Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 10:24:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 671 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 68  Další
 Naše kulturní aktivity 
Autor Zpráva
Boom!
Boom!

Příspěvek Re: Naše kulturní aktivity
Bari píše:
Ale zas nevím moc, k čemu je to dobré to tajit. :D

Ano, stále mi něco vrtalo hlavou a já nemohl přijít na to, co to je. A je to tohle :D Takže Jeremy, proč to vlastně tajit? :-? :)

pon 28. bře 2011 19:03:27
Profil Zobrazit autorovy stránky
Johnny
Johnny

Jo, proč to tajit? :happy: :)

pon 28. bře 2011 19:16:25
Profil ICQ
Administrátor
Administrátor

Taky nechápu, proč to tajit :)
Kdybych věděla, že ten festival pořádáš ty (a byla bych z Brna), tak by mi to nezveřejnění nejspíš nevadilo, protože bych věřila, že tam nebudou žádný sračkovitý kapely, ale že by to mohlo bejt zajímavý.
Obecně by mě to ale nejspíš odradilo, podle mě to totiž neni o nějakejch pozlátkách...

Jeremy píše:
A šel bys na festival, o kterým bys věděl, že stojí 150kč, bude tam hrát 8 zahraničních kapel/umělců rozličných žánrů, jeden open-air muzikál, druhá malá undergroundová stage, "Silent party stan" kde si každý nasadí svůj mp3 přehrávač a bude tančit na svou oblíbenou hudbu, na festival kde se bude moct každý návštěvník podílet na tvorbě několika obrazů, které budou vystaveny v nějaké brněnské galerii, na festival, na kterém bude "kulturní křižovatka" města Brna, kde budou zástupci divadel, galerií, kin a klubů informovat návštěvníky o tom, co plánují na další půlrok/rok za akce? Šel bys na takový festival? :)

Tohle vypadá vcelku zajímavě... Ale moc mě nezaujal ten "silent party stan". A pak pochopitelně věci, který se týkaj Brna a jako člověku, kterej byl v Brně asi tak jednou v životě, mi prostě nic neřeknou (ale to už je zase můj problém).
To s těma obrazama je ale dobrý, sice bych se do podobný věci nezapojila, ale mohlo by bejt zajímavý sledovat ostatní :)

pon 28. bře 2011 20:46:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Psycho
Psycho

linda píše:
Obecně by mě to ale nejspíš odradilo, podle mě to totiž neni o nějakejch pozlátkách...
A o čem tedy? :) o tom, co se člověku "líbí" a co "nelíbí"?

ano, o tomhle všem píše Theodor Adorno ve své stati "O fetišovém charakteru v hudbě a regresi sluchu" ...hudba je v dnešní době produktem, je to zboží, které čím více je populárnější, tím více je žádané. Hudba se stala fetišem, aneb předmětem přehnaného, nekritického uctívání. Hodnocení hudby se tak vrhlo z roviny kritiky uměleckých hodnot do kritiky ala "líbí se mi" ... "nelíbí se mi" přičemž všichni jsou tak neskutečně relativističtí, až je z toho člověku nevolno. "Každý má právo na svůj názor" ... "Každý je individualita" ... ne, tohle všechno podrývá kulturu naší společnosti a právě kvůli téhle relativističnosti a subjektivitě se nacházíme na okraji naší evropské civilizace, protože naše kultura nemá absolutně na čem stavět.
To jen tak na okraj. Pokud chcete lépe pochopit, přečtěte si onu stať (můžu zprostředkovat) ...
Teď k festivalu... už dřív sem se rozhodl pojmout festival jako akci, na které budou vystupovat mezinárnodní kapely, které nejsou moc známé, ale přitom jsou hudebně na výši. Stačí to ale? Byl by to opravdu vyjimečný festival? Nebo jen klasický festival s neznámým line-upem a docela pěknou myšlenkou nepodporovat pop-kult u nás?
Pokud nezveřejním jména vystupujících kapel, stane se festival něčím víc a mnohem víc se posílí myšlenky T.Adorna. Pokud se nezveřejní jména, stane se festival sám uměleckým dílem na bázi happeningu, jelikož bude záležet na nás (tvůrcích) co pro posluchače připravíme... takže pokud si to chcete převést do praxe, představte si koncert nové Beethovenovi symfonie, na kterou příjdou lidé a neví, co bude následovat. Stejně tak na hudební festival přichází lidé s očekáváním hudebního zážitku... ano, stále je to komereční akce, stále si lidé kupují lístky aby si užili krásné hudební chvíle, ale nejdou na festival kvůli své oblíbené kapele, nýbrž kvůli hudbě samotné, v celé její nahotě. Hudba beze jmen, bez předsudků, bez popularity. Ano, je to stále degenerace... příští degenerace... Degeneration NEXT.

