Naše studia/flákání stále pokračují
Naše studia/flákání stále pokračují
Autor |
Zpráva |
Johnny
Shimmy
Registrován: úte 29. črc 2008 8:28:07 Příspěvky: 3448 Bydliště: Dolní Suchá (Havířov), Olomouc
|
Re: Naše studia/flákání stále pokračují
|
úte 19. črc 2011 23:33:16 |
|
|
linda
Administrátor
|
Dneska jsem byla na pracáku a paní poradkyně mi nabídla rekvalifikační kurz, já hned nadšeně souhlasila, že bych měla zájem Vzhledem k mýmu vzdělání (nevim, proč mě to musí omezovat, ale budiž ) připadaj v úvahu tři: základy podnikání, účetnictví a PC grafik (pracovník grafického studia). Zkusit rekvalifikační účetnickej kurz mě láká už delší dobu, mámy známá mi pořád říká, ať si nějakej udělám, že mi pak dohodí nějaký firmy, pro který bych to účetnictví mohla dělat... Máma si myslí, že je to dobrej nápad, protože ví, že by mi práce s číslama nevadila, ale já se nemůžu rozhodnout Přemejšlim ještě o tom grafickym kurzu, ale nevim... A před chvílí mi odepsali z jedný firmy, že mám zavolat a domluvit si pohovor Ale to stejně nevyjde, až uviděj, jak jsem mentální Navíc jsem to spíš jen tak zkusila, protože tam chtěj dobrou znalost AJ, kterou fakt nemám (i v CV mám napsanou mírně až středně pokročilá, tak nevim, že jim to nevadilo...). Možná bude fakt pravda, že to s tou angličtinou obvykle neni tak žhavý... A taky se chystám napsat do knihovny, kde někoho hledaj, ale to je stejně jenom do konce roku a za cca. 10 tisíc měsíčně, to mi nic nezůstane. Což by mi tolik nevadilo, spíš mi vadí to, že bych za 4 měsíce řešila to stejný, co řešim teď... Mám jít na účetnictví nebo na PC grafika?
|
stř 27. črc 2011 15:44:53 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Neber to jako radu, jen můj názor na věc: Účetnictví je nejhorší věc, co kdy spatřila světlo světa.
|
stř 27. črc 2011 15:46:57 |
|
|
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
No já pláču při pomyšlení, že jsi absolventka VŠ a musíš si dělat rekvalifikační kurz. Něco špatně v tom světě... Tak když už teda... Můj názor na ekonomii a podobný věci možná znáš = sračky... Ale zas mi to přijde praktičtější než grafik. Takový jistější. Ta poptávka po tomhle bude asi vždycky, i když konkurence asi veliká, hodně ekonomů... Taky je tam nějaká odpovědnost asi ne? Oproti grafikovi... Zjisti si, jakou šanci máš potom jako účetní nebo grafička... Jaký uplatnění, plat, možnosti ...
|
stř 27. črc 2011 15:54:24 |
|
|
linda
Administrátor
|
Max: Já vim, ten názor sdílim Ale aspoň bych měla pocit, že něco umim No, uvidim... Mám čas do druhý poloviny srpna, kdy se bude konat nějaká informativní schůzka, tak se tam budu muset zeptat, co přesně by bylo náplní těch jednotlivejch kurzů... Ten grafik by byl asi zábavnější, ale to účetnictví je zase asi užitečnější, tak nevim... Ježiš a já nechci volat do tý firmy, já o tu pozici nemám nejmenší zájem, jak mě mohli pozvat, když chtěj něco, co vůbec nemám (a neskrývám to ). No, aspoň zažiju nějakej strašnej pohovor, zatim byly všechny, co jsem kdy absolvovala, strašně v pohodě. Kamarádka měla spíš strašný zážitky, tak v tom už aspoň konečně nebude sama D_M: já jsem naopak docela ráda, že mám aspoň nějakou šanci se vzdělávat Chyba je ve mně, ne ve škole, tim jsem si naprosto jistá. Jako účetní bych šanci měla, ta mámina kamarádka by mi (aspoň v začátku) fakt pomohla a nějakou firmu dohodila, navíc vim, že bych se na ni mohla obrátit, kdybych si s něčim nevěděla rady. Sama sebe se ale spíš ptám, jestli chci pracovat z domova To bych teda nemusela asi pořád, ale ze začátku možná jo, nevim... Odpovědnost tam je určitě, ale asi spíš vzhledem k zadavateli/zaměstnavateli, ne přímo za to, že něco udělám špatně (tuhle odpovědnost by měl nést daňovej poradce, jestli se nepletu, ale už fakt nevim, jak přesně to je). Na tohle bych se musela taky zeptat. Jo a neplač, já si ten kurz dělat nemusim, já fakt spíš chci
|
stř 27. črc 2011 16:00:16 |
|
|
D_M
Psycho
|
Ok, stejně je to škoda... Jo a tu Aj berou asi většinou spíš jako bonus, pokud na ní teda ta pozice vyloženě nestojí. Samozřejmě, že většinou chtěj rači někoho, kdo umí líp, ale když jim jinak vyhovuješ, tak si myslim, že ti řeknou, že si jí holt budeš muset doplnit... Hele a co se platí za tyhle kurzy a na jak dlouho to je?
|
stř 27. črc 2011 16:16:24 |
|
|
linda
Administrátor
|
No tak zatim si tam mám jenom domluvit pohovor, až jim budu volat, tak se asi pokusim jim naznačit, že jestli je ta angličtina fakt potřeba, tak si měli pořádně přečíst moje CV! Na jak dlouho to je zatim nevim, ale neplatila bych nic. Z velký části to sponzorujou nějaký evropský fondy, nebo co. Takže když už to nabízej, tak je škoda to nevyužít...
|
stř 27. črc 2011 18:49:29 |
|
|
D_M
Psycho
|
Aha, tak to si jednou taky udělám, jestli to bude zadáčo a budu při tom moct pobírat podporu...
|
stř 27. črc 2011 19:22:20 |
|
|
linda
Administrátor
|
Já teda podporu nemám, ale teda zadarmo to bejvá Ale myslim, že když někdo podporu bere, tak na ni má asi nárok i během toho kurzu...
|
stř 27. črc 2011 19:32:22 |
|
|
mike sullivan
Shimmy
Registrován: stř 27. úno 2008 16:19:03 Příspěvky: 3062 Bydliště: Kralovice (Plzeň-sever)
|
ekonomie že jsou sračky? pche..
|
stř 27. črc 2011 20:57:57 |
|
|