Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 26. lis 2024 5:46:04

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 101  Další
 Aký ste mali deň...?#2 
Autor Zpráva
Shimmy
Shimmy

Příspěvek Re: Aký ste mali deň...?#2
ano obecně zaměřené vzdělání, to všichni potřebujeme :D něco jako nástavba gymplu?
a tobě hodně štěstí, temná matérie :)

mimochodem mě dneska přišla zásilka na poštu, asi od důchodové komise, tak se konečně dozvím jestli vůbec dostanu nějaký důchod.. no nevím jsem trochu pesimista, ále uvidím zítra :)

stř 13. dub 2011 23:01:47
Profil ICQ
Administrátor
Administrátor

Už takhle je tady vysokejch škol víc než dost. Už takhle je jejich úroveň o dost níž, než byla před deseti, dvaceti lety (aspoň podle toho, jak si stěžovali vyučující).
Citace:
Lidé by ale v budoucnu měli studovat hlavně dvou až tříleté studijní programy, které budou zaměřeny více obecně, aby absolventi mohli v průběhu života snáze měnit profesi.

Více obecně? Co to jako má bejt? Dokážete si pod tím někdo něco představit? Krom vzdělání, který je vlastně k ničemu, protože nemá úroveň?
Teda jako podle mě by byly nějaký ty tři roky pro většinu lidí tak akorát, pokud by se tam získaly opravdu hodnotný znalosti pro praxi. Člověk, kterej nechce jít dělat do výzkumu, učit, nebo něco podobnýho, prostě nepotřebuje studovat zbytečnosti nějakejch 5 let. Ale ty tři roky by měly bejt naopak hodně zaměřený na tu praxi, ne žádný naprosto zbytečný obecný studium.
Jak můžou nějaký obecnosti pomoct tomu, aby lidi snadno měnili profesi, když na tý nový pozici nebudou moct nabídnou ani praxi v danym oboru, ani vzdělání (protože se naučili obecnosti, který už stejně dávno zapomněli)?

Citace:
Zároveň jim budou oficiálně uznávány i dovednosti, které se naučí mimo školní lavice.

Tady asi někdo zaspal, tohle dělají firmy běžně i dneska. Soukromýmu sektoru jde o znalosti a dovednosti, ne o nějaký lejstra s titulama. Teda aspoň to vidim na lidech kolem sebe.
A teda vlastně nevim, co myslej tím "oficiálně uznávány", kdo tomu člověku jako to osvědčení vystaví? Bejvalej zaměstnavatel? Nebo to bude zašťitovat stát (tudíž si zase někdo nahrabe)?

Zpráva je to sice poněkud rozčilující, ale ve srovnání s tím, co se děje v naší vládě, je to vlastně oddychový čtení :D

Johnny: jak dlouho tohle trvá? Teda jako jak dlouho na nějaký rozhodnutí čekáš?
Ale snad to dobře dopadne! :)

stř 13. dub 2011 23:06:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Shimmy
Shimmy

čekáš asi měsíc, ale vyplatí ti to zpětně od podání žádosti, pokud ti ovšem něco dají ;)

stř 13. dub 2011 23:15:08
Profil ICQ
Administrátor
Administrátor

Aha, tak to jde, já myslela, že čekáš třeba od začátku roku, nebo tak nějak...

stř 13. dub 2011 23:16:28
Psycho
Psycho

Jako kdyby gympl v tý obecnosti nestačil co... :-) Spíš by bylo fajn, kdyby udělali normálně bakalářský obory jako bakalářský obory. Ne jako je to teď, že to na většině škol prostě rozsekli, takže lidi rádi řikaj, že bakalář je vlastně nedokončený vysokoškolský vzdělání... :-D
Já u nás chodil snad na první obor, kterej byl v ČR postavenej jako skutečně bakalářskej, protože byl úplně novej... Problém ovšem nastal, když se vedení felu nepohodlo s katedrou počítačů a nastaly politický techtle mechtle a neotevřeli nám plnohodnotnej navazující magisterskej program, jak původně slibovali... :-)

čtv 14. dub 2011 8:08:28
Shimmy
Shimmy

ták až dneska, protože včera jsem celý den nebyl schopen vstát z postele.. ale vyšlo to, jak se zdá, i když jsem se posudkové komisi zdál celkem zdravý, tabulky hovoří jasně: moje diagnóza prostě způsobuje omezení o 70-80 procent, a můžou se třeba ... :D takže mi tam navalili nejnižší možnou míru omezení - 70 procent, ale i tak je to pořád přesně hranice pro invalidní důchod třetího stupně :happy:

Je to hovadina, znám lidi co jsou na tom mnohem hůř a obecně se horko těžko dostávali na druhý stupeň, ale stěžovat si nebudu, že ;) teď už jde jen o to kolik mi vyměří :)

pát 15. dub 2011 11:40:00
Profil ICQ
Psycho
Psycho

Tak gratuluju no... Jestli se to tak dá pojmout... :-)

pát 15. dub 2011 11:50:01
Jet Pilot
Jet Pilot

Tak timhle už mě chtěj snad jenom nasrat >:o Co je to zase za pitomý školský plány?! Člověk chce změnu v tom našem stupidním školství a oni jen začnou pindat o nějakejch novejch hovadinách >:o

pát 15. dub 2011 19:49:23
Shimmy
Shimmy

jo jo.. pan Kompetentní - Dobeš :D

d_m: samozřejměrozhodněnepopiratelně. Jak by ne? jsou to prachy každý měsíc za nic a navíc mám status důchodce, což je možná lepší než být student :D

No jasně a v kině dopolední promítání pro důchodce za půl :D

pát 15. dub 2011 22:54:53
Profil ICQ
Psycho
Psycho

Nemůžu říct vyloženě, že bych taky chtěl, ale líbilo by se mi to no... :-D

pát 15. dub 2011 23:00:39
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 101  Další