úte 29. bře 2011 0:58:42
Jet Pilot
Jet Pilot

No zajímavá myšlenka. Jak psali ostatní, vím že to pořádáš ty, tak asi vím trošku co očekávat za hudbu, navíc 150,- je fakt symbolický. Stejně i kdybys zveřejnil line-up, tak se přiznám že já bych asi tak půlku kapel neznala :D , ale ráda si přijdu poslechnout něco novýho, když bude s kým a čas. Co já vím, co na to ostatní lidi, možná dej na plakát kus tý stati, aby pochopili :D

úte 29. bře 2011 9:29:06
Profil ICQ
Psycho
Psycho

Taky nevím, jak bych na ro zareagoval, kdybych viděl, že má být nějaký festival, který nechce zveřejnit line-up... Resp. asi bych zareagoval tak, že byc ho ignoroval. :)

úte 29. bře 2011 9:32:34
Administrátor
Administrátor

Jeremy píše:
linda píše:
A o čem tedy? :) o tom, co se člověku "líbí" a co "nelíbí"?

A o čem jinym by to mělo bejt, Jeremy? :) Většina lidí jde na hudební festival proto, že se chce pobavit. Někdo se baví hudbou, někdo filmem, někdo četbou, někdo zahradničením, někdo sexem, a tak dál.
Můžu poslouchat něco strašnýho, co ve skutečnosti nemá pořádnou hodnotu (pro kritiky), ale mě to může přesto bavit a působit radost.
I když se hudba stane "fetišem", jak píšeš, neviděla bych v tom nutně podrývání kultury -- v tom smyslu, že kvalitní hudba nemůže vznikat; může, jenom nebude tak dobře finančně ohodnocena a nejspíš o ni bude spíš okrajový zájem... ale no a co?
"Líbí" a "nelíbí" je věc, na kterou má každej právo, promiň. Každej má právo na svůj názor... Ale nejspíš nechápu, co chceš říct, tak mi kdyžtak hoď někam odkaz na tu stať, reagovat na nějaký útržky asi vlastně nemá smysl...

Jeremy píše:
Teď k festivalu... už dřív sem se rozhodl pojmout festival jako akci, na které budou vystupovat mezinárnodní kapely, které nejsou moc známé, ale přitom jsou hudebně na výši. Stačí to ale? Byl by to opravdu vyjimečný festival? Nebo jen klasický festival s neznámým line-upem a docela pěknou myšlenkou nepodporovat pop-kult u nás?
Pokud nezveřejním jména vystupujících kapel, stane se festival něčím víc a mnohem víc se posílí myšlenky T.Adorna. Pokud se nezveřejní jména, stane se festival sám uměleckým dílem na bázi happeningu, jelikož bude záležet na nás (tvůrcích) co pro posluchače připravíme... takže pokud si to chcete převést do praxe, představte si koncert nové Beethovenovi symfonie, na kterou příjdou lidé a neví, co bude následovat. Stejně tak na hudební festival přichází lidé s očekáváním hudebního zážitku... ano, stále je to komereční akce, stále si lidé kupují lístky aby si užili krásné hudební chvíle, ale nejdou na festival kvůli své oblíbené kapele, nýbrž kvůli hudbě samotné, v celé její nahotě. Hudba beze jmen, bez předsudků, bez popularity. Ano, je to stále degenerace... příští degenerace... Degeneration NEXT.

Jeremy, nemám čas to rozepisovat tak, aby to vyznělo hezky, tak to napíšu rovnou (ale nechci, aby to vyznělo třeba nějak hnusně, věřím, že to pochopíš).
Já si myslim, že by sis měl ujasnit, co vlastně chceš. Chceš vyjádřit svůj souhlas s myšlenkama nějakýho kritika (či kdo to byl, to je vcelku jedno), nebo chceš neprodělat? Jestli ti jde o to první, tak se nás vůbec neptej na názor (protože se nás v podstatě ptáš na to naše "líbí" a "nelíbí", který se ti, jestli jsem tě dobře pochopila, zrovna nezamlouvá) a prostě jdi a udělej to tak, aby sis mohl říct, že děláš něco, čemu sám věříš a za čim si stojíš.
Jestli chceš neprodělat, tak budeš muset ze svejch ideálů prostě asi slevit, je fakt málo lidí, co by vyrazili na festival, o kterym by toho vlastně moc nevěděli. Informace jsou dneska důležitou věcí a když nepřijmeš všechny "pravidla hry", tak si sice asi půjdeš vlastní cestou, ale nemůžeš nejspíš čekat, že budeš mít super návštěvnost.
Těch 150 korun sice neni moc, ale lidi ti daj nejenom svý peníze, ale i čas.

