TolSinion píše:
Pak se pochlub co ste našli
Tak nakonec to bylo parádní
Ve spěchu a stresu sme vyrazili, pže sme čekali, že tak za 2-3 hoďky začne chcát. Vše tomu nasvědčovalo, ale nakonec spadlo asi 2x jen pár kapek - teda v lese to tak vypadalo
Takže zakrejvačka detektorů a pohodička. Ale bylo šílený vedro a dusno. Všude hejna komárů, cesta do kopce, lilo z nás jak z volů... No prostě nádhernejch 6 hodin
Vyrazili sme na naší oblíbenou lokalitu, která nás jen párkrát zklamala a to sme tam byli už hodněkrát. Tentokrát sme zvolili jinou přístupovou cestu a vyplatilo se
Zjistili sme, že Rusáci měli tábor zřejmě i lehce z druhý strany a nadělali trochu bordelu i tam
Takže i kdyby žádný nálezy, už jen to, že se nám rozšířila lokalita bylo perfektní zjištění...
No a nálezy byly nakonec taky parádní, i když jich neni až tolik. První velkej úspěch - zlatej snubák a puncem a vyrytym datumem - nechce se mi se teď koukat přesně, ale má tam rok 1893
To byl teda bráchy nález. Najít uprostřed lesa, kde nic tu nic, najednou zlatej prsten... To už je poněkud hardcore štěstí...
No a ani já sem se nenechal zahambit a podařil se mi odznáček
Navíc poněkud zvláštní, rozšířil a stále mi rozšiřuje obzory...
Je to tenhle kousek
Kód:
http://www.coinarchives.com/w/lotviewer.php?LotID=955222&AucID=707&Lot=7243&Val=c1e20c8b781178bcbcc7e0d521fe3718
"Bože ztrestej Anglii!" To je dost cool ne?
Vychází to prej z nějaký básně/písně, z první světový války. Text je zde
http://www.hschamberlain.net/kriegsaufs ... esang.html Ještě musim naštudovat, co že to je přesně za odznak a proč je tam Turecká vlajka... Musim doplnit mezery v 1. světový...
No a jinak malá směska - pár knoflíků z uniforem přezky a jako zvláštnost - "zpracovaná" koruna Rakouska Uherska (stříbrná) z roku 1914. Zpracovaná tak, že si z ní vojáček zřejmě udělal nějakej kontakt nebo co. Zbyl z ní jen ústřižek středu a rozklepanej kraj. Jakože takovej obdélník... Nechápu...
No a cestou zpátky sme si vyzvedli nález z minula - vzduchovku
Minule sem si tam sednul na pařez, že si dám svačinku a najednou koukám, že vedle mě trčí ze země nějaká tyčka... A na ní kohoutek... Tak si řikám: No ty krávo, to se poseru, já zakopnul o flintu! Tu sem vždycky chtěl
Už sem se těšil, jak jí budem rekonstruovat... No a pak sem jí povytáhnul a zjistil, že to je vzduchovka...
Tak sme jí tam se zklamánim nechali. Až doma sem zjistil, že je ruská a že jí používali ke cvíčení... Tak aspoň něco... Sice absolutně bezcenná, ale tak lepší než nic...
No a na závěr cestou zpátky sem kopnul krásnou širočinku. Asi nebude moc stará (musim ověřit), ale sekery sou sexy, tak aspoň rozšíří sbírku
No prostě po delší době vydařený odpoledne...