Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 02. lis 2024 0:23:51

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1010 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 101  Další
 Zprávy/články které vás zaujaly IV. 

Čtete bulvár?
Ne, mám k tomu odpor! 50%  50%  [ 10 ]
Občas se do nějakýho takovýho plátku mrknu. 40%  40%  [ 8 ]
Čtu. A docela často. 5%  5%  [ 1 ]
Bulvár čtu, ale samozřejmě všude tvrdím, že ne :D 0%  0%  [ 0 ]
Bulvár? Co to kurňa...:-? 5%  5%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 20

Zprávy/články které vás zaujaly IV. 
Autor Zpráva
Administrátor
Administrátor

Příspěvek Re: Zprávy/články které vás zaujaly IV.
Maxipes Fík píše:
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011071703

Docela zajímavé čtení. Většinu věcí už jsem znal z Wire, ale i tak to bylo zajímavé.

Přečetla jsem si to včera v noci a ještě dneska jsem nad tím přemýšlela. Jestli je tohle standard, tak je hodně špatný...
Poměry v US sice neznám, ale nenapadá mě snad žádnej způsob, jak by se tohle dalo řešit. Ty děti za to nemůžou, oni prostě doma nevidí nic, co by jim ukázalo, že vzdělání je důležitý, nevidí to ani na svym nejbližším okolí (pokud žijou v nějakym ghettu), nevidí to prostě nikde. Je lehký vinit jejich rodiče, ale je to stejnej nesmysl, protože vyrůstali v podobnym prostředí... A od zrušení otroctví uplynulo zhruba 150 let, to je nějakejch 5? generací, což je málo. Oni sice tehdy získali svodobu, ale majetkově na tom byli vždycky asi spíš špatně, navíc v povědomí mnoha lidí byli pořád "těmi podřadnými"... Třeba tohle je docela zajímavej článek: http://zpravy.idnes.cz/vas-neoholime-se ... avarna_bos. Nečetla jsem to teda celý, ale jak je vidět, tak ještě v padesátých letech minulýho století to ve Státech vypadalo (aspoň místy) nejspíš dost strašně. Když se nad tim všim člověk zamyslí, nemůže se moc divit, že to tam vypadá tak, jak to vypadá...
Proti přistěhovalcům vůbec nic nemám (spíš právě naopak), ale myslim, že je důležitý, aby přišli dobrovolně a taky se dobrovolně a ochotně integrovali a respektovali kulturu, do který přišli. To pro první generace těch černochů určitě neplatilo, navíc se ani nepředpokládalo, že by se nějak integrovat měli. Takže prostě žili nějak odděleně, to přetrvávalo mnoho let, v tom spousta z nich asi tak nějak žije...
Podle mě mají jenom dvě možnosti -- buď s tim nebudou dělat nic a situace se bude nejspíš dál jenom zhoršovat, nebo začnou něco dělat (netuším co) a pak je tu naděje, že se to za pár generací všechno nějak urovná...

A vlastně Evropa (teda hlavně země, který se v minulosti rozlejzaly a kolonizovaly) má nejspíš podobnej problém, i když to asi zatim neni tak strašný... No, hezkej odkaz tu zanechali ti dobyvační a krvelační předkové, že? :)
A pokud se v týhle zemi nezačne nějak normálně řešit problém některejch menšin, tak to dopadne taky špatně. Odsouvání kamsi do jakýchsi ghett je podle mě spíš cestou do pekel...

ned 24. črc 2011 22:22:11
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Psycho
Psycho

http://zpravy.idnes.cz/tamtudy-neprojdu ... anicni_ipl

To je dacan. :-D Po kapsách nože a granáty beztak. :-D

úte 26. črc 2011 11:55:52
Psycho
Psycho

:-D Holt pronášel zrovna nějakou kovovou propisku no...

úte 26. črc 2011 12:40:11
Marmalade
Marmalade

To je kus vola.. :crazy:

úte 26. črc 2011 13:11:24
Psycho
Psycho

Jde o to, že má teďka nedávno ten náhradní kloub, takže by tam stoprocentně pípal a oni by ho tam šacovali jak nějakého kriminálníka... :)

úte 26. črc 2011 13:30:32
Psycho
Psycho

Jako já sem v podstatě s nim... Občas... :-D Má pevný postoje a názory, neni to přizdisráč, což je prostě dobrý pro prezidenta. Čas od času s nim fakt souhlasim, pokud zrovna nečoruje propisky... :-D

úte 26. črc 2011 13:33:08
Boom!
Boom!

Posílat hlavu státu přes bezpečnostní rám, to je ostudné, přátelé.
A jestli má náhradní kloub a začal by tam pípat, jak píše pan Brýl, tak by ho ještě začali prošacovávat a svlíkat... :D Což je skutečně nedůstojné.

úte 26. črc 2011 13:38:24
Profil Zobrazit autorovy stránky
Marmalade
Marmalade

Podle mě to rozhodně ostuda není - naopak by měl ukázat, že pro všechny platí stejný pravidla. Takže já v tomhle stojím za tím australským celníkem, kterej mu neustoupil.. :)

úte 26. črc 2011 13:41:23
Psycho
Psycho

Já o tom přemejšlel a sem s našim panem prezidentem. :-D Ačkoliv nechápu, proč s tim dělal takový caviky, když jde o prt...
Je to prezident a navíc nevstupoval do reaktoru, ale jen do nějaký TV nebo co... Měli ho pustit...

úte 26. črc 2011 14:05:56
Administrátor
Administrátor

Já si Klause vážím, právě kvůli věcem, který zmiňoval D_M. Má svý názory a nebojí se je říct, i když je jasný, že se pak stane terčem kritiky.
A aby prezident procházel bezpečnostním rámem, když jde dělat rozhovor, to je fakt nemyslitelný. Klaus udělal dobře, že to odmítnul. Jde o princip, vyžadovat po hlavě státu něco podobnýho je nepředstavitelný...
Nevim, co chtěli naznačit tou fotkou ze Sazka arény, ale je určitě něco jinýho procházet něčim takovym doma a procházet bezpečnostním rámem v cizině, když je na oficiální návštěvě a tudíž tam je jako prezident, ne jako občan Václav Klaus (v tomhle případě by tím rámem asi projít měl).
No jo, okurková sezóna, chápu... :D

úte 26. črc 2011 20:15:46
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1010 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 101  Další