A ještě k těm jménům -- ono mi nejde o to, jestli tam bude můj milovanej interpret nebo prostě někdo, koho znám. Kdybych znala jména kapel předem, tak si o nich můžu na netu něco zjistit, abych zkrátka věděla, co čekat. Ne každej má rád překvapení :)
Srovnání s Beethovenem -- jo, sedělo by to ve chvíli, kdy trochu znám tvůj vkus a vim, že tam nevybereš žádnou podřadnou sračku. To ale staví celou věc do trochu jinýho světla :)

úte 29. bře 2011 10:50:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Psycho
Psycho

Foxi: ok :)

Maxipes Fík píše:
Taky nevím, jak bych na ro zareagoval, kdybych viděl, že má být nějaký festival, který nechce zveřejnit line-up... Resp. asi bych zareagoval tak, že byc ho ignoroval. :)

a chtěl bys takovej festival organizovat? :D

Linduš: jak tak čtu ten první odstavec, tak se mě chce tuplem nezveřejnit line up :) samozřejmě, kvalitní hudba může vznikat a vzniká, nicméně o to tady přece nejde. Jde o masy a jejich lhostejnost k tomu co je základem fungující společnosti - kultura. Každopádně, posílám stať do zpráv... pak se můžeme pobavit víc a nebo už možná nebudeme muset. Omezení se na líbí/nelíbí pramení z nevzdělanosti, protože pokud by byl člověk hudebně znalý, tak dokáže říct PROČ, dokáže argumentovat. Pokud to nedokáže, měl by si přiznat, že je nevzdělaný a příjmout, že je pouze konzument, aby sám sebe zbavil určité porce povrchnosti.

co se týče druhé části... to je právě to co dělám, snažím se rozhodnout na jakou cestu se vydat, jelikož to může zásadně ovlivnit můj život a život všech kolem mě. Kdyby šlo JEN o mě, tak není problém, ale vzhledem k tomu, že mám rodinu, která by trpěla, kdyby to nevyšlo podle představ, tak to musím důkladně zvážit.
Na názor se vás ptám z důvodu sledování reakcí. Zajímá mě jak na to lidi zareagují, to je samozřejmý snad... a neptám se na "líbí" "nelíbí" zajímá mě komplexní reakce, pochopení vs. nepochopení, co ta informace s vámi udělá...
super návštěvnost bych nečekal... kdyby festival vyšel šul nul, tak budu spokojen... a dá se to zařídit dobrou propagací a právě jak říkáš informovaností, ale ne ve smyslu "tady tímhle vás nakrmíme" ale "pro tady tu myšlenku to děláme"...
Jojo, ne každý rád překvapení :) co se dá dělat...
co se týče té "důvěry" k organizaci... právě proto potřebujeme zaštítění univerzit...

tak... příjemné čtení přeju :)

úte 29. bře 2011 12:43:49
Psycho
Psycho

Já si nejsem jistý, jestli je to realizovatelné s tímhle line-upem, co máme. Nemyslím tím, že by byl špatný, jen že je trošku dražší na první ročník festivalu tohoto formátu. Kdybysme tam měli samé kapely, které by si vzaly max. 1000 eur, tak by to nejspíš šlo, nalákal bys určitý počet lidí, a kdyby se nepodařilo nalákat dostatečné množství, ztráta by nebyla tak hrozná. V dalších ročnících (pokaváď by se lidem výběr hudby zamlouval a byly celkově vesměs pozitivní reakce) by se to rozkřiklo a mohl by sis dovolit dražší kapely, páč by s největší pravděpodobností došlo lidí více. Ale takhle už musíš nalákat dost lidí do neznáma a to je poměrně velké riziko, si myslím.

úte 29. bře 2011 14:15:08
Psycho
Psycho

je to velké riziko, uznávám. Nicméně pokud se podaří spolupracovat s univerzitami a podpoří nás v tomhle, budeme věrohodnější... ne nějaký "roman zigo" z horní dolní... ale kolektiv studentů podpořený občanským sdružením a většinou univerzit v Brně. Víš co, line up můžeme zveřejnit kdykoliv (dokud se nepřikročí k větší reklamní kampani), takže se pokusím co nejrychleji sepsat celou koncepci, aby byla funkční a kontaktovat školy. Pokud se to povede, mělo by to vyjít. Plus, pokud se podaří ty školy, tak bude mnohem víc pozitivnější ohlas u sponzorů, kteří by mohli zaštítit až 80% festivalu a i kdyby přišlo málo lidí, tak těch 20% už někde posbíráme.
takhle bych to viděl

úte 29. bře 2011 14:39:04
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 671 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 68  Další