Autor |
Zpráva |
linda
Administrátor
|
Re: Naše kulturní aktivity
Jeremy píše: Linduš: jak tak čtu ten první odstavec, tak se mě chce tuplem nezveřejnit line up samozřejmě, kvalitní hudba může vznikat a vzniká, nicméně o to tady přece nejde. Jde o masy a jejich lhostejnost k tomu co je základem fungující společnosti - kultura. Každopádně, posílám stať do zpráv... pak se můžeme pobavit víc a nebo už možná nebudeme muset. Omezení se na líbí/nelíbí pramení z nevzdělanosti, protože pokud by byl člověk hudebně znalý, tak dokáže říct PROČ, dokáže argumentovat. Pokud to nedokáže, měl by si přiznat, že je nevzdělaný a příjmout, že je pouze konzument, aby sám sebe zbavil určité porce povrchnosti. Aha, takže jsme si přece jen neporozuměli (teda vlastně já neporozuměla tobě). Já nepopírám, že jsem jenom konzument, a vlastně nevim o nikom, kdo by to dělal (ale věřím, že máš jinou zkušenost). Já jsem si toho vědoma a nemám chuť (a ani čas, ani energii) to měnit. Já tě pochopila tak, že ti vadí, když někdo říká, že se mu něco "líbí", resp. "nelíbí". "Líbí se mi" není ekvivalentní s "je to dobrý a hodnotný", ale to je snad jasný, ne? Líbit se je o emocích, o pocitech, co to v tobě vyvolá, o způsobu, jakym je to podaný a o dalších a dalších věcech, který nemusej bejt založený na rozumovejch důvodech, ale prostě na pocitech. V dnešní době už nikdo nemůže být "renesančním člověkem", takže těžko můžeš čekat, že se lidi vrhnou na studium Teorie hudby (existuje to vůbec? snad jo, to je ale jedno), nebo čehokoliv, jenom proto, aby mohli hudbu pořádně ocenit. A díky za ten článek, přečtu si to (ale asi až večer nebo v noci, teď mám dostaveníčko s Isaacem ). Jeremy píše: co se týče druhé části... to je právě to co dělám, snažím se rozhodnout na jakou cestu se vydat, jelikož to může zásadně ovlivnit můj život a život všech kolem mě. Kdyby šlo JEN o mě, tak není problém, ale vzhledem k tomu, že mám rodinu, která by trpěla, kdyby to nevyšlo podle představ, tak to musím důkladně zvážit. Na názor se vás ptám z důvodu sledování reakcí. Zajímá mě jak na to lidi zareagují, to je samozřejmý snad... a neptám se na "líbí" "nelíbí" zajímá mě komplexní reakce, pochopení vs. nepochopení, co ta informace s vámi udělá... super návštěvnost bych nečekal... kdyby festival vyšel šul nul, tak budu spokojen... a dá se to zařídit dobrou propagací a právě jak říkáš informovaností, ale ne ve smyslu "tady tímhle vás nakrmíme" ale "pro tady tu myšlenku to děláme"... Jojo, ne každý rád překvapení co se dá dělat... co se týče té "důvěry" k organizaci... právě proto potřebujeme zaštítění univerzit... tak... příjemné čtení přeju S tou důvěrou jsme si moc nerozuměli (asi). Já to myslela tak, že u tebe bych si tipla, že i když nebudu znát jména, tak se tam určitě nebudu nudit, protože to bude zajímavý. Ale i kdyby to zaštítil sám pan prezident, tak by to pro mě nic neznamenalo. Maximálně bych si řekla, že když je za tim nějaká instituce, tak že tam bude po technický stránce (teď myslim hyg. zařízení a podobný věci) v pořádku. Ale nevim, pro někoho může bejt záštita univerzity i zárukou kvality (já jsem z ČVUTu, na mě teda ohled radši neber ). I když nevim, jestli jsi myslel důvěryhodnost pro studenty, nebo spíše pro sponzory. Když bude dostatečná informovanost ve smyslu "pro tuhle myšlenku to děláme" -- tak jo, to už zní líp. Na to by se určitě lidi nalákat dali. Pokud máš velkou pravděpodobnost, že když uděláš dobrou propagaci, tak ti přijde dost lidí na to, abys neskončil v pro tebe neúnosnym mínusu, tak do toho jdi... Pokud ta pravděpodobnost ale neni dost velká a ještě by to ovlivnilo někoho jinýho... Ale chtěla jsem se zeptat na jednu věc: ty věci, co jsi tady popisoval, jsi schopen zrealizovat? Myslím to tak, jestli to jsou tvoje vize, jak by to MOHLO vypadat, kdyby to vyšlo, nebo jestli to jsou věci, který BUDOU, když ten festival bude. Jestli jsi to ještě neudělal, sepiš si poctivě pro a proti (ale fakt poctivě a napiš si to), dobře zvaž, co jsi opravdu schopen zajistit (a co je jenom tvoje přání), pak vezmi tu nejhorší variantu, která může nastat a vymysli, jak se jí vyvarovat (a prostě zvaž, jestli jsi ochoten riziko, že nastane, podstoupit). Tohle všechno jsi teda už asi udělal, ale jestli ne, tak to udělej co nejdřív. Mimochodem, máš někoho, kdo má s tímhle zkušenosti (s pořádáním akcí)?
