Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 19:29:55

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 101  Další
 Aký ste mali deň...?#2 
Autor Zpráva
Psycho
Psycho

Příspěvek Re: Aký ste mali deň...?#2
Teď dělaj nějakej fajnovej gel na bezpečný odstraňování. Sice je to dražší, ale potenciálně se to může vyplatit...
Taky bych s tim ještě nechodil. Každopádně by to ale chtělo nějak pořádně vydezinfikovat a vyndat i zbytek asi.. A pak hlavně hlídat...

čtv 07. črc 2011 19:40:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Psycho
Psycho

no zbytek nevím jak vyndat... jehlu na bytě nemám... zkusim doma, ale stejně pochybuju, bych si to musel asi šíleně rozrýpat, kdoví jak je ten sosák soudržnej.... nebude to jak tříska... prý by to mělo časem vyhnisat :| whatever...

čtv 07. črc 2011 20:23:01
Profil Zobrazit autorovy stránky
Administrátor
Administrátor

D_M: to zní docela děsivě :D Hlavně to, že se to dítě na tu silnici vůbec dostalo...

Jeremy: proč myslíš, že to přišlo nečitelný? Předpokládám, že jsi psal anglicky, takže by s tim snad neměl bejt problém... Možná maj Poláci nějakej svátek, nebo tak něco :)

A měl by ses sebrat a padat k doktorovi, já zrovna nedávno četla o borrelióze. Nevim, jak moc nebezpečný je nechávat tam kousek klíštěte, ale řekla bych, že to neni zrovna moudrý řešení. Nebo aspoň zavolej na pohotovost nebo někam, aby ti tam poradili, co s tim dělat (a jestli jít k doktorovi).
Ta borrelie prej potřebuje aspoň 12 hodin na to, aby se dostala z trávicího traktu klíštěte do jeho slin. Pokud to klíště bylo infikovaný a máš to dýl než 12 hodin, tak v tom jeho sosáčku ty bakterie asi pořád můžou bejt, čili mi přijde nerozumný to tam nechávat... ale to je můj pohled naprostýho laika... čim míň by se jich tam dostalo, tim větší šanci má inumitní systém...

Každopádně si dávej pozor, ta pověstná červená skvrna se prej může udělat i na jinym místě, než kde se přisálo to klíště.

Foxinbox píše:
Nechci dělat lindu

Tohle mě dostalo :D

čtv 07. črc 2011 20:23:49
Psycho
Psycho

no už se mi několikrát stalo, že mi psali lidi, že nemohli přečíst mail ode mě... většinou to byly nějaký firemní maily, ne gmail nebo centrum atd... takže se bojim, že ty polský budou dělat to samý... a dnes mi taky psala ženská, že to nemohla přeluštit...

no klíště sem tam měl určitě víc jak 24 hodin... a co sem četl já, tak když ho zmáčkeš, tak se může do nohy dostat obsah střev toho klíštěte, což dost zvyšuje možnost nákazy... ale fakt šlo velice těžko vydělat... takže už je to asi stejně putna... jojo, budu si dávat pozor a prohlížet se, to je tak jediný co můžu...

...stejně asi dřív umřu nudou, než na borreliozu :lol:

čtv 07. črc 2011 20:28:28
Administrátor
Administrátor

Aha... to je divný... ale tak asi jediný, co můžeš udělat, je poslat to třeba za pár dní znova...

No, na tu borreliózu bys asi neumřel, ale ty lidi mívaj dost strašný problémy -- jak fyzický, tak psychický. Ale ta pravděpodobnost nákazy je docela malá, tak věřim, že nějaká borrelióza nebude tvůj případ :)
A nechceš aspoň zavolat na tu pohotovost? Třeba by ti poradili, co dělat...

čtv 07. črc 2011 20:43:59
Shimmy
Shimmy

dneska jsme si s mamkou a ségrou zajeli do prahy na výlet.. no a mimo jiné jsme se šli mrknout do Národního muzea, než nám ho zítra zavřou.. přece jen vstup zdarma je vstup zdarma :D no..a podobnou myšlenku jako my měl asi i celej svět, protože tolik lidí, co tam bylo.. to by nespočítal ani Chuck Norris :D stěží se tam našel metr volnýho prostoru.. navíc tam bylo strašně dusno.. holt klimatizace chybí no :)

ale bylo to pěkný, potkali jsme tam několik televizních štábů a tak :D

čtv 07. črc 2011 20:44:39
Profil ICQ
Shimmy
Shimmy

Jeremy: nešlo by to kusadlo vymotat (vytočit) pomocí vatičky s mýdlovou vodou? jinak se každopádně hlídej.. na druhou stranu si nemyslim, že by byla nějaká extra velká šance tu boreliozu chytnout..

čtv 07. črc 2011 20:48:41
Profil ICQ
Administrátor
Administrátor

Já na chvíli uvažovala o tom, že bych do toho muzea zašla taky, nakonec jsem si to rozmyslela (a jak vidim, dobře jsem udělala :D).
Já tam nechtěla kvůli lidem, ale jestli tam bylo dusno, tak by se nejspíš udělalo špatně nebo by se mi motala hlava, takže bych z toho stejně nic neměla :D
No, tak někdy za 4 roky, co se dá dělat :)
Půjdu aspoň do technickýho, až někoho přemluvim... :D

čtv 07. črc 2011 20:52:42
Psycho
Psycho

mike sullivan píše:
Jeremy: nešlo by to kusadlo vymotat (vytočit) pomocí vatičky s mýdlovou vodou?

:-? to sem v životě neslyšel... ani nevím, jak by to bylo technicky možný... hmm... ale zkusím

čtv 07. črc 2011 20:58:18
Administrátor
Administrátor

Tohle se běžně dělá (s celym klíštětem), i když nevim, jestli je to zrovna ten správnej způsob. I o tomhle se říká, že to klíště (asi jak se začne dusit, nebo co) do tý rány vypustí obsah toho trávího ústrojí. Ale v tvym případě je to vlastně už jedno, takže bych to zkusila...

čtv 07. črc 2011 21:00:24
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 101  Další