sfouknu mobilem... No ono to jde :-) Občas v busu čtu pdfko z mobilo, ale není to moc ono... :-D

pát 02. pro 2011 18:51:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Psycho
Psycho

Tak čtečku knížek si většinou pořizuje člověk, co čte knížky, že jo... :) Ta (peněžní) návratnost je jen u lidí, co si je fakt kupují. A ti ví, jak je to finančně náročné. :) Pro člověka, co chodí do knihovny, ta návratnost může spočívat v tom, že nemusí obětovat čas jítí do té knihovny, popř. čekání, než požadovanou knížku budou mít...
Každopádně čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se mi to zamlouvá. :) Ono taky tím, že to člověk má, neodpadá možnost koupit si normální knížku, že ano, takže ty oblíbené autory může pořád vlastnit a louskat v papírové podobě. :)
Akurát teda jsem to nikdy neměl ani v ruce, takže bych potřeboval znát někoho, kdo to má, aby mi to na chvilku půjčil. :)

pát 02. pro 2011 19:02:14
Psycho
Psycho

Jo, pro mě je to vyloženě o tom, že všechny odborný knížky jsou snad jen v PDF nebo bych je musel někde pracně a draho shánět... Takže potřebuju nějak číst PDFka a tisk se nevyplatí... Teď to řeším tak, že nic nečtu nebo se seru s mobilem no.. :-D

pát 02. pro 2011 19:31:11
Psycho
Psycho

Imho by pro tebe byl vhodnější nějaký tablet... Zapomněl jsem totiž reagovat na to, jak jsi říkal, že je dobré, že můžeš číst ve tmě - nemůžeš, nemá to podsvícení, ani nijaké boční světla (teda možná nějaký jo, ale co já vím, tak ne), což je ten důvod, proč z toho nebolí oči a proč to vydrží na jedno nabití klidně dva tři týdny. Naprostá většina využívá tzv. e-ink screen, což prý velmi věrně paroduje papír. To má za následek třeba i to, že můžeš číst, i když ti na to svítí slunko. Prostě se to chová jako normální knížka, akorát jich tam můžeš mít uložených několik set a můžeš si je pořídit zadarmo. :)

pát 02. pro 2011 22:11:35
Psycho
Psycho

Tj, tak sem asi myslel tablet :-D Cenově je to kupodivu docela podobný, ale prej sou tyhle tablety nějak moc pomalý. A nevim, jestli bych tablet vůbec využil. Bohužel freewifi neni všude... :-D

pát 02. pro 2011 22:40:47
Psycho
Psycho

Cenově podobné to teda moc není. :) Dobrý tablet koupíš tak kolem 10k, e-reader tak 3-4k. Ale oboje je teprve relativně v počátcích, takže ceny časem půjdou dolů, kvalita nahoru.

pát 02. pro 2011 22:56:57
Administrátor
Administrátor

Taky jsem začala poslední dobou přemejšlet o čtečce. Pro knihy si teda chodim obvykle do knihovny, ale to je hlavně kvůli jejich ceně a taky kvůli tomu, že je nemám kam dávat. V ruce jsem to ještě neměla, ale už jsem to několikrát viděla u někoho v MHD.
Hlavně mě nebaví tahat s sebou nějaký velký bichle :)

pát 02. pro 2011 23:05:12
Jet Pilot
Jet Pilot

Já už na čtečky koukala tak cca před necelým rokem, taky bych si chtěla ňákou pořídit, ale bohužel nejsou peníze a momentálně to nějak urgentně stejně nepotřebuju.
Akorát by to musela být nějaká s podporou více formátů obrázků, ráda bych na ní četla i mangu, už mě to štve na kompu občas, bolí z toho oči a hlava.

sob 03. pro 2011 16:36:51
Profil ICQ
Jet Pilot
Jet Pilot

Dneska mi konečně přišla ta knížka. Mám z toho strašnou radost. :) Je to soubor všech Hemingwayových povídek, asi kolem stovky jich tam je, nádherný čistý vydání se skvělým přehledem na začátku. To se v Čechách vážně nesežene. :) Plus ještě jsme zajeli do antikvariátu v Příbrami, tak mám k tomu ještě Seneku a Márqueze. Naprosto skvělý.

pon 05. pro 2011 23:22:55
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 95  Další