|
úte 29. bře 2011 18:46:01 |
|
|
Kaťuša
Ego Brain
|
jeremy, je to zaujímavá myšlienka... a verím, že sa nájdu ľudia, ktorých by práve nezverejnenie zoznamu kapiel najviac zaujalo a prilákalo... ja medzi ne nepatrím (som držgloš ako hawkey takže chcem vedieť na čo idem ) príde mi to ako riziko, ale zase cena 150 kč je fakt prijateľná čo by mohlo pomôcť dosť... takže môj názor je že je to zaujímavá myšlienka, v podstate sa mi aj páči... ale ja by som bola srab ísť do nej
|
úte 29. bře 2011 20:37:23 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
linduš: ano, pokud ti dílo nabízí pouze emoční stránku věci, je to kýč. A rozhodně nesouhlasím, že v dnešní době nemůže být nikdo renesančním člověkem. Může a nemyslím to tak, že by každý měl studovat na katedře hudebních věd, stačí se sebevzdělávat. Co se zaštítěním univerzit týče, dalo by to festivalu oficiálnost, určitou vážnost a váhu to prostě má pro všechny, co se dostanou do kontaktu s informacemi o festivalu. Uvidíme jak to bude, přemýšlím o nejlepším možným zakomponování těch myšlenek. Každopádně ty věci co sem popsal jsou v plánu a realizovatelný v určitým smyslu. Těžko říct jak s tím malováním, protože by se muselo ohlídat, aby tam nevlítla banda ožralých dementů a nezničila to, taky o tom přemýšlím. Mám někoho, kdo má zkušenosti s pořádáním akcí festival bude pod občanským sdružením Kulturárium o.s., který založily moje bývalý spolužačky z oboru a pořádají akce a jsou s hodně věcma seznámený. katuš: jojo, není to pro všechny a je to dobře...
|
čtv 31. bře 2011 9:23:35 |
|
|
linda
Administrátor
|
No, já si myslim, že dneska jsou všechny obory tak rozmanitý a tak pokročilý, že je dost náročný obsáhnout byť jenom jeden obor, natož valnou většinu těch, kterými se lidstvo zabývá. Jistě, jsou velmi nadaní jedinci, kterejm se to může povést, ale těch je hodně, hodně málo. Nemluvim o povrchních znalostech, ale o hodnotných znalostech. Ale tvůj postoj ti vcelku závidim, ve mě představa tý obrovský sumy poznání, který lidstvo dosáhlo (a která pořád narůstá), vzbuzuje spíš pocit toho, že nic nevím a čím víc se budu snažit to napravit, tím víc jenom uvidím, kolik toho vlastně nevím (a vědět bych chtěla). Jestli jsi to myslel tak, že to bude mít určitou váhu pro případný sponzory, pak máš asi pravdu, v tomhle se nevyznám A je dobře, že máš někoho, kdo má zkušenosti Já ti fakt přeju, aby ti to vyšlo. I když to možná vypadá, že zbytečně rejpu, tak ti opravdu fandim
|
čtv 31. bře 2011 12:24:02 |
|
|
Jeremy
Psycho
Registrován: sob 08. lis 2008 13:30:31 Příspěvky: 14433 Bydliště: Bořetice (jižní Morava) nebo Brno
|
já vím, že mi to přeješ a nemyslím, že bys nějak zbytečně rýpala... rád o tom podebatuju, aspoň si to trošku utřídím v hlavě... s tou renesanční osobností... přece nejde o to, nashromáždit veškerý poznání, kterýho sme dosáhli na všech polích lidskýho poznání... jde o to vyznat se ve věcech, dokázat k nim správně přistoupit. Samozřejmě, nějaký základ poznání k tomu potřebuješ, nicméně důležitej je přístup a propojení těch informací v hlavě. Nejsme chodící HDD, o věcech se musí přemýšlet, ne je jen střádat. No tak, je to logický, že když se za tebe postaví nějaká významná instituce, tak to budí určitý respekt
|
čtv 31. bře 2011 20:35:35 |
|
|
Johnny
Shimmy
Registrován: úte 29. črc 2008 8:28:07 Příspěvky: 3448 Bydliště: Dolní Suchá (Havířov), Olomouc
|
ty jsi magor Jeremy a za 150, to je jako konečná cena? Vždyť to je úplně likvidační.. jak jednou do hospody Z čeho hodláte platit pány umělce?
