Autor |
Zpráva |
linda
Administrátor
|
Re: NESNÁŠIM... (2)
Jeremy píše: Já si myslím, že o nějaký poznávání prostě nejde... myslím, že je to o tom, zamyslet se nad tím, co ti člověk říká, pokusit se najít v sobě odpovědi, který by mohly pomoct a pokud ty odpovědi nejsou nebo je radši nechceš prezentovat z nějakýho důvodu, tak plácneš něco jako "bude líp" nebo "to je blbý" Otázka je spíš, jestli ti co začnou o svým problému ví, co vlastně chcou slyšet. Pro mě je to vždycky o zpětné reflexi, kterou můžu dostat od druhýho člověka. Pro tebe je to o zpětný reflexi, ale spousta lidí o tohle nestojí. Je jedno, jakej k tomu maj důvod, ale pár jich určitě znám. Proto říkám, že musíš poznat, co chce ten druhej slyšet, jinak to celý může mít spíš negativní účinek. Jsou lidi, co ti začnou radit snad při každym problému, kterej naznačíš. A znám takový, který tohle oceněj a jsou za to vděční. A znám i takový, co téměř pokaždý odseknou "neraď" -- prostě nestojí o nevyžádaný rady. Mám takovýho kamaráda (a fakt dobrýho), u kterýho vim, že ve většině případů o moji radu nestojí. Když jo, tak to prostě poznám, nebo si o ni i přímo řekne. Už chápeš, jak jsem to myslela? Foxi: jo, tak podobný útěchy opravdu spíš vytočí. Ale chápu, že to lidi říkají, občas to dělá asi každej... většina to myslí dobře, ale stejně...
|
pát 15. dub 2011 12:28:00 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
vím jak si to myslela... nicméně stejně pokud toho člověka dobře neznám, tak nevím, jestli chce, nebo nechce poradit... a na mě není, abych to poznával, prostě buď vím, že chce, nebo vím, že nechche, nebo nevím a v té chvíli poradím a pokud se na mě dotyčný ohradí, že rady nepotřebuje, tak prostě nic, ať na tu radu kašle a příště si rozmyslí, jestli mi něco takovýho říkat, když to vypadá, že bych mu radil nebo si prostě řekne o radu, nebo prostě budu vědět z minula, že radu nechce a tak mu to jen odkývám a hotovo.
|
pát 15. dub 2011 12:34:49 |
|
|
Hawkey
Boom!
Registrován: úte 15. dub 2008 16:10:04 Příspěvky: 7336 Bydliště: Brno
|
Foxinbox píše: A Hawkey dík za ten včerejší koment, bylo to pěkný a na chvilku mě to i rozesmálo (v dobrým slova smyslu). To že bych ti to nejradši omlátila o hlavu bylo myšlený s nadsázkou, protože tohle přesně sem slýchávala od mámy v situacích např. (abych byla teda konkrétní) když sem si přišla jako 15-letá postěžovat že se nelíbím tamtomu klukovi, tak co se dá dělat, není to konec světa a spoustě ostatním se určitě líbím blabla...prostě taková útěcha, která člověka v danou chvíli spíš vytočí, protože to tu danou situaci nevyřeší a on sám to ví. Ten ajťák už vůbec nebyl myšlenej na tebe, tak fakt promiň, jestli tě to nějak nasralo. Vzhledem k situaci v jaký momentálně se ti ani nedivím, já sem netušila, že by se tě to mohlo nějak dotknout, jinak bych do tebe zbytečně neryla. V pohodě Evi. Mě to prostě nějak nasralo, no. Třeba teďka by mě to asi ani nenasralo a bral bych to s humorem. Jsem teď takovej náladovej no. Takže v poho a držím ti palce, aby ti bylo co nejdřív zase fajn (Tou poslední větou jsem snad už nic neposral )
pát 15. dub 2011 15:44:26 |
|
|
Foxinbox
Jet Pilot
Registrován: pon 29. lis 2010 13:42:43 Příspěvky: 2716 Bydliště: Brno - studium
|
Hawkey: Jo vpoho, já sem s z toho už vyspala . Taky sem poslední dobou náladová strašně, chvilku je všechno strašná pohoda a pak sem schopná se s někým pohádat...sem přemýšlela jestli nenavštívit nějakej kurs asertivity
pát 15. dub 2011 18:24:19 |
|
|
Katuna
Jet Pilot
Registrován: ned 09. kvě 2010 18:51:11 Příspěvky: 2565 Bydliště: Benešov u Prahy
|
Nesnášim, když je uprostřed jara a venku je hnusně a zima
_________________ Uhněte krávy, vždyť život je krátký!
|
čtv 05. kvě 2011 18:10:50 |
|
|
Johnny
Shimmy
Registrován: úte 29. črc 2008 8:28:07 Příspěvky: 3448 Bydliště: Dolní Suchá (Havířov), Olomouc
|
U vás je hnusně? Tady je pěkně i když zima trochu taky
|
čtv 05. kvě 2011 22:19:03 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
tenhle týden byla dost kosa... vždycky ráno z okna sluníčko, krásně a člověk vyleze na cigaretu a je tam tak 5°
|
čtv 05. kvě 2011 22:53:33 |
|
|
Hawkey
Boom!
Registrován: úte 15. dub 2008 16:10:04 Příspěvky: 7336 Bydliště: Brno
|
Nesnáším pokrytectví.
čtv 05. kvě 2011 22:58:30 |
|
|
Foxinbox
Jet Pilot
Registrován: pon 29. lis 2010 13:42:43 Příspěvky: 2716 Bydliště: Brno - studium
|
Hawkey píše: Nesnáším pokrytectví. Taky. Nesnáším abstinenční příznaky.
pát 06. kvě 2011 11:19:57 |
|
|
Katuna
Jet Pilot
Registrován: ned 09. kvě 2010 18:51:11 Příspěvky: 2565 Bydliště: Benešov u Prahy
|
Johnny píše: U vás je hnusně? Tady je pěkně i když zima trochu taky U nás asi tři dny chcalo, vůbec nevyšlo slunce a tak podobně, ale už se to díkybohu zlepšilo, i když teplo teda žádný. Hawkey píše: Nesnáším pokrytectví. To taky nesnášim.
_________________ Uhněte krávy, vždyť život je krátký!
|
pát 06. kvě 2011 14:26:19 |
|
|