Zprávy/články které vás zaujaly IV.
Zprávy/články které vás zaujaly IV.
Autor |
Zpráva |
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Re: Zprávy/články které vás zaujaly IV.
|
pát 10. čer 2011 18:29:27 |
|
|
linda
Administrátor
|
Ať si stávkujou, ale maj to oznámit pořádně dopředu, ne v pátek, když to plánujou na pondělí. Například lidi, co se bez pomoci ostatních neobejdou, se nedostanou vůbec nikam (a ani si díky blbcům z odborů nestihli zajistit nějakou pomoc). Pokud někdo nemá auto a pracuje na druhym konci Prahy, tak má prostě smůlu, a ne každýho zaměstnavatele to bude zajímat. A sestřini spolužáci psali tomu vyučujícímu, u kterýho dělaj zkoušku, jestli by to mohl odložit. Toho ale žádná stávka nezajímá a zkouška se konat bude, je mu jedno, že se tam spousta lidí nemá jak dostat (a je to poslední termín a další vypisovat odmítá). Za mě opravdu nestávkujou, tohle si mohli odpustit. Stávkujou za sebe. A to ani nemluvim o tý blokádě, na kterou nemaj nejmenší právo. Já nemyslela šéfy v podnicích, já myslela ty velký zvířata typu Zavadil, či jak se jmenuje. Ten na lidi opravdu nemyslí Beru to celý jako politickou záležitost, nikomu z těch velkejch bossů fakt nevěřim, že jim záleží na nás, jak tvrdí.
|
pát 10. čer 2011 18:29:48 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
a mě se to opět nechce hluboce rozebírat, holky ať přespí u nějaké kamarádky vedle školy, lidi ať do práce nejdou, aspoň stráví jeden den se svou rodinou... whatever, všechno se dá vyřešit... stejně jako podporuju stávku ve španělsku, tak podporuju stávku tady... a líbí se mi, že se dokážou lidi hromadně domluvit a hromadně něco dokázat... kamarádky a kamarádi v pondělí státnicují a jsou v pohodě... nabízejí si navzájem ubytování... nic se přece neděje, nejsme závislí na dopravě ne? klidně bych si lehnul před tu školu a se spacákem bych přišel na zkoušku...
|
pát 10. čer 2011 18:41:07 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-520 ... ho-predaka a tohle se mi taky líbí to musela být scéna jak z filmu
|
pát 10. čer 2011 18:47:57 |
|
|
linda
Administrátor
|
Jeremy, kéž by bylo všechno tak jednoduchý, jak si to představuješ Praha neni malý město, z jednoho konce na druhej je dost těžký se vypravit pěšky. Sestře volala kolegyně, že šéfovi řekla, že neví, jak se v pondělí dostane z Hůrky do centra města (a to se jí ani nedivim), on se jí jenom vysmál a řekl, že je to její problém. A takhle to, Jeremy, funguje u nejspíš u většiny zaměstnavatelů. Ne každý si může dovolit do práce nejít. Obyvatelům menších měst to bude asi docela jedno, ale jestli to bude mít v Praze ten rozsah, kterej slibujou, tak to bude hrozný. Nemluvim ani o tom, že jestli budou opravdu blokovat páteřní komunikace (a na tohle nemají nárok ani náhodou), tak budou mít smůlu i záchranky, policie, ... Ale tohle pana Zavadila určitě netrápí Pochopitelně si myslim, že každej má nárok pracovat ve slušnejch a důstojnejch podmínkách, ale s tuhle formu stávky podporovat opravdu nemůžu.
|
pát 10. čer 2011 19:07:29 |
|
|
mike sullivan
Shimmy
Registrován: stř 27. úno 2008 16:19:03 Příspěvky: 3062 Bydliště: Kralovice (Plzeň-sever)
|
jestli fakt v praze vypadne celý metro, bude to v čudu.. už velká apokalypsa byla, když 4 hodiny nejezdilo céčko mezi florencí a pražskýho povstání, natož takhle.. já se do prahy teda chystam až v úterý, tak doufam, že tu stávku nijak neprodlouží
|
pát 10. čer 2011 19:21:06 |
|
|
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
Sou to normální čůráci. Vždyť stávkujou v jednomu kuse. Přitom celý jejich rodiny jezděj zadarmo. Mám dojem, že sme zrovna tohle už tady jednou řešili... Když se jim to nelíbí, ať podaj hromadnou výpověď a neotravujou slušný pracující lidi. Jestli budou cíleně blokovat i dopravu, tak sorry. Jak by mi nějakej čůrák stoupnul před auto, tak si s chutí pudu sedout...
|
pát 10. čer 2011 19:26:23 |
|
|
linda
Administrátor
|
Jo, celý jejich rodiny jezděj zadarmo, to je fakt. A nikdo je nenutí, aby v tý práci zůstávali, na jejich místo ochotně nastoupí někdo jinej. Měli by se snažit spíš získat širokou podporu veřejnosti, kterou tímhle spíš odradí. Vesnice a menší města je možná podpoří, jich se to moc nedotkne. Kdyby u nás, v největším městě v kraji, přestalo jezdit MHD, tak si prostě jenom trochu přivstanu a půjdu pěšky, nemusela bych to vůbec řešit. Myslim, že těm mimopražskejm, co to podporujou, vůbec nedochází, co MHD pro Prahu znamená Jo a jestli budou blokovat ty silnice, tak první, od koho asi dostanou do držky, budou taxikáři, protože ti si tohle asi nenechají líbit (všichni víme, jací jsou pražští taxikáři, že ).
|
pát 10. čer 2011 19:37:25 |
|
|
mike sullivan
Shimmy
Registrován: stř 27. úno 2008 16:19:03 Příspěvky: 3062 Bydliště: Kralovice (Plzeň-sever)
|
každopádně stávka dopraváků je sen každýho taxikáře určo z toho budou mít pořádnej vejvar
|
pát 10. čer 2011 19:45:31 |
|
|
linda
Administrátor
|
No právě Jedinej, kdo tuhle akci v Praze ocení, jsou asi taxikáři A pak možná děti, který rodiče radši nepošlou do školy
|
pát 10. čer 2011 19:50:15 |
|
|