Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 22:58:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 463 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 47  Další
 NESNÁŠIM... (2) 
Autor Zpráva
Administrátor
Administrátor

Příspěvek Re: NESNÁŠIM... (2)
No, podobný věci (ty dobře míněný fráze) mě vždycky neuvěřitelně vytáčely. Vždycky, když mi to někdo řekl, tak mě naštvalo, vzápětí mě naštvalo to, že to tomu člověku nejsem schopná říct (aby s těma kecama přestal) a pak mě ještě štvalo to, že mě to vůbec štve, protože to je častokrát fakt dobře myšleno. Zkrátka: jedna věc -- trojí nasrání :D
Dneska už to spíš ignoruju, ale hlavně většina lidí už nemá příležitost k tomu, aby mě tímhle obšťastňovali :D

Já bych ti poradila dát si kus dobrý čokolády, zacvič si, dej si sprchu a jdi spát -- a ráno se snad probudíš s lepší náladou :)

Hawkey: ale no tak... :D

čtv 14. dub 2011 20:16:28
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Boom!
Boom!

linda píše:
Hawkey: ale no tak... :D

Ne prostě, mrdám na všecko a na všecky. Mám svejch problémů dost a... nasrat

čtv 14. dub 2011 20:20:43
Profil Zobrazit autorovy stránky
Jet Pilot
Jet Pilot

Hawkey: Achjo... dyť já to nemyslela vážně, tak promiň, beru to zpět :). Se prostě sešel blbej člověk co zrovna studuje IT a ty vtipy na něho fakt sedí. A zrovna mě nikdy žádný narážky na "ajťáky" vtipný nepřijdou, můj bejvalej mimo jiné taky studoval IT a je to fajn člověk, stejně jako jeho kámoši a známí.

linda: Jo přesně, několikanásobné nasrání..No mě se dneska sralo víc věcí, upřímně doufám, že se z toho vyspím.

čtv 14. dub 2011 20:27:39
Profil ICQ
Psycho
Psycho

jojo, s obecně popsanýma problémama se těžko nějak diskutuje :) každopádně co vím z vlastní zkušenosti, tak většina chlapů neumí přemýšlet o následcích toho, co říkají. A ještě jedna věc... kdo hledá najde... nevím jestli to sedí přímo na to, co ti řekl ten kdosi, ale pokud prostě hledáš v sobě chybu, tak ji prostě najdeš, v nějaké situaci, člověk dělá chyby pořád... jediný co můžeš je si to uvědomit (což si udělala) a pokud to jde, tak se jí příště vyvarovat... čímž se sama pro sebe staneš lepší... člověk by se měl soustředit hlavně sám na sebe, aby byl lepší pro sebe, protože pak nemusíš tolika věcí litovat...

čtv 14. dub 2011 20:32:51
Administrátor
Administrátor

Jeremy: v mnoha případech si je člověk moc dobře vědom toho, co je špatně (nebo ne zrovna v pořádku). Tudíž jsou poznámky na tohle téma (většinou) zbytečný a nemístný, ale některejm lidem to prostě jaksi nedochází. A ještě to si myslej, že ti prokazujou službu a myslej to s tebou úpřimně dobře, takže je ani do prdele poslat nemůžeš :D

čtv 14. dub 2011 21:04:14
Psycho
Psycho

to je pěkný, ale když se na to podíváme tak foxi sem píše o svých problémech, píše o nich obecně, protože nechce zabíhat do detailů, co vlastně očekává od toho, že to sem napíše? jen tak aby ostatní věděli, že foxi nemá zrovna dobrý den, nebo protože prostě měla potřebu to někam napsat... úkol náš jako přátel, co si to přečtou, je takový, že buď na to nebudeme reagovat (což je podle mýho přesvědčení špatně) a nebo na to zareagujeme.. a pak můžeme zareagovat buď "to je blbý" (bez povzbuzení) nebo "to je blbý, ale vyspíš se a bude líp" s povzbuzením, nebo zkusíš odhadnout tu situaci podle popisu, aplikovat ji na svoje zkušenosti a pronést stejně obecnou řeč, která kvůli své obecnosti zní jako fráze... stejně jako "bude líp"... takže co myslíte? co je menší zlo? čtyři možnosti... nenapsat, napsat ale nepovzbuzovat, napsat a povzbudit, nebo se snažit aplikovat obecný problém na svoje zkušenosti a vyvodit obecný závěr?