|
čtv 31. bře 2011 21:30:22 |
|
|
Jeremy
Psycho
|
Já vím díky ... no hele, myslím, že je ještě možnost získat peníze od města... ale to není jistý... pak možná od škol... ale to nebude moc... no a pak catering, vstupný a hlavně sponzoři mám krásný portfolio, silnou koncepci, takže to stačí trošku zformulovat a mohlo by to jít jinak se ta cena ještě zvedne o DPH a poplatek ticketportalu ale tak co už...
|
čtv 31. bře 2011 21:41:08 |
|
|
linda
Administrátor
|
Jeremy píše: já vím, že mi to přeješ a nemyslím, že bys nějak zbytečně rýpala... rád o tom podebatuju, aspoň si to trošku utřídím v hlavě... s tou renesanční osobností... přece nejde o to, nashromáždit veškerý poznání, kterýho sme dosáhli na všech polích lidskýho poznání... jde o to vyznat se ve věcech, dokázat k nim správně přistoupit. Samozřejmě, nějaký základ poznání k tomu potřebuješ, nicméně důležitej je přístup a propojení těch informací v hlavě. Nejsme chodící HDD, o věcech se musí přemýšlet, ne je jen střádat. No tak, je to logický, že když se za tebe postaví nějaká významná instituce, tak to budí určitý respekt No, dle mého názoru je víc než náročný vyznat se ve většině oborů (a o tom pojem "renesanční člověk" je, ne?). I kdybych začala jenom přírodníma vědama, tak ztratim mládí u toho, abych pochytila aspoň ty základní věci a mohla o tom všem začít přemýšlet a bavit se o tom na nějaký normální úrovni. To, co jsem si o přírodních vědách odnesla třeba z gymplu, považuju za takový minimum, že bych se o něm nikde ani nezmínila. Znám lidi, co maj přehled ve spoustě oblastí lidský činnosti, ale většinou maj taky úctyhodný věk a stejně bych je nikdy neoznačila za renesančního člověka, neb o spoustě věcí nemají ani páru (a z mýho pohledu je to víc než pochopitelný). Ale možná je problém v našem (rozdílném) chápání toho pojmu, já vycházím z toho, co mi bylo řečeno kdysi dávno ve škole, možná ten pojem není tak přísný no, to je jedno, nechme to být, stejně jsme OT No jo, respekt to budí, ale jestli tím roste ochota sponzorů vrazit do toho peníze, netuším, nemám zkušenosti, ale věřím, že v tomhle máš určitě pravdu Já vlastně nevim, jak to chodí. Co je motivuje? Oni si to můžou nějak odepsat z daní, nebo tak něco? Hele, máš nějakej reálnej odhad, kolik lidí musí přijít, abys neskončil v nějakym velkym mínusu? A jestli to neni tajný, tak by mě zajímalo, jaký sponzory chceš oslovit (krom těch univerzit a města)...
|
čtv 31. bře 2011 22:31:02 |
|
|
Jeremy
Psycho
|
jojo, je to asi jiný pohled na význam "renesančního člověka"... No já jim nabízím za ty peníze reklamu. Takže jednak tohle a pak samozřejmě odpis z daní do výše 10% ročního výdělku firmy, nebo tak nějak... oslovit chci určitě nějakýho operátora, nejspíš T-Mobile, pak nějakou banku, nejspíš KB, a dál to chce pivovar, různý další pití/jídlo, nějaký hudebniny... co já vim, mám to někde sepsaný co mě napadlo a lidí bych upotřebil tak 2000... což máš výdělek 300000 což znamená že dalších 300000 by mi museli dát sponzoři... a skončil bych šul nul
|
pát 01. dub 2011 9:36:19 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
A myslíš, že je reálné, že dojde 2k lidí? Kolik lidí chodí třeba na Majáles? A je reálné vybrat 300k od sponzorů?
|
pát 01. dub 2011 16:38:09 |
|
|