Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 13:18:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 322 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Další
 Počasí 
Autor Zpráva
Psycho
Psycho

Příspěvek Re: Počasí
Škoda, že jsou ty věci tak hovnu. :-D Ale pěkné teda. :)

ned 07. srp 2011 12:37:55
Sad Statue
Sad Statue

Já jediné co jsem kdy našel byl asi 10ti haléř 50 roků starý.. ale pravda že jsem to nikdy nehledal s úmyslem.. :)

ned 07. srp 2011 12:42:31
Marmalade
Marmalade

D_M píše:
První velkej úspěch - zlatej snubák a puncem a vyrytym datumem - nechce se mi se teď koukat přesně, ale má tam rok 1893 :-) To byl teda bráchy nález. Najít uprostřed lesa, kde nic tu nic, najednou zlatej prsten... To už je poněkud hardcore štěstí... :-D

Dost dobrý! Tomu říkám klika... :)

D_M píše:
"Bože ztrestej Anglii!" To je dost cool ne? :-) Vychází to prej z nějaký básně/písně, z první světový války.

Tak to se taky jen tak nevidí.. nepíšou na tý stránce pro jaký příležitosti byl ? Německy umím hovno.

D_M píše:
Ještě musim naštudovat, co že to je přesně za odznak a proč je tam Turecká vlajka... Musim doplnit mezery v 1. světový...

Protože Turci (v tý době Osmanská říše) byli s RU a Německem ;)

Vzduchovka taky moc fajn, stejně tak sekyrka :) Jen si říkám co by se dalo najít tady v okolí ŘOPíků, bunkru na Stachelbergu a tak.. :)

ned 07. srp 2011 12:43:01
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Sad Statue
Sad Statue

jj, klidně bys mohl založit vlastní topic, třeba "naše nálazy" nebo tak něco :)

ned 07. srp 2011 12:46:03
Psycho
Psycho

^ Ani ne, spíš to tu smažu nebo začnete hledat taky... :-D
Kolem řopíků by mohlo, záleží kolik příležitostí měli ty vojáci k tomu, aby tam něco ztratili nebo zahodili... Z tohohle hlediska jsou nejlepší tábory... Ale ty se poněkud těžko hledají... No a nebo bitevní místa, ale to máš už jako s těma řopíkama - tam kde je to místo známý, tak už je dávno prohledaný... :-D
Max: Jo no to je jeden pohled... Ale pro mě maj ty věci hodnotu větší než pro kohokoliv jinýho, takže se mi to vyplatí... Teda jak se to vezme no... :-D
K jaký příležitosti byl odznak se snažím zjistit, ale prostě byl zřejmě jen tak patriotní...
No a jinak těch nálezů bylo ještě víc.. Tohlo jsou asi ty nejzajímavější...

ned 07. srp 2011 13:36:57
Marmalade
Marmalade

Za 6 hodin je to dost dobrý, ne ? :) Myslím že i kdybych začal hledat, tak díky těm pár set kilometrům co jsou mezi náma by ti to asi nedělalo vrásky. :D

ned 07. srp 2011 14:34:49
Psycho
Psycho

Jo no, to já jen tak z principu... :-D
Jo za 6 hodin je to slušný... Štěstí bylo a pak hlavně ta lokalita no... Podle mě a asi i ostatních hledačů, co si tak matně pamatuju z diskusí by to mohlo být asi takhle: hledačský úspěch = 80% štěstí, 15% lokalita, 5% správný zacházení s detektorem...

ned 07. srp 2011 18:19:35
Sad Statue
Sad Statue

Kolik tě stál ten detektor? :) A do jaké hloubky dokáže detekovat kov?

ned 07. srp 2011 19:11:19
Psycho
Psycho

Podrobnější info jen pro Moraváky (:-D): Hledám s bráchou, takže máme detektory 2. První sme koupili společně z druhý ruky, pže sme nevěděli, jestli nás to bude bavit. Tenkrát stál novej asi 7500,- Nás vyšel na 4000,-. Pořád funguje, ale občas trochu blbne... :-) Druhej sem dostal myslim k bakalářský promoci. Ten se prodává za 20 000,- Ten náš první je asi nej volba pro začátečníka a jeho aktuální cena je 5500,-. Dosah záleží na velikosti předmětu. Průměrně kolem 15-30 cm. Velký železa i hloubš. Nemá až tak vymakanou diskriminaci a v základu je s poměrně malou cívkou, ale našli sme s nim spoustu pěkných věcí....
Brácha si ho vytunil a za 3000 dokoupil mega cívku, takže se mu zvětšil záběr i hloubkovej dosah, i když asi jen o 10 cm maximálně...
Ten dražší má vymakanější operační jednotku a mnohem lepší diskriminaci kovů. Test na vzduchu - železná tyč cca 4cm v průměru do 80 cm... Stejnak s nim většinou kopu do 30 cm... V základu má jednou takovou cívku jako ten levnější detektor...
Ale neni problém sehnat i jednou tak drahý stroje... :-) Plus teda teď má brácha nově dohledávačku cca za 3000 a já si jí asi k Vánocům objednám taky :-D Hodně to urychluje kopání...

Jinak k tématu: Dneska zas celej den chcalo :-( Takže plány padly...

ned 07. srp 2011 20:55:03
Administrátor
Administrátor

Pěkný nálezy :)

To počasí mě už opravdu štve, kolem poledne jsem s mámou vyrazila na procházku, vcelku normální déšť se postupně změnil v pořádnej slejvák, vrátila jsem se asi po dvou hodinách a úplně promočená (ani deštník nepomohl). A to to včera vypadalo tak slibně...

ned 07. srp 2011 21:03:18
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 322 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Další