Snad sem nijak neurazil Foxi, za použití její přezdívky, hold když už tu máme aspoň něco konkrétního, tak ať to není všechno obecný...

čtv 14. dub 2011 22:46:01
Administrátor
Administrátor

No jo, to prostě musíš poznat, co ten člověk chce slyšet (přes net to neodhadneš, pochopitelně). Já v tom posledním příspěvku mluvila spíš o tom, když se sejdu s přáteli a přijde řeč na něco, o čem vim, že to neni zrovna OK. Mám svý přátele ráda, ale drtivá většina nikdy nepochopila, jakou reakci očekávám (neni to jejich chyba, prostě se do mě nedokážou vcítit, já to naprosto chápu). Takže jsem to vyřešila (a to bylo radikální rozhodnutí) tím, že tý většině se se svejma probléma nesvěřuju a vyhýbám se tématům, který by o to mohly zavadit (nebo vyloženě řeknu, že se o tom nechci bavit).

Univerzální návod neexistuje, každej chce fakt slyšet něco jinýho. Někomu pomůže pouhý vyslechnutí, někomu to, že ho skoro seřveš, někomu povzbuzení, někomu rada, ...

čtv 14. dub 2011 23:01:27
Psycho
Psycho

Já si myslím, že o nějaký poznávání prostě nejde... myslím, že je to o tom, zamyslet se nad tím, co ti člověk říká, pokusit se najít v sobě odpovědi, který by mohly pomoct a pokud ty odpovědi nejsou nebo je radši nechceš prezentovat z nějakýho důvodu, tak plácneš něco jako "bude líp" nebo "to je blbý"
Otázka je spíš, jestli ti co začnou o svým problému ví, co vlastně chcou slyšet. Pro mě je to vždycky o zpětné reflexi, kterou můžu dostat od druhýho člověka.

pát 15. dub 2011 9:37:44
Jet Pilot
Jet Pilot

Jeremy: No mě se včera sralo víc věcí, tak se to všechno nakupilo, tak sem si jen prostě někde potřebovala ulevit. Když se nad tím zamyslím, tak ani nevím, co sem od toho očekávala, takhle obecně a přes net mi to bylo asi jedno. Jak psala linda tak každej chce slyšet pokaždý něco jinýho, já osobně ale když už se s něčím svěřím nebo si postěžuju přátelům nebo rodině, tak čekám nějaký povzbuzení-radu, který mi pomůže to vyřešit (a člověk kolikrát něco vidí moc černě, on stačí pohled někoho jinýho a hned je vám trochu líp, nepřipadá vám to tak vážný). Jo, je to o zpětné reflexi.

A Hawkey dík za ten včerejší koment, bylo to pěkný a na chvilku mě to i rozesmálo (v dobrým slova smyslu). To že bych ti to nejradši omlátila o hlavu bylo myšlený s nadsázkou, protože tohle přesně sem slýchávala od mámy v situacích např. (abych byla teda konkrétní) když sem si přišla jako 15-letá postěžovat že se nelíbím tamtomu klukovi, tak co se dá dělat, není to konec světa a spoustě ostatním se určitě líbím blabla...prostě taková útěcha, která člověka v danou chvíli spíš vytočí, protože to tu danou situaci nevyřeší a on sám to ví.
Ten ajťák už vůbec nebyl myšlenej na tebe, tak fakt promiň, jestli tě to nějak nasralo. Vzhledem k situaci v jaký momentálně se ti ani nedivím, já sem netušila, že by se tě to mohlo nějak dotknout, jinak bych do tebe zbytečně neryla.

pát 15. dub 2011 11:06:13
Profil ICQ
Psycho
Psycho

v pohodě, myslel sem si, že ses chtěla jen tak vypsat a nic si neočekávala, jinak bys to asi řešila s někým z očí do očí a víc konkrétně... nicméně jakožto zvyklý radit v takových věcech, sem se taky pokusil... aspoň, že to vidíme podobně :)

pát 15. dub 2011 12:11:02
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 463 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 47  Další