Autor |
Zpráva |
Hawkey
Boom!
Registrován: úte 15. dub 2008 16:10:04 Příspěvky: 7336 Bydliště: Brno
|
Re: Zprávy/články které vás zaujaly IV.
Katuna píše: D_M píše: Katuna píše: Co je na tom zajímavýho..? Třeba "cestování v čase"? To mi přijde jako docela nedůležitá věc Mě taky. Ale třeba takovej teleport bych stašně moc chtěl
pon 26. zář 2011 21:07:48 |
|
|
linda
Administrátor
|
Tohle je odpověď Jiřího Chudoby z Fyzikálního ústavu AV ČR: Citace: Jaký dopad v praxi by na naše životy mohl objev mít?
Pozorování se týká neutrin, což jsou částice, které s hmotou interagují velmi málo. Pokud by se jev týkal pouze těchto částic, bude přímý praktický dopad omezený. Může ale změnit naše teorie a tím indukovat objevy ve zdánlivě nesouvisejících oblastech. Tak jde hlavně o to, že to popírá teorii relativity, to mi přijde hodně zajímavý -- vždyť je to jedna ze základních teorií, který popisujou fungování světa kolem nás Teď bych si přála mít u sebe nějakýho chytrýho a trpělivýho fyzika, kterej by mi to všechno pořádně vysvětlil, protože moje znalosti z částicový fyziky nemůžu označit ani za mizerný, protože jsou ještě horší
|
pon 26. zář 2011 21:19:37 |
|
|
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
Teď by mě zajímalo, co ti přijde zajímavýho, když né tohle... Že si soused koupil novou televizi? Může to posunout hranice chápání světa, což je podle mě teda vždycky zajímavý...
|
pon 26. zář 2011 21:28:36 |
|
|
Katuna
Jet Pilot
Registrován: ned 09. kvě 2010 18:51:11 Příspěvky: 2565 Bydliště: Benešov u Prahy
|
Co třeba humanitní vědy a podobný? Chápání světa po technický stránce mě moc nezajímá, no Ale chápu, že pro fyziky a lidi podobnýho ražení to musí bejt hodně zajímavý.
_________________ Uhněte krávy, vždyť život je krátký!
|
pon 26. zář 2011 21:32:07 |
|
|
linda
Administrátor
|
Souhlasim s D_M, tyhle věci jsou vždycky zajímavý... Teda ono je pořád možný, že se najde chyba a nic z toho nebude, že Jinak mě teď napadlo, že ti to možná nepřipadá zajímavý i proto, že jste ve škole nejspíš ještě neprobrali ty základy Einsteinovy teorie relativity (speciální) Vzpomněla jsem si na další spoustu lidí, který fyzika nezajímá, díky nim jsem si vzpomněla na ještě větší spoustu lidí, který nezajímá královna věd, moje milovaná matematika a díky tomu jsem si vzpomněla na tenhl článek (píšu vám to proto, abyste si nikdo nemyslel, že jsem si na ten článek vzpomněla v [přímý] souvislosti s váma a necítili se nějak dotčeni ): http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/4321 ... pneme.html -- zajímavý čtení. A je tam i pěknej minitestík, ale chce to nekoukat na odpovědi (prostě si sám spočítat a až pak se podívat na možnosti), jinak to nemá smysl Když jsme ho viděla, začala jsem se obávat, že by s tim měla možná problémy i jistá část mých spolužáků ze střední, v horším případě i pár z vejšky...
|
pon 26. zář 2011 21:47:28 |
|
|
Foxinbox
Jet Pilot
Registrován: pon 29. lis 2010 13:42:43 Příspěvky: 2716 Bydliště: Brno - studium
|
Já sem úplný nefyzik a přijde mi to hodně zajímavé ten objev , slyšela sem to už ale o víkendu v televizi ve zprávách myslím.
úte 27. zář 2011 10:04:40 |
|
|
linda
Administrátor
|
Jo, v médiích se to objevilo už v pátek, jestli si dobře vzpomínám.
|
úte 27. zář 2011 12:10:05 |
|
|
SOAD-Comeback :)
Marmalade
Registrován: sob 12. pro 2009 18:51:33 Příspěvky: 1103 Bydliště: Ostrava
|
Prostě nevím jestly to tu bylo ale musím to tu dát je to starší článek a takhle jsem se dlouho nenasmál (Plesk tentokrát perlil ) http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny ... phony.html
úte 27. zář 2011 16:29:55 |
|
|
TolSinion
Marmalade
Registrován: čtv 20. srp 2009 22:03:24 Příspěvky: 1399 Bydliště: Někde mezi monitorem a židlí :)
|
SOAD-Comeback píše: Prostě nevím jestly to tu bylo ale musím to tu dát je to starší článek a takhle jsem se dlouho nenasmál (Plesk tentokrát perlil ) Jestli. SOAD-Comeback píše: http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-tipy-pro-zeny/138029/serj-tankian-elect-the-death-symphony.html Proboha, beru zpět. Asi už se nebudu snažit vyjadřovat česky.
úte 27. zář 2011 17:19:27 |
|
|
Nikki
Lost in Hollywood
Registrován: ned 15. kvě 2011 15:43:18 Příspěvky: 912 Bydliště: London
|
ježiš, co to psalo za mentála? když už o tom ví prd, tak ať se koukne aspon na wikipedii...
úte 27. zář 2011 20:11:08 |
|
|