No koukám, že všichni vybíráte zajímavym stylem
Proto je u nás asi tolik bank a maj tak hrozný podmínky. Lidi to nebaví řešit a rači prostě platí...
Cena vedení účtu - jsou účty co sou úplně zadarmo, ale pak tě zas fakt obíraj jinde
Ale sou taky účty, kde se platí třeba měsíčně desítky, ale i stovky korun... Já chci každopádně ten zadarmo
Ta mBank nevypadá špatně. Podle toho co sem zjistil, tak to tam skutečně jde udělat tak, že se jim neplatí vůbec nic. Jako skutečně ani korunu
Což je rozdíl, když jinde se to měsíčně šplhá kolem stovky a vejš... Háček je jen v tom, že se tam platí za výběr z bankomatu (prej snad lib. bankomatu v ČR) - první 3 výběry za nějakejch 9 Kč, což jde (4. a další výběr za 35 Kč). Aby člověk neplatil ani těch 3x 9 Kč, musí tou kartou měsíčně zaplatit nad asi 4 nebo 5 tisíc... Když zaplatim nad 2 tisíce měsíčně, mám jeden výběr zdarma. Čili dá se to ohlídat, a když teď budu vydělávat a platit různý věci, teoreticky bych to mohl mít fakt úplně zadara
Bonus je v tom, že nemusim ani na pobočku a všechno se dá řešit online, což mi vyhovuje. Včetně uzavření smlouvy...
Háčky tam můžou bejt při platbách do zahraničí ohledně horších kurzů a tak, ale to bych zas tak často nedělal...
Celkem se mi to líbí, ale rád bych to měl s čim porovnat...
Komplikuje to jedna věc - ještě bych si totiž mohl založit spořící účet
Úroky sou malý, ale proč ne, aspoň omezit inflaci... Ale to už je vyloženě HC to zkombinovat... Nejlíp asi mít dva účty... Nebo spořit někde úplně jinde a jinak...